גובה דלתות נמוך

• פותח הנושא onm1
  • פורסם בתאריך

onm1

New member
גובה דלתות נמוך

סימתי לרצף ,בשעה טובה--מאוד מרוצה במהלך השוטטות בבית שמתי לב שכל דלתות הפנים יצאו נמוכות מהמתוכנן--2.00 ולא 2.10 כמו שרשום בתכנית . הסיבות הם רבות כנראה---משקוף עוור ש "גלש קצת למטה לצורך ביטון ,אי שמירת MARGIN למשקוף בזמן בנית השלד,חריגה של 2 ס"מ בגובה ריצוף בגלל צנרות . יש לי מפקח שלא הקפיד כנראה בנושא הזה . וכרגע אני דואג שהדלתות יהיו לא נוחות בגובה (אני עצמי גבוה=1.90) מה ניתן לעשות כרגע? האם ניתן להסיר את המשקוף העוור העליון ? האם אפשר "לגרד" קצת מחגורת הבטון מעל הפתח ? ממי עלי לדרוש זאת? בקיצור מבחינה מקצועית--מה הפתרון הכי טוב? תודה

יש תן ישראלי לגובה המשקוף.

ת"י 23 (הוא מחולק ל - 6 חלקים) בחלקים מסויימים הוא תקן מחייב והוא קובע שפתח האור שישאר לאחר התקנת המשקוף והריצוף יהיה מינימום 1985 מ"מ. (189.5 ס"מ). לא נראה לי שיש אצלך חריגה. בכל מקרה, הקבלן אמור היה להשאיר למתקין סימון של גובה השטיכמוס ליד כל פתח דלת. אם אכן היה כך, ככל הנראה עלו לך בריצוף. עליך לשוחח עם הקבלן. שרון דרורי

tutinenner

New member
גובה הכנה לדלתות הפנים קריטי לגבוהים

התקן הקיים, מתאים לדור שיצא מהשואה ומזמן היה צריך כבר לתקן אותו, כי הוא פשוט לא מתאים לדור הגבוה יותר הגדל כיום... לשואל יש בעיה אמיתית והגובה שנוצר אינו מספיק, לכן האפשרות היחידה שלו במצב שנוצר היא לבקש מהקבלן לתקן את הבעיה לפי שלבי בצוע כלהלן: 0) לכסות את הרצפה בלוחות עץ למניעת נזק; 1) להוריד את שורת הבלוקים שבוצעה מעל קורת המשקוף; 2) לבצע יציקה חדשה מעל למשקוף הקיים; 3) לחתוך עם דיסק בזהירות, את הקורה הקיימת, לאחר הסרת חלקו העליון של המשקוף העיוור; 4) לבצע הארכה של צידי המשקוף העיוור ולהתקין את חלקו העליון; 5) לבצע תיקוני טיח ושליכט... 6) להמשיך בבניה... מובן שאם המחיצות בנויות מגבס, הפתרון קל ופשוט יותר...אבל זה כבר שייך ליתרונות הבניה המתועשת שרובכם מתנגדים לה משום מה...

onm1

New member
פתרון לדלתות נמוכות בגלל עליה בגובה ריצוף

טוב,הקבלן חרץ 6 ס"מ לגובה ועכשיו יש גובה נורמלי החלק העליון כרגע ללא משקוף עיוור--האם חובה לשים?או רק לטייח? יש לציין שאני מעדיף לא להוריד יותר בגובה,האם המשקוף וההלבשה לא מסתירות את שולי הפתח בכל מקרה? תודה

למעלה