גב תחתון......

behappy

New member
גב תחתון......../images/Emo26.gif../images/Emo35.gif

בוקר טוב... יש לי בעית עקמת ובליטת חוליות בגב התחתון.שמעתי על תרגיל שיכול לעזור גם לגב וגם לשרירי הבטן ורציתי לדעת על מה בדיוק זה עובד: שוכבים על הגב,עם רגליים מקופלות קצת ומנסים "להדביק" את הגב התחתון לרצפה.<מיותר לומר שזה דיי קשה לי...
>.שלב נוסף הוא טלטול הברכיים מצד לצד ותוך כדי ייצוב הגב כך שישאר צמוד לרצפה. בזמן שאני עושה את התרגיל כל שרירי הבטן שלי ממש רועדים ממאמץ ושמתי לב שאם אני מקפידה על הטכניקה הזו בכפיפות בטן אני מרגישה ממש עבודה חזקה על השריר. בכל אופן זה מומלץ ןעל מה זה עובד בדיוק ובכלל..מישהו שמע על התרגיל הזה?? תודה ויום טוב.. שיר

אלי ו.

New member
לא מכיר את התרגילים

הראשון נשמע כמו עבודה סטטית (איזומטרית) תרגילים סטטיים נוטים לחזק את השריר בנקודה מסוימת והאימון הוא גם די משעמם. השני נשמע כמו תרגיל לאלכסונים. (או כמו שחרור לעמוד השדרה אם משחררים את הגב, יכול לעזור במקרה של כאבי גב) התרגיל הקלאסי לחיזוק הגב התחתון זה פשיטת גב. האם מותר לך?

behappy

New member
לא,משום מה דווקא כשאני עושה פשיטת

גב -הגב כואב לי יותר אח"כ.......

ronen222

New member
כן מכיר את זה זה לא תרגיל אלה..

פיזיוטרפיה ומסז עצמי

behappy

New member
מסז???אבל זה כואבבבבב נורא כאילו

עשיתי כפיפות בטן חזקות במיוחד......

גב תחתון

קשה היה לי להבין מה בדיוק הבעיה אבל כפי שציינתי בעבר עקמת חריגה בגב מכל סוג שהוא נובע מיציבה לקויה ! התרגיל הראשון שהזכרת מתיחס לסיבוב אגן לאחור (שרירי בטן), אם הוא קשה לך עם רגליים כפופות זה אומר עקמת גדולה באזור עמוד השדרה המותני. הערת ביניים - זו אחת מהסיבות שמומלץ להרים רגליים בשכיבה על מנת לשטח את הלורדוזה (סבוב אגן לאחור). התרגיל השני מתיחס לשרירי הבטן האלכסוניים.

למעלה