גדנע חובה או לא?

shiri_b

New member
גדנע חובה או לא?

כן זה טיפה לא קשור להרצליה... אבל זה קשור לבתי ספר בכלליות. השנה יש לנו שבוע הכנה לצה"ל שזה שבוע שהולכים ועושים "טירונות" מדומה ולומדים על צה"ל וכל השטויות... השאלה היא האם לדעתכם זה צריך להיות חובה או לא? כי היה לנו היום (כמו שנה שעברה) ויכוח על זה. מי שלא בא לגדנ"ע, נכתב לו בתיק האישי (וואו!) אבל עדיין הם מנסים לעשות מין עונש. מה שמי שלא בא לטיול השנתי לא קורה לו כלום. עכשיו השאלה שלי היא האם צריך לעשות "בעיות" לאנשים שלא רוצים לצאת?

Salem

New member
לדעתי זה צריך להיות חובה...

אבל סתם שתדעי שבראשונים אין גדנ"ע כי יש אחוז מתגיייסים גבוה יחסית, וביובל אין... לכן יש לכם גדנ"ע.

*neta*

New member
למה חובה ?

כי נניח שאני הולכת לצבא (לא כאילו שיש בחירה בזה) ואני לא טיפוס שאוהב כאלו דברים, אז למה להוציא לי את החשק יותר ולהכריח אותי לצאת לגדנ"ע הזה?

Salem

New member
כי הצבא משלם על זה

וזה פריווליגיה, אז אני חושב שצריך ללכת לזה.

*neta*

New member
הכל תלוי בעיני המתבונן

לי זה לא נראה כיף, אני לא אוהבת כאלו דברים. אז אני מוותרת על ה"פריווילגיה" הזאת. ומה זה כי הוא משלם? אז טוב אני אשלם לך על אילוף שוורים בעזה, אז תצא ?

shiri_b

New member
נכון זו פריווליגיה, ולכן אני יכולה

לוותר על זה בלי לפחד שבית הספר יעשה לי משהו. אם אני לא רוצה ללכת ואני יודעת שאני לא אהנה ואני פשוט אהרוס לאחרים, לא חבל? מי שרוצה ללכת בכיף, שילך יהנה. מי שלא אני לא חושבת שצריך לעשות מזה כזה סיפור כי בסופו של דבר מי כולנו נתגייס. או יותר נכון מי שמתגייס מתגייס ומי שלא רוצה זה לא יהיה הדבר שיעלה לו את הרצון. מי שממש לא רוצה זה יוריד לו את המוטיבציה להתגייס ומי שרוצה זה יעלה לו.. אז בגלל זה לדעתי הגדנ"ע לא צריכה להיות חובה, אין טעם בזה.

IאביעדI

New member
איך את קובעת את זה?

איך את קובעת שמי שלא רוצה להתגייס זה יוריד לו את החשק? את לא היית שם.

shiri_b

New member
כי דיברתי עם אנשים

שכן היו. ורשמתי שמי שממש לא רוצה להתגייס, לא מי שלא רוצה. יש הרבה אנשים שלא ממש רוצים וזה יעשה להם רק טוב ללכת לשם ויש כאלו שלא רוצים וזה לא ישנה להם הגנד"ע. ויש את האלו שממש לא רוצים שיבואו לשם בגישה של אנטי ויחפשו את הרע בכל דבר ולא יהנו. אז כן מי שממש לא רוצה להתגייס הגדנ"ע לא תהיה הדבר שתשנה את זה.

[אורן]

New member
גם את וגם אביעד מתווכחים על זוטות

זה לא חשוב איך הגדנ"ע פועלת- את זה צריך לתקן. השאלה היא עקרונית- האם נכון להכריח תיכוניסטים לשהות שבוע במסגרת צבאית לפני גיוסם. לכן כשאביעד אומר שהוא חשב שכן אבל לאחר שהיה בגדנ"ע החליט שלא- הסיבה לכך היא שהוא לא חשב על הנושא בצורה כוללנית.

IאביעדI

New member
תשמע אורן

אני לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון. הסיבה היחידה שאני חושב שזה לא צריך להיות חובה זה בגלל האוכל- באמת שזאת הסיבה היחידה. זה היה לי הכי סבל. אם היינו שם שבוע הייתי מתעלף מזה שאני לא אוכל.

IאביעדI

New member
זה טיפה יותר מסובך

את לא יודעת איך זה ישפיע עלייך. זאת דווקא יכולה להיות חוויה. מה אכפת לך? שבוע. רקקקקקקק שבועעעעעעעעעעע. זה הכל. כמה נורא זה כבר יכול להיות???

shiri_b

New member
נכון

וממש לא דיברתי עלי פה, כי אני לא מאלו שממש לא רוצים להתגייס. ואני שקלתי לצאת השנה אבל אני לא יכולה הפעם (סיבה אמיתית לא זה שלא בא לי או שאין לי כוח... פשוט אני לא יכולה לצאת לשבוע). אני דיברתי יותר בכלליות על זה שאומרים שחובה לצאת כדי להגביר את המוטיבציה להתגייס (כמו שאמרו לנו יש גדנ"ע מכיוון שאחוז המתגייסים אצלנו קטן יחסית) אז פשוט הערתי שזה לא מה שיגרום לאנשים שממש לא רוצים להתגייס כן להתגייס פתאום. אני כן מתכוונת להתגייס ואין לי בעיה עם זה, זה ממש לא העיניין העיניין שמעצבן פה זה שמכריחים אנשים לצאת לזה למרות שהם לא רוצים. וכמו שאמרו פה זו פריוולגיה אז מי שלא רוצה הפסד שלו, לא צריך לעשות סיפור מזה.

[אורן]

New member
רגע, אם זו פריווילגיה

אז זו לא חובה, נכון? פריווילגיה זה סוג של זכות. זכות זו בדיוק ההפך מחובה. אתה חושב שצריך ללכת לזה, עדיין לא אומר שזה צריך להיות חובה.

IאביעדI

New member
למה כן חובה

בצבא יש מה שנקרא הלם בקו"ם. אני מאמין שאפילו ל-95% מהמתגייסים יש הלם בקו"ם. אחת מהמטרות של הגדנ"ע הזאת היא להוריד את מידת הלם (שנהיה פחות שוקיסטים). כמו שאמרת אין בחירה אם להתגייס לצבא. יש מצב שהם יודעים מה טוב בשבילך. דרך אגב, אני לא מבין למה אנשים באים לצבא בגישה של זה בטוח משהו מסריח. הרבה אנשים נהנו מהשירות הצבאי שלהם והפיקו ממנו הרבה.

shiri_b

New member
אני יודעת, יש הרבה שאין להם גדנ"ע

בגלל זה לא נראה לי הגיוני שזה יהיה חובה.

[אורן]

New member
ולדעתי

לא היית אומר שזה צריך להיות חובה אם היתה גדנ"ע בבית הספר שלך.

[אורן]

New member
אני לא מתפלא

כי אני לא מאמין

למעלה