גדנ"א אוויר

• פותח הנושא itayl
  • פורסם בתאריך

itayl

New member
גדנ"א אוויר

מאיזה גיל אפשר להצטרף לגדנ"א ואיכן נרשמים

עד כמה שידוע לי אין יותר גדנ"ע

אויר היא נסגרה לפני שנה או יותר אבל יכול להיות שאני טועה. צחי

sgadasi

New member
אתה טועה בהחלט!!!!!!

אני משתתף בגדנ"ע אוויר,ניתן להצטרף לקורס אך ורק בכיתה ט´ לא פחות ולא יותר,אני כבר שנה שניה. נ.ב לגדנ"ע אוויר יש באמת בעיות כספיות בתקופה הזאת וזה השפיע על קורסי הקיץ אבל החוגים עצמם ממשיכים לפעול באופן קבוע ומסודר לפרטים: http://www.iaf.org.il/iaf/doa_iis.dll/Serve/level/Hebrew/1.1.5.2.html ולדעתי מאוד מומלץ להצטרף

sb4

New member
אתה גם טועה...

יש מקומות שבהם לא נפתחו המועודונים שלהם השנה - חיפה לדוגמא

sgadasi

New member
איך נרשמים?

מדריכי גדנ"ע אוויר יסיירו בבתי הספר ברחבי הארץ בתחילת שנת הלימודים,וירשמו את המעוניינים בכך לגדנ"ע.הרישום לגדנ"ע מוגבל לתלמידי כיתות ט´ בלבד,וכרוך בתשלום (מניסיון אתה תוכל להירשם גם שנה אחרי או לפני אם אתה תתחיל להתווכח איתם) התשלום הוא 350 שקלים לשנה לפרטים נוספים: טלפונים:03-9375330 .03-9375328 פקס: 03-9375524

sgadasi

New member
בשנה הראשונה...

בשנה הראשונה בונים 2-3 דאונים חופשיים דיי גדולים בחופש הגדול בין השנה הראשונה לשניה בונים את הבננה! בשנה השניה בונים טיסן טריינר אנפה ואחרי האנפה אתה בוחר איזה טיסן אתה רוצה לבנות... בחופש הגדול בין השנה השניה לשלישית עוברים קוס םלסים שמכשיר אותך להיות פלס ומטיסים שם טיסנים ולומדים הרבה על אווירונאוטיקה ודברים כאלה בשנה השלישית והרביעית אתה בוחר לבד איזה טיסנים את רוצה לבנות ובחופשים בינהם יש קורסים מעניינים כמו הטסת דאונים(אתה יושב בתוכם ומטיס אותם)ופרחי מזלטים... מקווה שתתעניין תוכל למצוא עוד מידע בתר שרשמתי מקודם...

noam weissman

New member
גדנע אויר וקלוב התעופה

שלום לכולם, גדנע אויר ממומן בעיקר ע"י משרד הבטחון והמטרה העיקרית היא קרוב צעירים לפעילות של חיל האויר. כמו שנאמר בקיץ יש פעילויות בבסיסים של ח"א וכו´. אני מקווה שאף אחד לא יתנפל עלי, טיסנאים לא יצאו מגדנע אויר. הפעילות של גדנע אויר במשך שנים רבות ורמת ההדרכה היתה ממש לא לענין בשנים האחרונות יש אולי שינוי אבל הוא אינו מתקרב לפעילות ולרמה שיש בחוגים של קלוב התעופה. אם מה שמחפשים זה להיות מכונאי או כל פעילות אחרת בשרות הצבאי בח"א כן זה המקום להיות בו. אם רוצים ללמוד על טיסנים אז קלוב התעופה והחוגים שהוא מפעיל זה המקום. פנו לקלוב התעופה מרכז ושאלו איפה המועדון הקרוב אליכם: קלוב התעופה לישראל - 5175038-03. בברכה.

לא נכון ../images/Emo70.gif

להגיד שמי שמחפש בצבא להיות מכונאי... זה ממש שטויות , אתה עצמך היית פעם בגדנ"ע אויר או בקורסים הנלווים? אני מניח שלא , להזכירך 8% מבוגרי קורס הטיס קיץ 2001 היו בוגרי גדנ"ע, ועוד עשרות מטיסי מזלטי"ם . אז אך תוריד מערכו של הגדנ"ע כי זה באמת לא נכון.

noam weissman

New member
לא מוריד מהערך של גדנ"ע אויר אבל

אולי לא הבהרתי את עצמי, מה שאני רציתי להגיד שהמטרה של גדנ"ע אויר היא למשוך אנשים לח"א ולא לגדל טיסנאים. כל פעילות היא ברוכה אבל לא לבלבל. גם רבים מבוגרי קלוב התעופה הפכו ברבות הימים לטייסים, טייסי מזלטים וכו´. אבל הפעילות של קלוב התעופה בראש ובראשונה היא לקדם את ספורט התעופה (טיסנאות, דאיה...). ההבדל הוא בדגש, בחוגיי הטיסנאות של קלוב התעופה מלמדים לבנות טיסנים, להטיס אותם וגם להתחרות אתם. אין בקלוב התעופה פעילות "מסיונרית" לדחוף את בני הנוער לידי ח"א. בגלל הדגש הנ"ל במשך שנים רבות בגדנ"ע אויר בנו טיסנים מאוד מיושנים ולא לפי חוקת ה FAI. ואם אתה כבר שואל אז כן ראיתי בעבר הרחוק חוג של גדנ"ע אויר וגם היתי בתחרות שאורגנה בבסיס ח"א בחיפה (הטכני). חברי ואני הבאנו מספר טיסנים ובינהם היה טיסן דאון חופשי תחרותי F1A. התגובות של לא מעט אנשים היו את הטיסן הזה אתם לא בניתם זה בטח קיט !!. מיותר לציין שזה לא היה טיסן יותר מדי משוכלל באותה תקופה והוא נבנה ע"י חברי ואני ולא מקיט. האם מישהו מהפעילים של גדנ"ע אויר התחרה או מתחרה במסגרת התחרותית שקלוב התעופה מארגן או יותר נכון להגיד מישהו מפעילים אלו אי פעם יצג את מדינת ישראל בתחרויות בינלאומיות של ה FAI ??? בברכה.

sgadasi

New member
רמת ההדרכה....

רמת ההדרכה בגדנ"ע באמת על הפנים,ואני לומד שם כבר שנתיים.אבל לדעתי זה ממש עוזר כי ככה אתה לומד בעצמך ובעזרת חניכים יותר מתקדמים את שיטות הבניה,ההטסה וכדומה... הגדנ"ע מגוון בפעילויות שאין בקלוב,כל חופש יש לפחות יום אחד או יותר שהגדנ"ע מעביר סיור באחד מהבסיסים,או במוזיאון חיל האוויר,תחרויות הטסה ועוד הפעלות מעניינות אחרות. בגדנע נותנים לך חופש בחירה ז"א מי שבוגר שנה ב´ בגדנ"ע בוחר בעצמו את הטיסן שהוא רוצה לבנות ומקבל את כל החומרים הדרושים לבנייתו. בקורסי הקיץ-לומדים אוירודינמיקה ברמה גבוהה מאוד ולומדים איך להדריך את שאר החניכים,לומדים עקרונות הטסה ובניה אשר חשובים מאוד להמשך החניך בתחום הטיסנאות והחשוב מכל המחירים: שנה א´ושנה ב´:350 שקל לשנה!!! שנה ג´ושנה ד´:75 שקל לשנה!!! המחירים הם המחירים שהיו השנה ושנה שעברה,יתכנו שינויים כאמור:מומלץ בחום!!

אם אני לא טועה...

אני חושב שהוצאה תקנה לפני כשנה שרק חניכי גדנ"ע אוויר שעברו את כל הפעילויות ו4 שנים במועדון יכולים להיכלל בקורס פרחי מזלטי"ם של הגדנ"ע בסוף כיתה י"א , שבו מאותרים מטיסי המזלט"ים לעתיד

למעלה