גואל רצון וכתות אחרות

בארבאבא

New member
גואל רצון וכתות אחרות

בעקבות פורום "הורים למתבגרים", נכנסתי לקישור הזה. נדהמתי מהכתבה,ועוד יותר מהתגובות.. כתות,זה משהו שדי קל להמשך אליו... מה גורם לאנשים להמשך לשקר הזה? איך הם רואים בזה משהו טוב,בעוד אחרים רואים בזה גוף נצלני והרסני. אולי באמת יש בזה משהו טוב? מה גורם לקבוצה של נשים צעירות להעריץ,ממש לסגוד,לגבר כמו גואל רצון? מה גורם לקבוצה של אנשים לחיות בתנאי חיים נחותים, ולשלם אלפי שקלים למישהו שחי על הכסף שלהם!? מה דעתכם על זה?

כתות,

זה דבר נורא, ורק אנשים חסרי חיבור לעצמם יפנו לכת. אני חושבת שמי שמוצא עצמו חלק מכת זה אדם שערכו העצמי כה נמוך עד שלהיות חלק מקבוצה כבר תופס את המקום של ערכו העצמי, והכת ממלאת את החלל הזה, הוא הכת, והכת היא הוא. אין בכת שומדבר טוב, רק לאלו שערכם העצמי מעוות והם לא רואים את האישיות שלהם כדבר שעומד לבדו ובפני עצמו, להם נראה שיש טוב בכת כי נראה להם שזה גב, תמיכה, משהו, ערך עצמי כלשהו. אדם שאין לו בטחון בעצמו, שנראה לו שאין לו שום שווי- ימכור עצמו לכת, הכת תתן לו משהו שיוכל לספק לו סוג של ערך, הרגשת שייכות ולגיטימיות. נניח ויש אדם, את אותו אדם החברה לא מקבלת, אז הוא וילך לכת, בכת יאהבו אותו ולא ישפטו אותו, הוא יסכים לחיות בכל דרך, כי סוף סוף הוא יהיה לגיטימי ומתקבל על הדעת...

Dragonaut

New member
מה גורם לאנשים להמשך לשקר הזה?

אותו דבר שגורם להם להמשך לכל רעיון הדת. זו נטיה אנושית שכזו, לחפש את הנעלה, למצוא תשובות פשוטות לשאלות סבוכות. להאמין שיש משהו מעבר לחיים ומוות. אישית, אני לא רואה בדתות הגדולות משהו מעבר לכתות גדולות. יום כיפור מגיע, וזה הזמן להזכר עד כמה המגזר המדובר תקוע בין רעיונות פרימיטיביים שסר טעמם. המודרניזציה מביאה עמה השכלה, ועם ההשכלה מגיעה ההתקוממות. http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3780844,00.html

בארבאבא

New member
הפכנו ל"מודרניים" מידי..

היה נחמד אם היינו נשארים קצת פרמיטיביים. ההשכלה הביאה איתה דברים טובים,אך גם פחות. והכתבה? צביעות.

Dragonaut

New member
צביעות?

מה צבוע בה? יש מקומות שונים ברמות קדמה שונות. אם זה מנחם אותך, יחסית למזרח הרחוק, אנחנו פרימיטיביים.

בארבאבא

New member
כשאמרתי שהכתבה צבועה,התכוונתי לתושבים שם.

אני בטוחה שחלקם-ואם לא,אז רובם-אוכלים בשר. אז בעיניי זה דיי צבוע שמפריע להם לראות את מנהג הכפרות בציבור.כאילו שהשניצל שעל הצלחת שלהם עבר את זה בליטופים ונשיקות,והפרה המסכנה גם לא ממש נהנתה לפני ואחרי שנשחטה. קל להיות "ראש קטן".

Dragonaut

New member
ואת לא חושבת

שאת עושה עוול לצימחונים שעמדו בין המתלוננים על המנהג? לא כולם שם צבועים. ולא, לא צריך להיות צמחוני בשביל להיגעל מהמנהג הברברי הזה. נכון, גם התרנגולות בתעשיית הבשר לא זוכות לחיים סבירים או למוות סביר, אבל יש פער מסוים בין זה, ובין מנהג הכפרות. אני לא מצדיק לא את מנהג הכפרות, ולא את תעשיית הבשר. אבל כן, בעיניי, מנהג הכפרות מהווה נתינת לגיטימציה לכל תעשיית הבשר, והוצאתה לרחובות, לעיני כל. בשכונה שלי, למשל, נאסר המנהג לחלוטין. כך צריך להיעשות בכל הארץ.

בארבאבא

New member
לא אמרתי שכל מי שנמצא שם

הוא אוכל בשר.אני מנחשת שיש בין התושבים גם כאלו צמחוניים. בעיניי זה עדיין צבוע. אם אתה אוכל בשר,אל תרחם פתאם על התרנגולת שמסובבים לך מעל הראש, זה לא שונה!אז אם לא אעשה את זה מול עיניי הציבור,אז..זה בסדר? ברגע שאנשים לא רואים את זה,יותר נוח להם להעלים עין.

noamgk

New member
../images/Emo6.gif

"מנהג הכפרות מהווה נתינת לגיטימציה לכל תעשיית הבשר, והוצאתה לרחובות, לעיני כל." אני אוהב את היציאות האלה... "מנהג הכפרות" מהווה, לכל היותר, פתחון פה לאנשים קטנים שמחפשים מקום לשפוך בו את השנאה שהם רוכשים כלפי אמונות של אחרים. כמו בהתייחסותך לדתות בהודעתך הראשונה בשירשור הזה, גם פה היטבת להציג את השיטחיות הקיבעונית שלך כלפי המציאות. כפרה על תרנגול היא לא יותר ברברית מצפייה בתוכניות דוגמת "הישרדות" או "הפוליגרף". אני מניח שלזה גם התכוונה ליאת באומרה שהפכנו מודרניים מדי, ושקצת פרימיטיביות לא היתה מזיקה... ולמרות שכל הטיעונים שלך ושל שותפיך-לשנאה הם כקש נידף בפני רוח, עדיין אין הרבה מה לסנגר על אלו המעדיפים לכפר על תרנגולת (אלא אם העוף מגיע בסוף לעניים). אפילו ה"שולחן ערוך", שהוא ספר הלכה שהתקבל על רוב ישראל, כותב שעדיף להמנע מהמנהג הזה.

Lady In Blues

New member
אז אתה בעצם משווה חיים של בעל חיים

לתוכנית טלוויזיה? אחלה פרופורציות, באמת. אני מסכימה עם גיא. המנהג הזה, איך שלא תסתכלו עליו, הוא מיותר, ברברי, חשוך וראוי להכחד. למה להמשיך בו אם יש חלופה הומנית ומקובלת, שלא פוגעת באף אחד? מה, בשם המסורת?

noamgk

New member
הפרופורציות שלי בנושא הזה מצוינות.

וכך גם שטיפת המוח שהחברה שלנו העבירה את פרטיה. אני משווה הרג של בע"ח לרצח של נפשות אדם. המנהג הזה, כמו שציינה ליאת, הוא לא יותר ברברי מאכילת שניצל. ובכל מקרה, רוב האנשים היום עושים כפרות עם כסף, ולא עם עופות. בגלל הציוריות של המנהג והפרובוקציה השנתית שהוא מעורר - הוא תופס כמה כותרות קטנות בעיתונים הגדולים. ועל זה כל הרעש.

בארבאבא

New member
למרות שאני חושבת שכל תכניות הריאליטי

הן טראש טהור ותו לא,לא לזה התכוונה המשוררת. בפרימיטיביות,לא התכוונתי למנהג הכפרות. היה פשוט נחמד יותר אם היינו עושים שימוש לטובה בשכל שלנו... ותזהר מלהתחיל להסכים איתי.בסוף לא יהיה לנו על מה להתווכח

noamgk

New member
לא אמרתי שהתכוונת לכפרות על תרנגולים...

אבל זה העיקרון. מישהו אמר לי פעם (והוא היה דווקא חילוני), שהתפתחות האנושות התרחשה ככה: פרימיטיביות -> תרבות -> ליברליות. זה מאוד נכון. אגב, שימו לב שכפרות הוא מנהג יפה של נתינת צדקה (בין אם עוף, בין אם כסף) לעניים. האם כל אלו שטורחים להתנגח בחרדים גם טרחו לאחרונה לתת צדקה לעניים? נקודה למחשבה. ואני מסכים עם מה שנכון. אל תדאגי, לא יחסרו לנו נושאים לויכוח, אני בטוח.

בארבאבא

New member
מנהג הכפרות עצמו,הוא בהחלט מנהג יפה

בדיוק כמו משלוח המנות בפורים[שהפך יותר לחלוקת סלסלות של קינדר ועלית בין החבר'ה]. אני חושבת שיש מנהגים מאוד יפים בדת היהודית,והתחשבות רבה מאוד למי שאין[גר,יתום ואלמנה]. השאלה היא,האם מנהגים מסויימים אכן מתאימים לזמנים של היום?

noamgk

New member
לחסד יש גיל?

בכל מקרה, הכל "מתאים". להכל יש מסר חיובי, לימוד חיובי, השפעה חיובית. תורת ישראל היא תורת חיים. כל מה שהיא כוללת מוביל לטוב, בהכרח.

noamgk

New member
אני מאמין בתורה אלוקית.

כל מה שבא מהקב"ה הוא טוב והוא לטובה. ר' משה חיים לוצאטו אמר: "דרך הטוב הוא להיטיב", וגם המהר"ל כתב באופן דומה (הם בטח לא היחידים). המהר"ל גם כותב שהתורה היא תיקון העולם, ותיקון העולם הוא בעשיית טוב. אצלך, כמו אצל רוב (?) חברי הפורום, המוסר האנושי-הפרטי הוא המדד על פיו אפשר לשפוט את התורה. אצלי, כמו אצל כל יהודי מאמין (כך לפחות צריך להיות), התורה היא המוסר היחיד והמוחלט, שכן היא אלוקית, ועל פיה אפשר למדוד מוסר אחר (אין באמת הכרח כזה).

noamgk

New member
*

אולי לא הבנתי נכון את שאלתך... הכוונה ב"הכל" - כל הדברים שנובעים מהתורה: מצוות, מנהגים, תקנות וכו'.

בארבאבא

New member
אי אפשר להתכווח עם עשרת הדברות

שהם בעצם החוקים הבסיסיים לחברה הגונה.אני מאוד מסכימה עם זה. אל תראה אותי כאדם חילוני גמור,כי אני לא כזאת. הדת היהודית עצמה,היא מאוד יפה בעיניי[כמובן שהיום יש כאלו שנוטים לכער ולהרוס אותה,לצערי]. אבל שוב..האם כל חוק,מצווה,מנהג,ברכה,או מקרה שאנו קוראים עליו בתנ"ך.האם הכל חיובי? האם כל דבר בתנך יש לו בסופו של דבר משהו חיובי? למשל..איסור משכב זכר והעונש שלו.האם יש משהו חיובי בזה?

noamgk

New member
לא כל דבר שבתנ"ך.

מקרה פילגש בגבעה, למשל, הוא לא מקרה חיובי. אבל הוא נכתב כיוון שיש בו לימוד חשוב, שאפשר להוציא ממנו טוב. אבל התנ"ך זה נושא אחר. אין ערך בלימוד תנ"ך ללא מפרשים ותורה שבע"פ. (מלבד התמודדות בחידון התנ"ך, אם זה נחשב לערך...) בנוגע למשכב זכר - ודאי שיש בזה ערך חיובי. בדורות האחרונים הוחלט שמשכב בין בני אותו המין הוא רלוונטי ומקובל, דבר הגיוני לחלוטין. התורה, שהיא נצחית, מזכירה לנו דווקא עכשיו: הדבר הזה אסור. מצד האמת הוא לא נכון. בנוגע לעונש זה משהו אחר. צריך להבין מה אומרים כל העונשים שהתורה מלאה בהם, מה החילוק בין עונש מחיוב דאורייתא ועד כמה קשה להגיע אליו, לבין עונש מחיוב דרבנן, ומה התהליך שמנהל בית דין הלכתי עד גזר הדין.

למעלה