גוגלס

arieluri

New member
גוגלס

החלטתי לקנות גוגלס. הםא יש הבדל בין החברות? באמת שווה להשקיע עוד 400 שקל בשביל גוגלס יותר טובים, או שההבדלים מזעריים?

2 איזי

New member
היית שואל את זה גם על משקפי שמש?

יש כמה פרמטרים שמאוד חשובים כמו סינון UV, מניעת אדים, התאמה לתנאי מזג אויר שונים וכו'.
מכאן השמיים הם הגבול. נוחות, טווח ראייה, מסגרת, התאמה לקסדה, כמה הן יפות, מאיזה מותג ועוד ועוד...

לא חייבים לקנות את הכי יקר. אבל מה שבטוח, גוגלס ב-10 דולר כניראה באמת שווים 10 דולר... רק אל תקנה ג'אנק :)

arieluri

New member
חברת spy מוכרת?

לא מתכוון ל10 דולר :) 350-200 שקל, מחיר סביר לגוגלס טובות?

z x 7 r

New member
לי יש SPY שנה שביעית. את האמת? מעולים

אבל בקרוב אחליף, יותר מדי זמן עבר P:

הכי חשוב - משקף כפול, ואיוורור - שלא יהיו אדים.

alonaski

New member
הסטטיסטיקה מראה שגם גוגלס במחיר X+400

מעלים אדים ומבאסים...

ודווקא גוגלס זולים יכולים להיות עשויים בצורה טובה ללא אדים.

זה לפחות הנסיון שלי היה אחרי רכישה של 3 זוגות גוגלס בטווח מחירים שונה.

arieluri

New member
יש איזו דרך לוודא שהם בטוח לא מעלים אדים

או שקונים ומתפללים לה'? :)

karpe

New member
אני יכול להמליץ על מה שיש לי

גוגלס של דראגון (דגם MACE) שקניתי השנה אצל רובי באופפיסט. עשו עבודה מצויינת, בלי שמץ של אדים, ראות מעולה בשמש ובמז"א מעונן.
עלו 450 ש"ח.

http://www.ebay.com/itm/NEW-DRAGON-...-White-Blue-Steel-ski-snowboard-/260936699695

לפני זה היו לי גוגלס של SMITH (עם מאוורר חשמלי שלא השתמשתי בו), עלו 500 ש"ח לפני 7 שנים, וגם הם היו מעולות, רק שבסוף הספוג התחיל להתפרק.

יכול להיות שגם כאלה יותר זולות היו עושות את העבודה, אבל זה משהו שקונים פעם בכמה שנים והוא מאד חשוב (לי לפחות) לנוחות הגלישה - אז אני בעד להשקיע קצת.

alonaski

New member
כן - למרוח אותם בתפו"א חצוי בחלק הפנימי...

אני הייתי מנצלת את המלצות הגולשים מנסיון אישי למשל כמו שהמליץ לך קארפ כאן למטה. תברר איתו רק לפני כן בדיוק את הדגם ואז... אחרי שתקנה - תקווה לטוב! (לא חושבת שאלוהים מתעסק עם זוטות שכאלה...
)

orenwe1

New member
מחמם פנים וגוגלס

כשמשתמשים במחמם אף (בלקלאווה ודומיו) האדים מהנשימה עולים ישר לתוך הגוגלס ונוצרים אדים.

karpe

New member
אני השתמשתי במסיכה (נינג'ה)

שמכסה גם את האף ולא היו לי שום אדים. מספיק להשאיר חריץ קטן בין קצה המסכה לגוגלס ואז הם יוצאים לאויר הפתוח.

Rhinovirus

New member
לי לא היו בעיות אדים גם עם חםצואר מתוח על האף

גוגלס שך דראגון (לא זוכר איזה דגם), מעולם לא העלו אדים, גם כששמתי אותם על גבי חם-צואר שנמתח על האף וגם כשהורדתי וששמתי אותם שוב מס' פעמים ביום

z x 7 r

New member
מריחה עם תפו"א - הגדה אורבאנית

נטחן עד דק בפורום אופנועים.
המיץ של תפו"א ( עמילן ליתר דיוק ) נהיה עכור כשמתייבש, והורס את הראיה.

alonaski

New member
אגדה אורבנית? אבל לפחות הרבה יותר זולה מהאגדה

האורבנית שמוכרים לך בחנויות שעדשות כפולות הן נגד אדים!...
...

ciclista

New member
קצת מדע

על מנת להתחיל להתעבות, אדי מים זקוקים למשהו להתפס עליו. הלכלוך והשומן על העדשות מהווה בדיוק את מה שנדרש. ישנם ספריים שונים לרכישה בחנויות משקפיים, שמנקים היטב את העדשות ודוחים את ההתעבות. זה עובד. כאשר מרכיבים משקפיים אופטיים בנוסף כמובן צריך לנקות גם אותם.
גוגלס טובים נותנים בנוסף 2 פתרונות. האחד עדשה כפולה, שתפקידה לבודד את הקור מבחוץ, והשניה אוורור שעוזר לפנות את האויר הלח יחסית בתוך הגוגל.
לגבי יריקה לתוך העדשה - זו לא אגדה אורבנית. ברוק ישנם אנזימים המפרקים שומן יופי. יריקה על העדשה והברקתה אח"כ עם טישו תעשה כמעט את אותה העבודה כמו ספריי ייעודי.

כמה עצות מנסיוני הפרטי:
כדאי להרכיב את הגוגלס על העיניים לפני שיוצאים לקור. כך פני העדשה מבפנים פחות קרות
אחד המקומות המתסכלים - הגעת לליפט אחרי קטע מאתגר, מתנשף, אולי מזיע. הגוגלס מתחילים להתעבות - אל תוריד - זה יחמיר את המצב כשתחזיר. קצת סבלנות ו\או סקי (רוח בפנים) מסדרים את זה.
באופן אישי אני דוחה את השימוש בגוגלס עד אשר הקור מחייב או בעיית רוח\שלג. רוב הזמן אני עם משקפי האופניים שלי, רודי פרוג'קט שהוזמנו ע"פ מרשם אופטי. הגוגלס מחכים על הקסדה ליום פקודה.

iris mom of two

New member
צוללים יורקים אל תוך המסכה

וזה עוזר.

יש ספריים שונים. אישית אני לא הסתדרתי עם גוגלס, הילדים שלי גולשים רק איתם. מה שהם כן אמרו לי, זה לדאוג להוציא את כל השערות.

arieluri

New member
חשבתי על זה

אבל נראה לי שהחלק הפנימי של העדשה די רגיש.. לא יודע עד כמה כדאי לירוק על זה :) בכל מקרה, בינתיים סתם מדברים באוויר, עדיין לא ניסיתי את הגוגלס, אולי בכלל לא יהיו אדים!

למעלה