גדר עם שכנים

גדר עם שכנים

שלום,
אני בתהליך בניית בית פרטי, לקרקע שבבעלותי 3 חלקות שכנות. על אחת כבר בנוי בית ועל אחת נוספת בית בבניה.
השכן עם הבית הגמור בנה את הגדר המשותפת בעלות של 25 אש"ח והשכן שבונה את כרגע את הבית סיים לבנות את הגדר בעלות של 37 אש"ח.

ההבדל במחיר כנראה נובע בגובה הגדר (1.9 מטר לעומת 2.4 מטר).

השאלה שלי האם אין לזה סוף? כל אחד מחליט לבנות לאיזה גובה שהוא רוצה והשכן מחוייב להשתתף איתו? וגם המחיר עצמו, הרי אפשר לבקש מהקבלן לשים איזה מחיר שרוצים בידיעה שחצי מהעלות היא על חשבון השכן.

רשר

Well-known member
מנהל
חלוקת עלולות בניה ב"מיצר" הנה חצי לכל צד רק על השלד וקופינג

כל צד יבצע בצדו על חשבונו את הגמר,
מכאן שצריך לבדוק את החשבונות של השכנים ולוודא שלא מטילים עליך גם את הגמר של הצד שלהם,
לגבי גובה הגדר יש מינימום ומקסימום בתב"ע לכן בדוק זאת ושלם רק על הגובה שאתה רוצה לבנות ואם השכן בנה יותר שישלם יותר,
לפי החוק השכן צריך להגיש תוכניות ולך זכות התנגדות מנומקת - נצל זאת ביושר וזכור שבסוף אלו הם שכניך

גלמיש1

New member
בהמשך לתשובה לעי"ל

גובה החומה המשותפת אמור להופיע בהיתר של כל שכן. ואתה הייתי אמור לחתום לו על ההיתר, ולפיכך לאשר עבורו את הגובה של החומה שביקש. האם חתמת לו על ההיתר?
השכן יכול לבנות רק מה שהותר לו בהיתר. ורק את העלות של זה אתה אמור לחלוק איתו.
אם הוא בנה אחרת מההיתר, גבוהה או יקר יותר באופן אחר - אתה לא חייב לחלוק בזה. יתרה מזאת - זכותך להתנגד.
אבל בד"כ עדיף לנסות להגיע לפשרה ולהתחיל את החיים המשותפים בטוב. אם כי לפעמים, אצל סוג מסויים של אנשים (למשל כאלו ש'פרייר' בעיניהם זו קללה) התחלת היחסים בוותרנות עלולה לייצר חמדנות יתרה אצל השכן ולהזמין צרות בהמשך.

אצלינו השכן בא בתביעה אסטרונומית

החומה שלו נבנתה לפני שקנינו את המגרש, ככה שלא אנחנו חתמנו לו על ההיתר. אנחנו לקחנו הצעת מחיר של עלות החומה המינימלית הנדרשת על ידי התב"ע ושילמנו לו מחצית מהסכום הזה (שהיה בערך רבע ממה שהוא דרש מאיתנו). הוא איים לתבוע אותנו, אבל כנראה שלאחר התייעצות עם עו"ד הבין שאין לו קייס...

למעלה