גג רעפים

inbaluz

New member
גג רעפים

אז זהו, ירדנו מהפנל המבודד והחלטנו ללכת על גג רעפים. מבחינת יסודות הבית גילינו שזה אפשרי. אפילו מצאנו גגן זול וגם ראינו עבודות שלו בקיבוץ סמוך שנראות מדהים. עם זאת אנחנו קצת מבולבלים מהדעות והטענות הרבות ששמענו. אשמח לטיפים: 1. רעפים: המליצו לנו על קוניאל ישראלי. מה דעתכם? 2. בידוד: היו שדברו על סופר פולינום. הגגן האחרון אמר שהוא זול יותר מצמר הסלעים ולא שווה הרבה. המליץ על צמר סלעים. מה דעתכם? מה הבידוד המומלץ? 3. תקרה: גבס או עץ? מה היתרונות והחסרונות? בהתחלה רציתי ציפוי עץ מבפנים. ואז ראיתי גבס בסגנון כפרי שבו רואים את הקורות המאסיביות. נראה לי מרשים יותר. מה שמטריד שאין אויר שכלוא באמצע ולכן מבחינת הבידוד התרמי נראה לי פחות יעיל. נכון? האם צמר הסלעים יספיק? 4. אחריות: הגגן מדבר על שנה אחריות. עד שנעבור את החורף הראשון. נראה סביר? 5. מרזבים: מדוע צריך? למה לא לאפשר נפילה חופשית של המים? כמו שנראה לי צריך מרזב רק כדי שלא יפלו ערימות מיים בכניסה לבית. 6. צינורות מהמרזב: האם מומלץ? אם כבר יש מרזב - לא נראה לי שהייתי רוצה משפך מגובה 10.5 מטרים. אחד הגגנים שהגיע טען שלא כדאי כי זה מועד לסתימות וכו'... אם אתעקש- יעלה כ-100 ש"ח למטר רץ. אם כן - פלסטיק או פח? 7. רעפי איוורור: שוב אותו גגן טען שלא כדאי כיוון שיש בהם מעין רשת פלסטיק שעם השנים מתייבשת ונופלת ואז יונים מתחילות לקנן ולהכנס משם לתוך הגג. פה חשוב לציין כי הגג אינו גדול. 2 שיפועים. 20 מ"ר ו-30 מ"ר. האם נחוץ? תודה מראש. השיפוץ מתחיל ועימו מתחילות ההתלבטויות.

Dfengshui

New member
תשובות לא מוסמכות

הנה מה שהעליתי מהבירורים שלי: 1. זה הרעף הסטנדרטי. בעיני הוא יפה מאוד, אבל זה עניין של טעם, בעיקר. 2. בידוד - יש היום אולטרה פולינום. זו יריעה עם שכבת בידוד כפולה ו"על הנייר" מבודדת הרבה יותר מכל יתר היריעות שבשוק. 3. גם כאן עניין של טעם. אני עושה גבס. עץ נראה לי כבד מדי. לגבי אויר כלוא - אצלנו אנחנו עושים הגבהה של 10 ס"מ לקורות העץ ואז יש מעל 8 ס"מ אויר כלוא. זה בהחלט מספיק. 4. אין לי מושג. 5. גם בעיני זה מיותר. ממילא כשיורד גשם, אז הוא יורד על הכל. אצלנו האדריכלית יצרה שיפועים כך שהנפילה של המים לא תהיה על הראש. אולי כדאי לך לבדוק נושא של מרזבים חבויים. אלו הם סוג מסוים של רעפים שמסתירים תעלה, שהיא המרזב. ראיתי את זה באתר של אקרשטיין, אם אני לא טועה. 6. אם מרזב, אז ברור שגם צינורות, כי אחרת כל כמות המים שהצטברה במרזב תיפול מגובה רב ותעשה חור באדמה. מרזבים בלי צינורות שיורדים, נשמע לי גרוע יותר מבלי מרזב בכלל. 7. הגגן שלך סותר את עצמו. מצד אחד הוא אומר שאין אויר כלוא ואז יש בעיית בידוד. מצד שני הוא טוען שיונים יכנסו לרווח? בכל אופן, עיקר הבידוד מושג מזרימת אויר. אויר קר נכנס מהחלק התחתון ואויר חם יוצא מלמעלה. אם אין זרימת אויר, אז אין משמעות לרווח שיצרנו מתחת לרעפים. לכן, רעפי אוורור הם חובה. מקווה שעזרתי.

פיטנגו4

New member
מרזבים ומזחלות

התעלה נקראת "מזחלת" והיא אופקית בשיפוע של 2% בקצה שלה יש "מרזב", זה הצינור האנכי. אפשר גלוי או חבוי בתוך הקיר. הקצה שלו יכול להשפך חופשי, רצוי לאדמה ולא לשביל, או להיות מחובר לצינור שמוליך אותו למערכת התיעול (ולים) או לכיוון בור חלחול, אם קיים כזה. גם אם יורד גשם על כל הגינה, ברור שבקצות הגג מצטבר יותר כי זה אוסף את כל שטח הבית. שפיכה חופשית מגגות רעפים מחייבת שתילה מתוכננת בהתאם, כי אי אפשר לשתול צמחים עדינים איפה שהזרם יורד. כמובן שרצוי שלא יהיה זרם על שביל הכניסה. לדעתי מרזבים זה חובה - גלויים או חבויים.

inbaluz

New member
תודה לעונות :)

לגבי האוויר הכלוא. זו אני שטוענת שזה מבודד. לא הגגן. הם (2 גגנים שונים) המליצו על תקרה מעל הקורות (עץ או גבס) ואז מתקבל מראה כפרי בו רואים את הקורות שמחזיקות את הגג. מצא חן בעיני בגבס כאשר כן רואים את הקורות והן מאסיביות. אבל אני מוטרדת מכך שהבידוד נפגם. פיטנגו - ההערה שלך לגבי הצמחיה שקרובה לנפילת המים מהגג מעולה. אכן לא חשבתי על זה. עם הגג "יצאנו" כ-30 ס"מ מכל גג (בינתיים בתכנון בלבד). תודה, ענבל

inbaluz

New member
ציפוי עץ מעל הקורות - סגנון כפרי

בדיוק באותה צורה ניתן לעשות עם גבס. אחפש תמונה בנט.

תבדקי חומר בידוד שנקרא BTI של "ביטום"

וזאת בהעדפה שלא תעבור צנרת חשמל בתקרה. בעיקרון החומר מבודד עם מקדמים מעולים. בידוד תרמי הוא לא רק אויר הוא גם מניעת חדירת חום בקרינה. מרזבים, אני מעדיפה לא... (פיטנגו מה יהיה? - שוב אנחנו לא מסכימות?) יש יתרון בשפיכה חופשית והוא עיניין התחזוקה. אין סתימות, אין עומסים על המזחלות. לא שוכחים לנקות על סתיו, לקראת הגשמים... נכון שאם אתם יודעם שאתם תקפידו זה יכול להועיל בעיניין תכנון הגינה וגם לפתור את בעיית הכניסה לבית. אבל אני חושבת שהשנייה הזו שאתה נכנס למבואה היא זניחה..

למעלה