גבר רגשן- טוב או רע ?

גבר רגשן- טוב או רע ?

נחלק את שאלתי לכמה חלקים. האם תכונת הרגשנות (מעבר לרגיל) אצל גברים היא תכונת אופי טובה או רעה ? בחיים עצמם בכלל ובשידוכים בפרט. בנות, האם תפסלו/ תעדיפו גבר בשל רגשנותו הבוטה ? פרטו נא. בנים, האם תראו בתכונה זאת מטרד ? תברחו מתדמית כזאת ? תנסו ליצור לעצמכם תדמית כזאת ? פרטו נא.

הגדרה

הגדרה שקראתי לאחרונה, שנשים *מאשימות* את הגברים שהגברים לוקים ב*אוטיזים ריגשי*. אי לכך נראית לי השאלה לא מספיק מבוארת!!!

בSSטון

New member
זה נוטה להיות דבר לא במקום..

רגשנות מוגברת, לדעתי האישית, היא בעייתית אצל גברים לא פחות מאשר אי רגשנות אצל נשים. רוב הגברים, להערכתי, לא יתחתנו עם אשה שאינה רגשנית, או שרגשותיה מופנמים כגבר.את ההסבר המדעי לא אדע לנפק, כנראה שזה טבעו של עולם. זה ייראה מוזר לו תראו אירוע מרגש בו הגבר דומע והאשה לא. למה? תחשבו ותבינו..

אני מצפה מהגבר *שלי*

שכשאני מתפרקת רגשית - הוא יהיה שם, ברור ויציב. OVER רגשנות זה לא בשבילי. מצד שני, גבר לא רגיש - גם לא אצלי. אז הנוסחה היא: איזון.

להבה 24

New member
דבר ראשון אין טוב מוחלט או רע מוחלט

ולכן התגובה לא מסתכמת בכן או לא. אני באופן אישי לא אוהבת גברים רגשניים או מוחצנים ובהחלט היו בחורים שהורדתי בפגישות כי הם מידי התלהבו וחייכו בפגישה בלי סוף. כמובן שרגש זה מצרך חובה אבל אצל גברים זה צריך להיות במקום ובזמן הנכון אני לא ארצה אחד שיגיד לי כל 5 דקות שהוא אוהב אותי או שיבכה לי מהתרגשות. בשבילי רגישות יתירה לא מסמלת ``גבר`` אמיתי עם כח, יציבות, החלטיות ועוצמה. מה שכן יש המון נשים שזה בעצם מה שהן צריכות ומה שמתאים להן אז... שכל אחד ואחת מאיתנו ימצאו בדיוק את ההתאמה המושלמת בשבילם. המון הצלחה. ושיהיה שבוע שיזכר לטוב...

רוי6לי

New member
אני גם בדיעה שלך...

כשצריך להתרגש ברור שיחצין את רגשותיו..אבל לא באופן תמידי..אז הוא כבר מתחיל להתנהג/לדבר כמו אשה..;-)ובשביל זה אנלא צריכה אותו..

מישהו כאן הגדיר את זה פעם:

גבר צריך להיות רגיש אבל לא רגשן.. לגבי, אני אעדיף גבר עם נטיה לרגשנות ע``פ גבר שנוטה לקשיחות ומופנמות..

אישית- אני אוהבת רגשיים

אבל לא בקטע שייפגע מכל דבר, אלא אחד שמתרגש, מבטא רגשות, מקשיב ומזדהה, זה יפה בעיני! אך עם זאת להיות גבר..

פשוT אJי

New member
השלמה זה המוטו.

כל אדם נולד עם תכונות מסוימות והוא ממשיך ומתפתח בצורה מסוימת תודות לסביבתו.רגש הוא לא דבר רע יש ממנו בשפע לנשים אך גם על הגברים הוא לא פסח.אם גבר נולד עם רגש יותר מפותח משיש לרבים מבני מינו אנני חושבת שיש סיבה לדכא אותו משום שהוא לא תואם מין ותפיסה.בבד בבד אני חושבת שבתכונות בין בני זוג כל הרעיון הוא איך הצד השני נושא את התכונות הקיימות בנו.ובשביל גבר רגשן מי שהוא לא יהיה אני מאחלת שתהיה לו פרטנרית שתדע להעריך את זה ולראות בזה מעלה..

גבר שבוכה

זה הדבר הכי שובר בעולם. זה לא רק בגלל הצפי'ה ממנו להיות חזק, אלא בגלל שהוא בוכה לעיתים רחוקות ואנחנו,הנשים יודעות שברגע שגבר בוכה,זה מהמקום הכי עמוק של כאב. אם יש עצב חשוף של כאב בלב,אנחנו הנשים,נבכה גם מנגיעה באחת השכבות החיצונית של אותו עצב, אבל הגבר,כשהוא בוכה,זה הכי מבפנים.

דעתי-

כל אדם, הכי טוב איך שהוא. גבר רגשן, שינסה לברוח מזה, יצא אדם מריר ומדוכא. מאידך גיסא, אני כן חושב שגבר שאינו רגשן, צריך לגלות הבנה למושג של רגש. אחרת חייו, הן החברתיים, והזוגיים בפרט, יהיו קשים ומלאי חיכוכים. כמובן, שתהיה אשה שתעדיף גבר מהסוג הראשון, ותהא כזו שדוקא הקשוח יותר ימצא חן בעיניה. לכן, כמו בכל תכונה שאינה שלילית, דעתי `תהיה אתה`.

אלישיר

New member
...

בעזהי"ת היות והאיש צריך לצאת ולכבוש, לצאת ולהתמודד, אפשר להמשיל את הכל למסע בתוך הג'ונגל: רגישות משתקת לכל מגע ושריטונת מענפי היער, כזו שמונעת לצעוד קדימה, בוודאי שאינה תכונה רצויה. הרי צריך ללכת קדימה! ואז, אצל ההולכים. ללכת כולך מכווץ שרירים, "כמו מכונה" (כך הייתי אוהב לראות ת'צמי הרחק הרחק בימי טפשותי), אז זה נחמד מאוד שאתה דמות אפלולית-מסתורית, אבל בעצם אם זה כל מה שאתה, בלי לב להרגיש -אז זה לא נחמד בכלל. האריז"ל, סיווג את הכל לשלשה מצבים: עיבור, יניקה ומוחין. עיבור, שלב התינוק, שלב הרגישות המשתקת. יניקה, התגברות אט אט על הרגישות המשתקת. יכולות מתפתחות, חוסן נבנה. מוחין, הוא השלב בו בכוחך להיות רגיש, דווקא לנוכח הג'ונגל. כמה חוסן, כמה יציבות, כמה עוצמה דרושה כדי להיות עם לב פועם והומה, דווקא לנוכח היותך במסע בתוך ג'ונגל. (הערה: כרגיל, הרבה יותר קל להסתדר עם ההוא בעיבור, או עם ההוא ביניקה. נכון שזה הכי נפלא בעולם, למצוא מישהו במוחין. נכון שזה ממש לא עסק, למצוא ת'צמך עם עיבור או יניקה, אבל כדברי רבי מנחם מענדל מקאצק, יותר קל לגוף לסבול יסורים ומכות, מאשר עול מלכות שמים. ובהתאמה לכאן).

למעלה