גוגואים

skeptic

New member
גוגואים

האם ילדים אוספים/משחקים/מהמרים בגוגואים כפי שהיה נהוג בעבר הדי רחוק?

פעם בעונות הגוגואים ילדים היו מסתובבים כשכיסיהם מלאים בגוגואים ולמי שהיה יותר היה נחשב יותר.

meidos

New member
אלא אם כן יש אפליקצית גוגואים, אז לא.

וברצינות... לפחות לא באיזור בו אני גר בצפון.
משיחה עם הילדים של השכנים בגילאי יסודי. יודעים שאפשר לאסוף, ואף אחד לא אוסף בפועל.

כמובן שמדובר על בית ספר ספציפי. נסה ללקט עוד עדויות.

GuyN2

New member
גם בעבר הלא כל כך רחוק זה היה די נפוץ

בשנת 2002, כשהייתי בכיתה ו', זה עדיין היה רץ חזק
אני מאמין שזה המשיך מאז לפחות עד עידן הסמארטפונים, שזה משהו בסביבות 2007/8
אני מאמין שגם היום זה ממשיך באישזהו אופן גם אם לא באותם היקפים, אבל לא יודע להגיד בצורה ודאית

skeptic

New member
נשאלת השאלה האם מה שמודרני בהכרח טוב יותר?

עם הגוגאים עשינו בזמנו המון דברים.
בעיקר משחקי הימורים וכשרון גוגואי.

- בור קטן צמוד לקיר, זורקים אליו ומרויחים מה שנכנס לבור.
- בור/חור באדמה קשה ומכים בו עם 2 גוגואים, אם יוצא אחד בחוץ ואחד בפנים אז לוקחים בחזרה ואם לא אז משאירים בבור לשחקן הבא שהיה צריך לדאוג שיהיה מספר פרדי בחוץ וכך הלאה עד שמישהו מצליח. (כמובן עם המון ויכוחים מה זה חוץ אם הבור די מלא וכו').
- סתם הימורים על נחושים שונים או למשל אחד קופאי (שיש לו מאגר גוגאים) מכין פתקים עם כמות זכיה ומוכר כרטיס נניח ב-5 גוגואים, ואפשר להרויח בין 1 עד כמה שרוצים גוגואים.
- אמצעי תשלום בין הילדים על דברים שהביאו מהבית למכירה, נגיד שתיה או סתם משמשים.
- אחד הילדים אצלנו, חזקאל, היה עושהיום סרט, מביא איזו מכונת הקרנה ישנה ומותח כבל חשמל מהמדרגות אל ע"י פח הזבל, מקרין איזה סרט טיפשי שכדי לראות אותו היה גובה כמה גוגואים כדמי כניסה ואז בכיסים מלאים היה נהפך לסוחר עד שהיה מפסיד הכל וחוזר חלילה.

משמשים היו אז פרי מבוקש למרות שגם אז הם לא היו הכי זולים, ועונתם קצרה יחסית (לא כמו אשקדינייס אבל בכל זאת).

היו גם הבדלים באיכות הגוגואי לפי הגודל ודברים נוספים.

ככה הילדים לומדים מיומנויות חברתיות. אולי בגלל זה היו אז הרבה פחות ילדים עם מה שהיום נקרא התחום האוטיסטי.

GuyN2

New member
ברור שהמשחקים של פעם יותר טובים

אין פה שאלה בכלל... היום עם הטלפונים כל אחד משחק עם עצמו, מרוכז במכשיר ולא מסתכל על העולם מסביבו
שלא לדבר על הבריאות ועל הנזק שזה עושה לעיניים, והקרינה...

גם אנחנו היינו עושים דברים דומים עם הגוגואים, היו לנו 3 משחקים עיקריים:
1. קרוב לקיר - מי שהגוגו שלו קרוב יותר לקיר לוקח את האחרים
2. פגיעות - כל אחד זורק גוגו בתורו, והראשון שפוגע באחד הגוגואים שהצטברו לוקח את כולם
3. "בריבוע" - מישהו מסדר 10 או יותר גוגואים על ריבוע אחד בריצפה וצועק "10 בריבוע!!! 10 בריבוע רק היום!!" ומי שרוצה צריך לנסות לזרוק גוגו ממרחק מסויים ולהצליח להכניס אותו לריבוע כדי לקחת את כל ה-10, וכל מה שהוא מפספס הולך לבעלים של הבסטה

ככה רכשנו מיומנויות בניהולי מו"מ ובכלל כישורי חברה, שהיום אני בספק אם הילדים רוכשים באיזושהי צורה

ד"א אוטיזם זה לא משהו שנולדים איתו?

herouth

New member
כאלה דברים תמיד היו.

בתקופתי אספו כרטיסים של חבורת הזבל. מאז יש סדרות על גבי סדרות של חברות מסחריות מגובות בתוכניות טלויזיה גרועות שגורמות להורים להוציא טונות של כסף על דברים שהילדים יאספו ("פוקימון" עוד היתה טובה יחסית)...

אילו בלי סמרטפונים

ראיתי לא מזמן ילדים חרדים משחקים באג'ואים...מנסים לקלוע לקופסת נעליים עם חורים

skeptic

New member
תודה תודה

אנסה לתת את גוגואי בב"ב.
אולי יש גמ"ח גוגואים?

למעלה