גג

shay jim

New member
גג

אנחנו לפני שיפטץ בית ואמורים להחליף את הגג . לפי התבע אנחנו מחויבים לגג רעפים השאלה האם מומלץ לבנות גג בטון מתחת לרעפים או תקרת רביץ ? זאת בהנחה שאין כוונה לבנות חדר בחלל עליית הגג . האם יש פתרון אחר טוב יותר מהשנים האלה ? מה ההבדל בעלויות ? האם הבידוד לא יפגע עם תקרת רביץ ? תודה ויום טוב שי .
 

בינא

Member
אין שום צורך לבצע תקרת בטון מתחת לגג רעפים

בעיקר אם אין שום כוונה להשתמש בזה. מומלץ מאוד לבצע את גג הרעפים עם הבידוד הטוב ביותר - פנל מבודד שעליו מניחים את הרעפים, תוך שימוש במינימום קונסטרוקציה שגם מחזיקה את הקונסטרוקציה של תקרת הגבס שמעליה בידוד צמר זכוכית בנוסף. מצורפות תמונות להמחשה.
 

בינא

Member
רעפים על הפנלים

נותנים בידוד נוסף בגלל האוויר שנע בין הרעפים לבין הפנל. הפנל אינו מתחמם בשמש.
 

בינא

Member
תקרת הגבס בתוך הבית

מחוברת לקונסטרוקציה משלה שתלויה על הקונסטרוקציה של הגג עם בנדים מפלדה למניעת מעבר רעידות מהגג לתקרת הגבס. על הקונסטרוקציה של תקרת הגבס מניחים את הבידוד של 2" צמר זכוכית. הצמר מונע מהחימום בחורף לעלות לחלל הגג ומוסיף תוספת בידוד בקיץ.
 

בינא

Member
הסנדוויץ' שנוצר מבפנים

הגבס - ירוק עמיד מים באזור ים הרטובים ולבן לחדרים והמעברים הבידוד - צמר זכוכית 2" משמש גם כמחסום אדים הקונסטרוקציה הכפולה (של הפנלים בג ושל הגבס) המחזיקה את הכל. הפנלים של הגג. רמת הבידוד = הרבה יותר מדרישות התקן ובלי שום השוואה לחוסר הבידוד של גג הרעפים.
 

hachling

New member
האם בשיטה זו יש אפשרות לשים קורות?

אנחנו רוצים בבית לעשות גג רעפים עם קורות שיוצאות מקו הבניין ובחלק הפנימי של הגג לעשות חיפוי של עץ בין הקורות (מטעמי עיצוב). אנחנו מוטרדים מעניין הבידוד. האם ישנה אפשרות להשתמש בשיטה זו גם אם רוצים קורות וחיפוי עץ ללא תקרת גבס פנימית. (לשים את הצמר במקום אחר בשכבות)?
 

בינא

Member
אפשר לעשות מה שרוצים, גם חיפוי עץ וגם...

קורות ש"כאילו" ממשיכות את קורות הפנים בחוץ. הרי ף אחד לא יבדוק אם הקורות שבחוץ, הן באמת ההמשך של קורות הפנים ובינינו...את מי זה מענין? קיימת אפשרות לבצע את תקרת הגבס הפנימית במישור מקביל לפנל, עם הבידוד בין הגבס לפנל וגם צנרת החשמל לתאורה ולצפות את הגבס בעץ מכל סוג שרוצים (כמו בצימר בגליל. מתחת ללוחות הגבס, כלפי מטה, תוכלו לבצע קורות עץ שכמובן יונחו לפני הציפוי. קיימת גם אפשרות לבצוע קורות עץ קונסטרקוטיביות שיהיו השלד של כל הגג, יצאו החוצה ויקבלו מעליהם את הפנל עם הרעפים, כאשר הפנל יכוסה בחלקו התחתון בציפוי העץ ותעלת המרזב תהיה עשויה מפח אלומיניום דמוי עץ הקיים בשוק. מבנים מבצעים את הגבס על קונסטרוקציה שלו במקביל למישור הפנל, עם בידוד בינו ובין הפנל ומצפים עם העץ שיודבק אל הגבס. במקרה כזה גובה הקורות הנדרש, רצוי שיהיה לא פחות מ-25 ס"מ.
 
למעלה