גובה...

Anna Vasserman

New member
מה זה למה?!

כי בחיים לא הכל שחור ולבן.
כי אני באמת מעדיפה גבר גבוה על גבר נמוך
אני באמת מעדיפה גבר עם שיער על הראש מאשר קירח
אני באמת מעדיפה גבר חלק בחזה מאשר גבר שעיר

אם תעמיד בפניי שני גברים בעלי אופי זהה ואישיות זהה אבל אחד קירח ונמוך והשני עם רעמה על הראש וגבוה - ברור שאבחר בשני!

אבל אין דבר כזה בחיים.

בן אדם הוא מכלול. מכלול של תכונות. תכונות יופי ותכונות אופי.

כשהסוקרים שואלים נשים/גברים לגבי משהו, האדם העונה מתמקד אך ורק בתכונה הספציפית עליה שואלים.

אבל במציאות כשאנחנו בוחרים בן/בת זוג - אף אחד לא מתמקד בתכונה אחת בלבד. בוחנים את האדם כמכלול.

בגלל זה כל הסקרים למיניהם זה הכל בולשיט.
אבל יש אנשים שמתפרנסים מזה יפה

FineSilverMan

New member
ניתן לחלק את זה לשניים...

או התאמה באחוזים ואז ניתן לדרג בין מועמדים...
או התאמה דיכוטומית: או שאחד מתאים או שלא.

לצורך העניין, אם אחד מעריץ השטן ומקריב לו חתולים כל יומיים... אולי לא תרצי להיות איתו בקשר רומנטי או בכל קשר אחר...

זה שאת מעדיפה גבוה על נמוך, לא אומר שלא תצאי עם נמוך...

העניין שלי בנושא הוא שבחורים בגובה שלי לא מספיק גבוהים לבחורות רבות, שמחפשות מעל 1.8-1.85...
כלומר, מישהי בגובה 1.65 לא בוחנת את כל התכונות שלי, אלא פוסלת אותי רק על זה שאני גבוה ממנה רק ב-10 ס"מ ולא ב-15 ס"מ...

Anna Vasserman

New member
הכל תלוי באילו נסיבות נפגשים

אם בפאב מתחילים איתי בחור נמוך ובחור גבוה - אני אזרום עם הבחור הגבוה....
אני לא מכירה אף אחד מהם לעומק, הנתונים שלפניי הם אך ורק נתונים חיצוניים, ולכן הבחירה שלי תהיה בבחור הגבוה, כי זו ההעדפה שלי.

אבל

אם נניח במקום בו אני עובדת יש בחור נמוך, אבל עם הזמן, מכיוון שאני עובדת איתו ויש לי הזדמנות להכיר את האופי ואישיות שלו, ואני מתאהבת בו, כי הוא בחור מקסים וכריזמטי, אז כבר לא איכפת לי שהוא נמוך...

FineSilverMan

New member
איך זה בדיוק מתרחש?

נניח את יושבת בפאב עם חברה, ניגש אליך בחור א' שהוא נמוך. את מוותרת על העונג לשוחח איתו כי בעוד שעה יגש אליך בחור ב' שהוא גבוה?
או ששניהם ניגשים ביחד?

האמת שדיברתי על אתר הכרויות, שבו האנשים מסננים לפי ערכים מספריים...

לגבי הבחור במקום העבודה, מדובר על "מודל מפצה", כפי שאנחנו קוראים לזה בתחום השיווק... מכיוון שהוא מקסים, לא נורא שהוא נמוך...
השאלה היא איך את ממקסמת את אושרך.

Anna Vasserman

New member
זה מתרחש ככה:

בחור נמוך ניגש לדבר איתי. אני מדברת איתו.
בעוד שעה בחור גבוה ניגש אליי - אני מדברת גם איתו.

במידה ושניהם מסתמנים כבחורים נורמאליים ואחלה מהשיחה הראשונית והשטחית - אני אבלה את המשך הערב עם הגבוה. ואם שניהם יבקשו את הטלפון, סביר שלבחור הגבוה אתן ולנמוך לא.

אם אחד מהם יסתמן כבחור יותר מוצלח (יותר אינטיליגנטי/ יותר מצחיק וכד') - לא חשוב אם זה הגבוה או הנמוך אמשיך איתו.

FineSilverMan

New member
אז אין ממש סיכוי לנמוך

אלא אם זו היכרות ארוכה (במקום העבודה, למשל)

בבאר את מדברת עם הנמוך רק מתוך נימוס... נותנת לו אשליה של סיכוי...
ובסוף הערב, אולי תחזרי הביתה לבד, או תמשיכי הלאה לבד.

וזו בדיוק הטענה שלי.
הרי היית נשואה למישהו שלא עונה על מה שאת מחפשת. אבל גם התגרשתם.
השאלה היא האם לנמוך אחר יש סיכוי כלשהו, או שזה מראש...

זו השיטה של אנשים לא אטרקטיביים... שהצד השני יתרגל אליהם וכסוג של ברירת מחדל, יסכים להיות איתם בקשר.

השיטה של האנשים האטרקטיביים היא לסחוף את האחר בסערה השמיימה...

Anna Vasserman

New member
יש סיכוי, אבל נמוך יותר

בגלל זה כתבתי קודם: תלוי באילו נסיבות נפגשים.

ואני לא מסכימה. זה ממש לא "שהצד השני יתרגל אליהם וכסוג של ברירת מחדל, יסכים להיות איתם בקשר", כי כשהתאהבתי בבעלי לשעבר התאהבתי בו באמת ומכל הלב, ולא כי "הסכמתי להיות איתו". אבל כן, נקודת ההתחלה קשה יותר...

למעלה