גובה שיש

מצב
הנושא נעול.

rami48

New member
גובה שיש

גובה שיש
מקובל כי גובה שיש מטבח גבוה יותר מגובה שיש אמבטיה. למשל, שיש מטבח 90 ס"מ ושיש אמבטיה 84 ס"מ. מה הסיבה לכך? אם 90 ס"מ טוב ונוח למטבח, מדוע ארצה באמבטיה נמוך יותר? תודה.

ח

חובב ציון

Guest
כי במטבח לא שוטפים פנים......

גובה שיש
מקובל כי גובה שיש מטבח גבוה יותר מגובה שיש אמבטיה. למשל, שיש מטבח 90 ס"מ ושיש אמבטיה 84 ס"מ. מה הסיבה לכך? אם 90 ס"מ טוב ונוח למטבח, מדוע ארצה באמבטיה נמוך יותר? תודה.
כי במטבח לא שוטפים פנים......

גובה שייש.

גובה שיש
גובה שייש.
קודמי כבר ענה לך. עניין של מטרות ובעצם הנדסת אנוש. כהערה, במטבח, אחד הפרמטרים הקובעים הינם כלים כמו מדיח כלים או מכונת כביסה למשל, שמקבעים את המצב. באמבטיות, אני בד"כ מחליט לפי עניין. אם המשתמש גבוה... אולי אפשר יותר. וגם... פחות, אם צריך. לעיתים מה שקובע, זה חלוקה לרשת של קרמיקה למשל. אם רוצים לשבור כלל, כדאי לדעת קודם למה קבעו אותו...

rami48

New member
תודה גל. מה היית ממליץ

גובה שייש.
קודמי כבר ענה לך. עניין של מטרות ובעצם הנדסת אנוש. כהערה, במטבח, אחד הפרמטרים הקובעים הינם כלים כמו מדיח כלים או מכונת כביסה למשל, שמקבעים את המצב. באמבטיות, אני בד"כ מחליט לפי עניין. אם המשתמש גבוה... אולי אפשר יותר. וגם... פחות, אם צריך. לעיתים מה שקובע, זה חלוקה לרשת של קרמיקה למשל. אם רוצים לשבור כלל, כדאי לדעת קודם למה קבעו אותו...
תודה גל. מה היית ממליץ
איזה גובה אמבטיה היית ממליץ למשתמשים לא גבוהים (163,170 ס"מ), בהנחה שאין אילוצים נוספים? הסיבה שאני שואל היא שעם שיש רגיל אני מגיע באמבטיה לגובה 85, ואילו עם שיש עבה לגובה 87 ס"מ. האם 87 יפגע לנו בנוחות?

גובה כיור

תודה גל. מה היית ממליץ
איזה גובה אמבטיה היית ממליץ למשתמשים לא גבוהים (163,170 ס"מ), בהנחה שאין אילוצים נוספים? הסיבה שאני שואל היא שעם שיש רגיל אני מגיע באמבטיה לגובה 85, ואילו עם שיש עבה לגובה 87 ס"מ. האם 87 יפגע לנו בנוחות?
גובה כיור
גובה 84 - הוא סטנדרט שמתאים לאוכלוסיה ממוצעת. זה יהיה גובה הכיור אם תלך על רגל קרמיקה [שמסתירה את מנגנון הניקוז- הסיפון] אם לא מדובר ברהיט קנוי, אתה יכול להנמיך את הרהיט. ככל שתהיו מבוגרים יותר הגובה יהיה בעייתי יותר. היום, יש טרנד אופנתי של שולחנות נמוכים ועליהם כערת כיור ואז הגובה לעיתים, ממש נמוך. בסופו של דבר, זה גם עניין תרבותי, אופן השימוש והרגלים אישיים. מה יותר טוב מלעשות טסט בבית... מה יותר מתאים לכם?

מצב
הנושא נעול.
למעלה