גובה הים היום

omer1789

New member
גובה הים היום

האם יש היום (אחר הצהריים) גלים מספיק גבוהים שאפשר לגלוש בכיף בוגי, או שהים שטוח? (הבנתי שגובה הגלים הוא 50-80 ס"מ, אבל אין לי מושג אם זה הרבה או קצת) תודה רבה.

maorubin

New member
בטח מה שמפרסמים בעיתון

בים פלטה זה מה שהם רושמים... לא יודע מאיפה לעזאזל הם לוקחים את התחזיות גלים האלה...

cyb3rmaniak

New member
לפי מה שהבנתי הם מודדים את הגל

בצורה שונה... גולשי רוח, שייטים ואנשי התחזיות מודדים את הגל מהנקודה הנמוכה ביותר שלו לנקודה הגבוהה ביותר (הרי כשמגיע גל, גובה פני הים יורד עד שהגל עובר). אנחנו, גולשי הגלים מתייחסים לגובה של הגל מגובה פני הים לנקודה הגבוהה ביותר. כאילו שאם הים היה שקט- זו הייתה נקודת גובה אפס. בגלל גל של 50 ס"מ בתחזית לא ממש גליש. כשיש גלים, יהיה בתחזית לפחות גל של מטר. זה המינימום לדעתי. תקנו אותי אם אני טועה...

cyb3rmaniak

New member
גם, אבל לפעמים בתחזיות אומרים

גם את גובה הגלים ליד החוף... גם אז הגובה לא מתאים למידות שמדברים עליהם כאן בפורום.

lliioorr6

New member
זה לא קשור למרחק שבו מודדים מהחוף

יכול להיות שבאמצע הים לא יהיה גלים ובחוף יהיו גלים שחבל על הזמן. הגל נוצר לפי מספר פרמטרים- חוזק הרוח, כיוון נשיבה, זמן נשיבה, ומרחק נשיבה, אם הרוח נושבת באמצע הים לזמן ארוך לכיוון צפון מזרח ככה יהיה גלים שחבל לך על הזמן! הכל תלוי ברוח. יכול להיות שבחוף בכלל לא יהיה רוח אבל יהיו גלים מטורפים, זה תלוי איפה נמצא השקע. אם הרוח נושבת מכיוון מזרח למערב יהיה ים שטוח לחלוטין אבל כמה קילומטרים לתוך הים יהיה גלים מטורפים(לא לגלישה).

לפי מה שאני הבנתי

אנחנו מודדים את גובה הים אחרי שהגל עובר אותנו וצריך להוריד30-40% ממה שאומרים בטלויזיה, ככה שכשאומרים ישי ים של חצי מטר זה למעשה איזה 30 ס"מ

למעלה