גג רעפים או בידוד

ysarditi

New member
גג רעפים או בידוד

שלום רב, אשמח לקבל חוו"ד על הדילמה הבאה: אנו בונים בית בשפלה , בשלב זה קומה 1 135 מ"ר , עקב מגבלות תקציב וקוטן המשפחה , כאשר בעתיד עם צמיחתנו נצמח מעלה לקומה ב'. עדיין היינו רוצים לחיות בשלב זה בבית אשר יהיה יפה בעיניינו - כלומר עם גג רעפים. עומדות בפנינו מספר אפשרויות: גג רעפים מלא על כל הבית גג רעפים חלקי מסביב לכל הבית (נוצרת "אמבטיה" באמצע הגג - וממבט מחוץ לבית לא שמים לב שאין רעפים על כל הגג) גג רעפים עם שילוב בניה של קירות חשופים גבוהים. כמובן שבאופציה ב' ו ג' נצרך להוציא כסף על איטום מה דעתכם? מה ה TRADEOFF בין עלויות איטום וגג רעפים ?

ITCHAKG

New member
שתי גישות כשההבדל ביניהן הוא כמות המצלצלין

בכיס. הגישה החסכונית מובילה לפתרון של מעקב עם כרכוב עליון שעליו יונחו רעפים. עלות הבדוד הטרמי והאטום (שבעתיד הרחוק נאלץ לפרק אותו) הינו כ-100 ש'/מ"ר. גם באופציה זאת יש לבצע הכנה קונסטרוקטיבית בתקרת הבטון לפתח למדרגות בעתיד. החסרון בעת הרחבה בעתיד ,באלאגן של כמה חודשים בעת תוספת הקומה והמדרגות הפנימיות. למי שהכיס קצת יותר עמוק הייתי ממליץ לבצע כבר בשלב זה את המעטפת של הקומה השניה (קירות חוץ אטומים) עם גג רעפים ללא עבודות גמר (למעט טיח חוץ) ורק הכנות צנרת למערכות וכן את מהלך המדרגות הפנימיות. תוספת העלות הישירה לעומת החלופה הראשונה הינה באומדנא כ-800-1000 ש'/מ"ר ולסכום זה יש להוסיף עלויות עקיפות שהעיקרית הינה אגרות בניה.

ITCHAKG

New member
אומדן עלות וירטואלי לגג רעפים

הינו 500-600 ש'/מ"ר. יש כאן הרבה מרכיבים עם מיגוון גדול של רמות מחיר ואיכות. סוג הרעפים, סוג הקונסטרוקציה, סוג הבדוד התרמי, תעלות מי גשם, ארגזי רוח, בצוע סגירת גבס תחתונה.

ysarditi

New member
נשמע לי גבוה

לפי מה שאתה אומר גג רעפים לבית של 200 מ"ר 120,000 ש"ח???

ITCHAKG

New member
המדידה בהשלכה אופקית והמחיר עם מע"מ

ההבדל בין רעף זול לרעף איכותי רק הוא נותן הפרש של יותר ממאה שקל למ"ר.

avi5199

New member
אתה מוכן לפרט איך מודדים ? ../images/Emo92.gif

לא הבנתי מה זה "השלכה אופקית" האם לוקחים היטלים מכל הצדדים ומחברים את שטחי המשולשים ? או שמחשבים את הגג כשטח של פירמידה? הגג אצלי הוא עם 4 שיפועים איך אני מחשב את זה ?

ITCHAKG

New member
השלכה אופקית הינו השטח של

הקונטור התחתון של הגג.(כאילו מדדנו שטח של גג בטון אופקי) קבלני הרעפים יודעים את השפוע ויודעים לחשב את כמות הרעפים והעץ הדרושים, ומבחינת הדייר זו טכניקת המדידה הפשוטה ביותר ובלי ויכוחים כמובן שארגזי ררוח, מזחלות מי גשם וכל מיני אקסטרות נמדדות בנפרד.

למעלה