גדנ"ע אוויר

TomSellek

New member
גדנ"ע אוויר

גדנ"ע אוויר - דעתכם? לדעתי המוסד הזה סבל מירידה דראסטית בתדמיתו לאחרונה. האם לדעתכם יש הצדקה לקיומו? אולי במסגרת אחרת (תנועת נוער, קד"צ כטב"מ[מזל"טים], משהו אחר)?האם לדעתכם שוחרים בכיתות גבוהות יכולים להדריך בגדנ"ע אוויר? הרבה שאלות, אני יודע... ולידיעתכם - השאלות האלה הגיעו לאחרונה לרמות גבוהות מאוד בח"א ועדיין מחפשים להם תשובות. אשמח לקבל תגובות. תום

DemonDog

New member
ירידה? פרט נמק והסבר....

לדעתי להפך, המוסד הזה דווקא במגמת עלייה. למה? ככה.... סתאאם: הרעיון של המוסד הזה הוא: "אנחנו נלמד אותך להטיס טיסנים, ותאה תטיס לנו מזל"טים בצבא". (אותו דבר עם השוחרים אגב: "אנחנו נלמד אותך מכונות ואלקטרוניקה ואתה תתקן לנו מטוסים בצבא"). גם נותנים לך ערכים חיל אוויריים כדי שתהיה לך מוטיבציה לשירות בחיל (...כן בטח...) כמו סיורים בבסיסים, גדנ"ע בקיץ, קורס דאיה וכו', ולכן יש הצדקה לקיומו (אמממם לפחות לדעתי). -מדריכים שוחרים, למה לא???? נו באמת.... ד"א, אתה מטהטכני, הולץ, או ב"ש?

TomSellek

New member
הסבר

קודם כל, תודה על התגובה. השאלה שלי התמקדה דווקא בחלק שאתה מתייחס אליו כפחות חשוב - ערכים, מוטיבציה, ודברים ברמה הזו, לאו דווקא בערך ה"מיידי" שנובע מהשתתפות בגדנ"ע אוויר - האמת היא שלא צריכים כל כך הרבה טייסי מזל"טים, ויש מספיק אנשים שמטיסים טיסנים בארץ. וזאת גם הכוונה שלי בעניין ה"ירידה" - לדעתי ההתמקדות שם היא יותר בטיסנים ופחות בדברים כמו מורשת ח"א. השאלה אם זו אכן "ירידה" או שככה זה צריך להיות, ושאת המוטיבציה יחפשו במקומות אחרים? לא ברורה לי השלילה הטוטאלית של רעיון השוחרים שידריכו שוחרים אחרים... דברים בסגנון הזה קורים בהרבה מקומות אחרים (תנועות נוער). ד"א, אני הדרכתי בשכבה ט' בטכני חיפה. תום

dsol

New member
לדעתי יש ירידה כלשהי

לדעתי יש איזושהיא ירידה כי הרוב היום הולכים לגדנ"ע בשביל להרכיב טיסנים ומה זה מביא לחייל האוויר ? מה הם לומדים מזה חוץ מללטף עף ולהדביק ? כלום !! אז ככה שיש ירידה איפושהו בדבר הזה

DemonDog

New member
לא לא לא!!! אתה בכלל לא קשור

D SOL, אתה לא קשור ואתה לא מבין.

dsol

New member
אממ גיא למה אני לא מבין ??

מותר לדעת למה אתה חושב ככה ???

Prince Yoni

New member
גדנ"ע אויר

לפי דעתי, "המוסד" הזה, כפי שאתה קורה לו, הוא יוזמה יפה מאוד של חיל האוויר, יש הצדקה ועוד איך לקיומו, זה אחלה פרוייקט שמפעיל החיל על מנת להדריך ולהעביר ערכים של החיל, פעילויות שונות כמו הרכבת טיסנים, טיולים לבסיסים שונים וכדומה, לדעתי זו פעילות מבורכת ואסור לעצור אותה, עדיין יש שוחרים/אזרחים שנהנים מקיום פעילות זו וישמחו להמשיך במסורת זו עוד שנים ארוכות. לגבי הדרכת שוחרים בגדנ"ע - תשמע זה יחסי מאוד, לא כזה מסובך להדריך בגדנ"ע.. מספיק שנתיים - שלוש של ניסיון בפעילות של החוג הזה כדי להכיר אותו היטב ואכן אפשר להנהיג שיטה ששוחרים ידריכו בגדנ"ע, אבל איני יודע את השיקולים שם למעלה לגבי זה. שנית, אני גם חושב שהגדנ"ע סובל מירידה דרסטית עקב חוסר פרסום טוטאלי, פשוט טוטאלי, אף אחד כמעט לא יודע על קיום של חוג זה בשעות אחר הצהריים בטכני וכדומה, חוצמזה שגובים על זה כסף, תראה לא כל אחד יכול לעמוד בדרישה הכלכלית הזו(350 שקל אם אני לא טועה), וגם הסכום הינו גדול ביחס לתמורה שהיא סך הכל חומרים לבניית טיסנים, כי חוץ מזה הפעילות ממש יבשה בגדנ"ע. אין ספק שדרוש רענון רציני בנושא הגדנ"ע, לשנות קצת, להוסיף עוד פעילויות, להפוך את הגדנ"ע למשהו יחודי כדי שימשוך אליו אנשים. עוד סיבה - בטכני למשל המקום שבו נפגשים השוחרים כדי לבנות את הטיסנים הוא מקום ממש על הפנים, הבניין ישן מאוד, פורצים אליו בלי סוף, אין מיזוג, שולחנות וציוד מיושן ביותר, ממש מיושן... אני הייתי שנה ועזבתי בגלל שהמקום נראה נורא, התנאים ממש לא טובים וגם פה דרוש רענון טוב.

פגעתם בנקודה רגישה../images/Emo4.gif

אז ככה,התחלתי בכיתה ט' בגדנע אויר וממשיכה(כרגע אני ביב'). בתור שוחרת הגדנע לא הקנה לי שום ערכים ושום מידע נוסף(עושים אתזה מספיק בבית הספר),אבל אל תסתכלו עלזה ככה כי אתם שוחרים,בואו ניקח את אלה שהם לא שוחרים... אתם חושבים שכל מה שהם לומדים שם ומסבירים להם זה לא עוזר להם? הם לומדים,מכניסים בהם קצת רעל..(זה לפחות מה שיצא לי לראות בקורס האחרון של גדנע אויר בצוות שלי) רוב האנשים שהיו איתי הם "מורעלים" ח"א,וזה הכל בגלל גדנע... אנשים עם שאיפות להגיע לח"א,בתור טייסי,מטיסי חוץ או כללי לח"א. להגיד שזה לא טוב!זה מעולה!כי באמת חסרים אנשים עם מוטיבציה להתגייס,עם השנים המוטיבציה הולכת וקטנה והרבה יותר אנשים יוצאים מצה"ל.. איך כל זה קשור?זה קשור לאותם אנשים שנמצאים בגדנע לא במסגרת הולץ/טכני/ב"ש.. בקשר לשאלה למה לא נותנים לשוחרים להדריך?נותנים! אני כבר שנה שניה מדריכה בגדנע אויר אצלינו בהולץ. והאם יש מגמת עליה או ירידה? עד לפני 3 שנים זה היה בירידה דרסטית,ועובדה שב3 שנים האחרונות המפקדים מנסים ומשקיעים ומביאים ואני לבד רואה שזה עולה ועולה.

ובקשר ל...

לבנות טיסנים וזהו?!לא!! עובדה שגדנע אויר יכול לעזור לך להתקבל למטיסי חוץ, ותאמין לי שאני יודעת כי אני נמצאת כרגע בתהליכים כאלו ואחרים. בניית טיסנים זה תחביב שיכול להפוף למקצוע... אז בבקשה מכם,אל תזלזלו כי הם נותנים את כל הלב...

DemonDog

New member
מילים כדורבנים!

קרן, אני מסכים איתך ב100%. אז הלו! לא לזלזל!

baliti

New member
תום? (סלךק-כהן)??

מה שלומך מר קצין??? איך בתפקיד החדש? תן פרטים ומטכ"לי

למעלה