גובה חלונות מהרצפה

sassiidan

New member
גובה חלונות מהרצפה

שלום רב, אנו בשלבי תכנון סופיים ומתלבטים לגבי גובה החלונות בחדרי הילדים,כולם ברוחב 120ס"מ המעצבת המליצה להתחיל מגובה 45 סמ וליצור מפתחים גדולים (כמובן שהפתיחה תתחיל גבוה יותר) ולנו נראה כי 45 זה נמוך מידי ואם נרצה להזיז רהיטים נהיה מוגבלים בשטח החלונות. האם יש המלצות פרקטיות לנושא? האם כדאי להתחיל ב-60 ס"מ, אולי גבוה יותר? תודה!

פיטנגו4

New member
התקן הוא 105

ממפלס דריכה. מפלס דריכה זה או הרצפה או אדן החלון, אם הוא מאפשר טיפוס מבפנים. אם תעשו בגובה 45, אז בלי אפשרות לטפס על האדן, ועוד תוספת קבועה או מוגנת במעקה של 60 ס"מ.

dan0005

New member
האם נכון גם לגבי קומת קרקע?

אצלי כל החלונות מתחילים בגובה 70, הזמנתי את האלומניום ללא חלק קבוע בתחתית. האם צפויה בעיה בטופס 4?

פיטנגו4

New member
לדעתי כן

אבל ליתר בטחון שאל את האדריכל שלך אם תשאל אותי, הבעיה האמיתית היא לא טופס 4 אלא הבטיחות של הילדים שלך. אני לא הייתי סומך על ילד אקטיבי בן 3 שיכול בהחלט לטפס על אדן החלון ולקפוץ החוצה.

dan0005

New member
...

אני לא רואה בעיה בטיחותית עם ילדים, כי הצד השני באותו הגובה. בכל מקרה אני אבדוק עם האדריכל מחר לגבי טופס 4. תודה.

פיטנגו4

New member
לדעת מכון התקנים

הפרשי מפלס שמאפשרים נפילה של מעל 60 ס"מ זה מסוכן

התקן הוא 1.05 מ' לגובה תחתית חלון.

בכל קומה. התקן לא נועד להציק אלא לשמור עלינו. כשאדם בונה לעצמו הוא יכול גם לעשות מדרגות בלי מעקה. ממילא הוא הרי לא יתבע את עצמו... אם האדריכל שלך תכנן חלונות ללא קבוע עד גובה 1.05, הוא שגה מאוד. אני לא בטוחה שבטופס 4 יתחייחסו לכך. אישית אני לא מתכננת ולא מציעה חלונות לא תיקניים ללקוחות שלי.

איריסג

New member
אז איך את מסבירה את העובדה

שכל החלונות אצלנו בבית (פרט לחלון שירותים אחד, חלון מטבח וחלון בפינת המשפחה) מתחילים ב 0.5 מהקרקע (אונטרקאנט 0.5) - וככה זה הוגש ועל זה קיבלנו היתר בניה? (כל החלונות כמובן בקומת קרקע).

פיטנגו4

New member
תשובה עצובה

שם האדריכל משפיע, או דברים אחרים, ואני לא רוצה להרחיב עליהם.... התוצאה היא שהועדות מעבירות לא רק אי עמידה בתקנים אלא אי עמידה בחוקי הפיזיקה. למשל: אישרו תוכנית פיתוח שבה האדריכל צייר חץ מלמטה למעלה, רשם "שיפוע מים" וזה אושר וניבנה. מגרש מנוקז כלפי הבית, ומדובר באדמה כבדה. ראיתי גם גובה חומה 20 ס"מ בלי גדר קלה, במגרש גבוה שלצידו תהום. שם זה כבר היה ממש מסוכן.

פיטנגו4

New member
אההה... וגם

אאל"ט 50 ס"מ ומטה זה בסדר. 60 ומעלה לא. זה התחום של סיגל

בינא

Member
מה עשיתם מהפקידים של ועדות בנין ערים...?

הם הרי לא אחראים על כלום חוץ מלעכב, להפריע ולהזיק. כל אדריכל אחראי ב-100% על התכנון שהגיש וכל מהנדס ב-100% על החישובים הסטטיים ועל הקונסטרוקציה של הממ"ד. מתי בודקים אם בוצע נכון או לא נכון לפי התקנים? בקרות המקרה שבגינו מגישים תביעה לבית המשפט. אבל היות ותוכניות ההגשה אינן תוכניות העבודה לבניה, חשיבותן היחסית נמוכה ולעומת זאת אחריות המתכננים היא הקובעת. מותר לתכנן בקומת קרקע חלונות שמתחילים נמוך מ-1.05 מ'. מומלץ לתהקין חלק קבוע עד גובה 1.05 מ'. מי שבונה בקיבוץ, הכללים החלים עליו מתמוססים בדרך-כלל בעיקר בבתים בני קומה אחת... למה? כי אף אחד לא תובע אדריכל בגין תכנון חלון של 0.5 מ' מהקרקע שילד שלו נפל ממנו החוצה... מותר גם לתכנן חלון צרפתי בקומה א' או בכל קומה אחרת (כזה שמתחיל 20-40 ס"מ מהרצפה, בתנאי שיש מבחוץ מעקה לגובה 1.10 או 1.15 מ' בהתאמה

mister500

New member
לא, לא צפוייה

העברתי בתים טופס 4 כמו הפרחים בערוגה של פיטנגו , ומעולם הפקח לא לקח מטר ובדק גובה חלונות. והיו בתים עם גובה 70 ס"מ שזה הגובה הממוצע בסלון. תהיה רגוע .

dan0005

New member
תודה. בדקתי עם האדריכל וגם עם השכנים

ולא צפויה בעיה.

yoyomanoo

New member
מיפלס דריכה

למה הכוונה במיפלס דריכה על אדן החלון במידה וסף חלון בולט לתוך החדר בכמה סנטימטרים הדבר יחשב למפלס דריכה ?

פיטנגו4

New member
אם אפשר לדרוך עליו

אם אפשר להניח רגל על אדן החלון, זה מפלס דריכה. ואז ילד יכול לעמוד על האדן ולקפוץ החוצה. ת"י 1142 מפרט בדיוק כמה ס"מ.

המלצה פרקטית וחוקית. גובה חלון 1.05 מ'

אם רוצים חלון נמוך יותר: שיהיה לו חלק קבוע עד הגובה הזה. (אני מקווה שהמעצבת אמרה לכם שזה התקן...) לגבי סידור החדרים, אם רוצים לשמור על גמישות בחדרים מומלץ לחשוב אילו אופציות יש סיכוי רב שתהיינה בשימוש ולפיהן לתכנן. אצלי עשיתי את כל החלונות ברוחב 1.70 מ'. יש בתים שעשיתי את החלונות גבוהים יותר... יש כל מיני דרכים להגדיל את פתחי האור. אני חושבת שהדיון הספציפי צריך להעשות מול תכניות ואופציות שימוש.

sassiidan

New member
האדריכלית ידעה אותנו על 1.05 ולכן הוספנו מעקה

מעקה חיצוני לחלון, השאלה היא שימושיות - האם 45 נמוך מידי? כנראה שאין תשובה חד משמעית.

mister500

New member
גובה חלון..

גובה ספה ממוצעת 75 ס"מ אז תתחילי מהגובה הזה, ולא יהיו לך בעיות ריהוט

פיטנגו4

New member
רק לידיעה

אם המעקה חיצוני, ויש אדן חלון נמוך שגם ניתן לדרוך עליו, אז גובה מפלס הדריכה הוא גובה אדן החלון. כלומר: אם המעקה עצמו פחות מ105 ס"מ הוא לא עומד בתקן.

למעלה