גג רעפים או גג שטוח??

bar1bar

New member
גג רעפים או גג שטוח??

שלום לכוללם, אנו גרים באיזור השפלה ובשלבים מתקדמים בתכנון הבית,עדיין לא סגורים על גג רעפים או גג שטוח. די בכיוון של גג רעפים בכדי שנוכל לנצל אותו למגורים כשנרצה - האם באמת חם שם כל כך למרות הבידוד?? אשמח להמלצות ודעות בנושא. תודה ויום טוב.

goanin

New member
גג שטוח טוב יותר לדעתי

אפשר לעשות עליו קומה שניה בעתיד וגם להשתמש בו כמרפסת.

פנסטרה

New member
כדי שגג רעפים יהיה איכותי צריך להשקיע הרבה

גם בבידוד תרמי, גם בהחזרת קרינה, גם באיוורור בין הבידוד לרעפים, גם באיטום על פלטות או אס בי. אחרת הגג הוא קישוט ולא כדאי לשימוש.

avi5199

New member
יריעת פולינום בשכבה אחת עושה את העבודה

יריעת הפולינום עולה כלום כסף והישום בקלי קלות. מבודדת מצויין מחזירה קרינה וכל מה שצריך... לא צריך פלטות או אס בי ולא אוורור ולא אבטיחים.

בינא

Member
פולינום מוריד רק 5% מהחום...

זה אומר שאם יש 35 מעלות בצל בתוך הבית ירגישו 40 כי הגג בשמש... כמו ה"פולינום" = "אסטרופויל" = כל שם מסחרי אחר - אם אין בידוד עם מסה ועובי כולא אוויר = אין בידוד כמעט בכלל. היריעות האלה עובדות גם הפוך - הן מונעות מהחום שהצטבר בתוך גג הרעפים לצאת החוצה. כבר עדיף רעפים ללא היריעות כי הסדקים בין הרעפים משחררים חלק גדול מהחום במהלך כל היום ואם נושבת רוח ויש איוורור לגג מצד הגמלונים או עם רעפי איוורור במידה מספיקה, הגג יתקרר יותר מהר עם ערב...

פנסטרה

New member
אני כבר התעייפתי מלהתייחס לשטויות של אבי

אין בינה בקדקדו. יש אנשים ששואלים כשהם לא יודעים. יש אנשים שיודעים ולפעמים טועים - כמו כולנו. ויש אנשים שחושבים שהם יודעים אבל מקשקשים בלי סוף. לא למדו, לא התנסו, לא הפעילו שכל ישר והיגיון. העיקר להתווכח. ומי מפסיד? הגולש התמים שלא מבדיל בין שטות לעיצה ובין סברה מופרכת לידיעה.

avi5199

New member
אז בבקשה אל תתיחס. וזה יהיה הדדי.

גם לדעתי אתה לא תורם לגולשים הרציניים בפורום עם ההצעות ההזויות שלך לבנות בתים יצוקים מבטון וחלונות מפלסטיק.

avi5199

New member
אני מזמין את מי שרוצה אלי להווכח

ביום הכי חם הרעפים לוהטים, ואילו תחת הפולינום החום כמעט לא מורגש . הגג ללא אוורור כלל.

בינא

Member
גג שטוח או גג רעפים - קביעת ה-ת.ב.ע.

ה-ת.ב.ע. = תוכנית בנין עיר, היא הקובעת איזה גג אתם אמורים לתכנן. האדריכל אמור לדעת מה כתוב ב-ת.ב.ע. אם אתם במקרה בשכונת בנה ביתך בה מותר לבצע כל גג, יש בוודאי מיגבלת גובה. אם יש מגבלת גובה, זה נותן כיוון מסויים. כיוון נוסף נדרש לקבל מרצונכם בעתיד. אם בכוונתכם לעלות לקומה בתוך הגג אשר שיטחה יהיה רק 30% משטח קומת הקרקע, זה שיקול לבצע גג רעפים מבודד. תמונת המחשה לגג רעפים מבודד מצורפת. אם כוונתכם לעלות בעתיד לקומה א' על כל שטח קומת הקרקע או על רובו, יכול להיות שעליכם לשקול גג שטוח, עם הכנה למדרגות בעתיד ועם תכנון למיקום מדרגות כאלה בקומת הקרקע.

avi5199

New member
מנסיוני גג רעפים מעל תקרת צלעות איטונג

גג רעפים זה הפתרון הטוב ביותר גם מבחינה כלכלית.. המחיר לא בשמיים, נוצר לך חלל מתחת לרעפים שאפשר לנצל אותו לאיחסון. חוסך ממך את כל הבעיות של איטום ונזילות שיש בגגות שטוחים. אני ממליץ לבצע גג רעפים מרעפי חרס, עם בידוד פולינום מתחת לרעפים , וקונסטרוקצית פלדה. אוורור מושג ע"י רעפים עם "אף" בחלק העליון ופתחים מרושתים בגובה ארגז הרוח. אבל מנסיוני יריעת הפולינום מבודדת כלכך טוב שהאוורור מיותר. חברת פלגג עשו לי את הגג - ומאד מומלצים, המחיר יותר זול ממחיר של גגנים שבונים בעץ, הישום מהיר ביותר (יומיים) הקונסטרוקציה מפלדה מגלוונת מצויינת וחזקה מאד.

מצטרף לשאלה

כולם פה כתבו גג רעפים. ואם אין לי בעייה של גובה. (תב"ע) ואם לא צריך שטח איכסון נוסף, עכשיו ובעתיד. ואם לא רוצה לבנות עוד קומה. אז מה עכשיו היתרונות של גג שטוח מול גג רעפים ? גג שטוח לא יותר זול ? לא יותר קל לעלות עליו לתחזק דוד שנוזל, מנועים של מזגנים, .... (בלי להצטופף בקונסטרוקצית מתכת/עץ של הרעפים) אפשר לקבל מהמנוסים פה, רשימה של יתרונות וחסרונות של כל אחד מהגגות ? (ונניח שגם בגג רעפים, אני עושה את הגג השטוח שמתחתיו, בצורה מבודדת וטובה וכולי, כמו בגג שטוח רגיל)

בינא

Member
ניתן לבצע גג שטוח בשפוע מינימאלי של 4-5%

תוך שימוש בפנלים מבודדים. הגג השטוח יהיה יותר זול כי שיטחו קטן יותר מגג רעפים. גג רעפים נותן הצללה על הקירות אם הוא בולט החוצה. גישה למנועי מזגנים ו/או דוד וקולטים יהיו של הטכנאי ו/או המתקין בכל מקרה...זה לא סיבה לבנות גג שטוח. בארצנו החמה, כל סוגי הגגות מחדירים חום לבית בשלב זה או אחר, אבל יש כאלה שיותר ויש סוגים שפחות. יתרונותיו של גג הרעפים המונחים על הפנל לעומת גג שטוח (אפילו אם הוא מפנל מבודד) הוא בסילוק מים מהיר בחורף, הרחקת חום השמש מהתקרה בפנים תוך יצירת חלל אוויר בינו לבין התקרה. הוא מהווה מישור מתאים להנחת קולט שמש ומסתיר את הדוד בפנים ולכן נותן לו אורך חיים גבוה בהרבה מדוד המונח על הגג השטוח. מנועי מזגנים מומלץ לא להתקין על גג בכלל אם אפשר להימנע מכך...מסיבות שונות.

לשיטתך, גג רעפים מבודד יותר מבחינה תרמית

בתגובה מתחתיך, חולקים על ההנחה הזו. אפשר לקבל תגובה לכך ? (אני מסכים שסילוק מים מהיר יותר, הסתרת הדוד וכולי.) למה לא להתקין את מנועי המזגן על התקרה ? (היום אני גר בפנטהאוז, וכל המנועים על הגג)

פנסטרה

New member
גג בטון שטוח

קצרה היריעה מלפרט את כל התורה על רגל אחת. זה נושא להרצאה אחת אם לא יותר. אבל דעתי: 1. אני מעדיף אותו ויזואלית. 2. הצורך בתחזוקה קטן יותר. 3. לא רגיש לרוחות. 4. בשיטת גג הפוך מגיעים לבידוד האפקטיבי ביותר בקיץ. 5. יש מסה תרמית גדולה יותר. 6. ניקוז המים מבוקר וללא צורך בתחזוקה. במקומות בהם יש חשש לעומסי שלג גדולים גג הבטון השטוח מתייקר מאוד...

בידוד תרמי

כתבת: בשיטת גג הפוך מגיעים לבידוד האפקטיבי ביותר בקיץ. לגג שטוח יש מסה תרמית גדולה יותר בתגובה מעליך, בינא סותר את מה שאתה אומר. אשמח אם תוכל ליישב את הסתירה. כעיקרון אני נוטה לכיוון של גג שטוח. לבינא יש כמה נקודות. הזה שהדוד ומנוע מוגנים יותר סילוק מיים מהיר יותר (למרות שצריך לשים מרזב מסביב לכל הבית, כדי לרכז את המים למקום אחד)

פנסטרה

New member
גג שטוח

דוד: בגג שטח כיוון הקולטים יהיה (אם תרצה) בדיוק לדרום. בגג רעפים בדרך כלל יש פשרות בכיוון, מה שמתבטא ביעילות נמוכה יותר של חימום המים. גם ההתקנה יקרה יותר. אם המרחק לדוד גדול יש בעיות גדולות של ניצול אנרגטי. אם הדוד נמוך מהקולטים יש צורך במשאבה, עוד כסף ועוד בעיות תחזוקה. בקיצור, כל מתקין דודים יודע שרצוי גג שטוח ואפילו בגג רעפים יש יתרון לדוד חיצוני, רק שהאדריכל אוהב להסתיר אותו. מנוע מזגן בחוץ - אין שום בעיה. נהפוך הוא, הוא צריך גישה לאוויר חופשי. עוד לא נפגשתי באיש מיזוג שמעדיף רעפים. סילוק מים מהיר יותר. נו, אז מה? מה שלא תעשה - העיקר לבצע טוב ואיכותי.

תודה רבה ../images/Emo13.gif

מה לגבי התיחסות לשאלה המרכזית ? (טענתך שגג שטוח עדיף מבחינת בידוד תרמי, מול טענתו של בינא שלא)

פנסטרה

New member
התשובה מעט מורכבת

בקיץ עדיף גג הפוך. בחורף גג הפוך פועל כחרב פיפיות בזמן שיורד גשם. אם יש שלג זה ממש קשה לבידוד. לכן בגג שטוח עדיף גם בידוד תחת איטום וגם מעל לאיטום כדי להיות הרמטיים גם בזמן גשם. גג רעפים איכותי הוא מצויין בחורף, חוץ מהעובדה שאין לו מסה תרמית גדולה. אבל בקיץ הוא פחות יעיל. עכשיו תגיד שהמסקנה היא שבחורף עדיף רעפים ובקיץ גג שטוח בשיטת גג הפוך. ואני אומר שעד שאתה שובר את הראש איזה גג עדיף מבחינה אנרגטית, זכור שהשפעת הגג היא כ- 15% מאיבוד האנרגיה, לעומת 37% השפעת החלונות. זה היה המניע הראשון שלי להפסיק לנהל פרוייקטים ולפקח על בניה, ולפתוח בארץ מפעל לחלונות פולימרים, כמו שבכל העולם הבינו עד כמה האלומיניום גורם לבזבוז אנרגיה.

תודה רבה. עוד שאלה

מה זה גג הפוך ????
אין לי בעייה בלהשקיע בבידוד(תרמי ?) מתחת לאיטום ובידוד מעל. באיזה בידוד מדובר ? אגב - בחברה של החלונות הפולימרים שלך, יש חלונות שמיועדים לפתח שהוא כזה, שהחלונות נכנסים לתוך הקיר ? (קשה לי להסביר למה אני מתכוון. לא כנף על כנף - שאז הפתח לאויר הוא חצי מהפתח המקורי - אלא שהחלונות נכנסים לקיר, ואז כל הפתח משמש לאויר) אם כן, אז איך מתמודדים עם הבעיתיות של הביזבוז אנרגיה וחדירת חום קור מבחוץ, כשהחלונות סגורים ? ----------------------- פעם, לכולם היו תריסים מעץ, צבוע בלבן, שנכנס לתוך כיס בקיר. היום לכולם יש אלומיניום, כנף על כנף
תודה
אורן אגב- איך בוחרים מפקח על בנייה ?

פנסטרה

New member
בידוד תרמי

גג הפוך - את המתכון פרסמתי לא מזמן בפורום אם אינני טועה. עשה חיפוש. זה פרט די נפוץ, לא המצאה שלי. העיקרון הוא שמעל לאיטום (יריעות ביטומניות) יש בידוד תרמי - רונדופן או קלקר. ואז כשיורד גשם המים הקרים זורמים תחת הבידוד ועל גבי היריעות ולכן הבידוד הזה יותר יעיל בקיץ. אם יש לך האפשרות לבודד עם קלקר גם תחת הבטקל / מדה שתחת היריעות - מצויין. אם צריך להדריך את הקבלן או המפקח שלך טלפונית - אין בעיה. אתה מתכוון לחלונות כיס. כל כמה ימים מבקשים ממנו לתת הצעות מחיר לחלונות כיס. טכנית - אין בעיה לעשות את זה. אבל אנחנו מסרבים לבצע את זה בדרך כלל כי הקיר של הכיס הוא רק קוסמטי. אין בידוד תרמי, אין בידוד אקוסטי ויש רגישות גדולה לרטיבות. לקחת חלונות פולימרים ולעשות חלונות כיס זה כמו לקחת מכונית מרוץ ולנסוע 20 קמ"ש. הפיתרון המוצלח ביותר הוא חלון דריי קיפ. יש מצב של פתיחה לאיוורור ללא רוח ישירה, ויש מצב של פתיחה מלאה. מערכת אמינה, מבודדת, אטומה ואצלנו גם זולה!

למעלה