גב תחתון

liri8n

New member
גב תחתון

אני בן 19 וחצי ולאחרונה כל פעם אחרי שאני משחק כדורסל(יש לציין שבקצב אינטנסיבי), מיד לאחר מכן ויום-יומיים אחרי יש לי כאבי גב איומים. בשנה ורבע האחרונות לא יצא לי לקיים יותר מדי פעילויות ספורטיביות אבל בחודשיים-שלושה האחרונים אני כן מבצע והכאבי גב הופיעו לאחרונה(שבועיים-שלוש). יש לציין שהייתי לא פעם אצל אורטופד מומחה ואפילו עשיתי ביופסיה לפני כמה שנים בשביל לשלול משהו. ההמלצה שקיבלתי הייתה להוריד במינון של הפעילות אבל גם זה לא עזר. אם תוכל לתת עצה או לעזור לי איכשהו, אודה לך מאוד.

חן M

New member
התשובה היא

יש תופעה שנקראת low back sindrum והיא כאבי גב תחתון שאי אפשר לראות באף צילום סוג של פתולוגיה מסויימת. אך חוקרים מצאו קשר ישיר בין כאבי גב תחתון לחוסר תזמון בשרירים המייצבים בייצוב חלל הבטן,הגב התחתון ורצפת האגן. כלומר תבנית התנועה שלהם היתה שגוייה והקוארדינציה והתיאום הבין שרירי היה לקוי. מצאו גם שהשרירים האינטרינזיים[פנימיים] הם לא יכלו לעבוד בייצוב האזור הזה לאורך זמן כלומר הסבולת השרירית היתה חלשה. ולא הכח!!! אדם עם שרירים חזקים-זה לא מעיד על הפחתה בכאבי גב. מסקנה- יש דרך לטפל בזה והיא ע"י: פיזיותרפיסטים מקצועיים עם ידע רב ביציבה וגם רצוי שיעשו את הקישור לספורט. או מאמנים אישיים-פונקציונאליים עם ידע בטיפול משלים ויציבה וקניזיולוגיה[תורת התנועה] מתקדמת.

liri8n

New member
תגובה

האמת היא שבשנה האחרונה כן השמנתי קצת והשרירי בטן שהיו לי כבר מזמן אינם, יכול להיות שבגלל התוספת משקל הזו הכאבי גב באים? בקשר לפיזטרפיה, אני מאמין שזה נזק כלכלי לא קטן ואני לא בשלב שאני יכול להרשות לעצמי(אלה אם כן קופ"ח תממן את זה)

חן M

New member
לדעתי יש גם טיפולי פיזיותרפיה

דרך קופת חולים בקש מהאורטופד הפנייה

r a f a g a v

New member
יש מספר שינויי יציבה קטנטנים

שיכולים לשנות ה-כ-ל... ראה בקישור - בחתימתי - בסעיף: "דרכים להקלת העומס". אם תלמד לישון נכון - כבר יש סיכוי ענק, שחלק מהבעיות יעלם... כך אם תלמד לשבת ולעמוד... שים לב לקימה נכונה מישיבה - ללא העזרות בשרירי הגב התחתונים.

כאבי גב

לכאבי גב לאחר מאמצים סיבות אפשריות שונות, כדאי כמובן להבדק שוב, לא ניתן להמליץ על טיפול ללא אבחנה ברורה.

למעלה