גברי או נשי?.......

aשרון

New member
גברי או נשי?.......

"כמיעוט אנחנו אמורים להיות רגישים גם לתתי מיעוטים, בייחוד אם אלו מיעוטים שבזכותם אנחנו איפה שאנחנו היום – אז למה זה נראה שככל שאנחנו מקבלים יותר זכויות להדמות לסטרייטים, אנחנו מוותרים על יותר מעצמנו?"

הנה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4394987,00.html

מה דעתכם על הנושא?

Uri04

New member
צודק וכותב נכון

והתגובות שהוא קיבל שם פשוט דוחות ואומרות הרבה על הקהילה.

נשיות אצל גבר הומו זה מוטאציה מגוחכת

לעומת זאת אצל סטרייט זה בהחלט נראה לי הגיוני וזוכה לערכתי הפתיחות שנמצאה באישיותו לבת זוגתו.
אני חושב שתיעוש ומיסחור ההומואיות הובילו לשלל הגדרות ברמת גיחוך שונה. כל עיוות מקבל הגדרה או מושג והופך כביכול ללגיטימי. סליחה אבל אני אורטודוקסי ! גבר שרוצה גבר - רוצה באמת גבר ! מניירות של אשה זה רק מפריע ומציק.
לדעתי ממש צריך להלחם במגמה של הרצון להדמות לסטרייטים. הומו זה לא סטרייט ושום דבר לא יעזור. אם יהיה ברור שאין זכויות כתונה כמו בין גבר לאשה, ולא יתכן ילד במשפחה שאין בה אשה - הומואים יחזרו להיות רק הומואים, וכל יתר הברואים שנצמדים אלינו, מצידי שיאושפזו בכפיה.
הומואים אף פעם לא היו מיעוט, זה התגלה רק כשהחלו המאבקים לקבלת משקל סגולי. זה מטומטם !

makel1

New member
האמת שאני די מרחם על האנשים שכל כך

מדגישים את ה״גבר גבריות״ שבגבר אותו הם מחפשים. זה עצוב.
מצד אחד, אני יכול להבין את ה״דרישה״ למידה מסוימת של גבריות. אמנם אני לא מציין את זה כבר בראשית דבריי, אבל גם אני הייתי רוצה מידה כזאת.
מצד שני, כשבנאדם שם דגש רב על העניין נראה שזה נובע מפחד מסוים. לדעתי, לרוב מדובר באנשים שמאלצים עצמם להתנהג בצורה אובר גברית והפחד מ״חוסר הגבריות״ מעיד בעיקר עליהם.

שיפוט לא לענין

גבר זה גבר, ואשה זאת אשה. ברמת ההתנהגותית יכול להיות עירוב, אבל כשכל ענינו של גבר הוא להתאמץ להיות אשה - זה מגוחך ! (לא מדבר על טרנסים).
כמו שאתה אומר (בשינוי קל) "לרוב מדובר באנשים שמאלצים עצמם להתנהג בצורה אובר נשית והפחד מ״חוסר ההנשיות״ מעיד בעיקר עליהם" ומרחיק מעליהם גברים שפויים בלי בעיות זהות ועימות עם הזין שלהם (זאת תוספת שלי).
גבר-גבר זה לא מי שאוכל את הסטייק שלו עם סכין קצבים ותוקע גרעפסים להפגין אדנות. בטח לא גבר שמתעסק עם עצמו שעתיים לפני שהוא יוצא מהבית, מגיב כמו נקבה לרוב עניני דיומא, ומבלבל את המח בכל בדל רכילות ששמע/קרא/ראה.

makel1

New member
מי שמדגיש בצורה היסטרית את החשיבות שלו

בגבריות (נניח אנשים שבאטרף רושמים ב 90% מהשדה על הנושא), מביע סוג של פחד ממישהו שהוא לא הכי גברי שיש. אני לא רואה נשים בוררות ככה את הגברים שלהן (ויש לא מעט סטרייטים נשיים)
דווקא הפחד הזה הוא זה שמעיד

ItsikH

Member
התופעה הידועה הישנה והמוכרת של מיעוטים שמרחיקים ומדירים מתוכם תתי מגזרים שמשקפים קושי שלהם בקבלה עצמית. לא רק נשיים, גם מבוגרים, גם דובים... ועוד הרבה דוגמאות, בכל חברה יש ניואנסים מעט שונים.

אני נורא פרימיטיבי

מה זה גריינדר, מה זה וואטסאפ
פעם הכרתי בחור מאוד נשי שבמיטה היה מאוד גברי והסב נזק לא קטן לחור התחת שלי בנסיונותיו הנואשים לחדור אליי.
לא אהבתי אצלו את כל תהליך ההתמרקות, מריטת השיער, איפור הפנים, אבל במיטה, גבר-גבר.

mountain0goat

New member
סתם כתבה מתחסדת

יש הבדל גדול בין קבלת השונה ורצון לזוגיות עם בן אדם כזה.
כמו שיש מישהו שאוהב רזים ככה יש מישהו שלא אוהב נשיים, עניין של טעם.
אז לפי הכתבה הנשיים עכשיו שולפים את קלף ה"אני גרמתי לכך שיש לך זכויות!". למה זה אומר שאני לא מקבל אותם? אני פשוט לא רוצה לצאת איתם אבל חלק מחבריי הם נשיים.

ItsikH

Member
"כמה מחבריי הטובים ביותר" אין מקום לשיפוטיות כנגד מי שלא רוצה, כי הוא לא רוצה.

אבל דווקא הדוגמא שלך מחדדת את הבעייתיות - אולי "נשי" (מה שזה לא יהיה) זה מצב די קבוע, אבל "רזה" זה תמיד מצב זמני, האם מישהו ש"אוהב רזים" מקבל בכך לגיטימציה להתיר קשר - אולי אפילו רב שנים - רק מפני שבן זוגו השמין?

mountain0goat

New member
בסדר

הדוגמה לא טובה, אבל נשיות זה חלק מאופי (ובטח יש אנשים שמראה חשוב להם באותה מידה כמו אופי. מי אנחנו שנשפוט). אני לא מתחבר לכל סוג של אופי וזאת כבר כן סיבה לגיטימית ללהתיר קשר - אם בן זוגי ישנה את האופי שלו הוא יהפוך לבן אדם אחר.
עכשיו לפי הכתבה היה שם מישהו שנפרד מהבן זוג שלו כשגילה שעושה דראג. לי אישית זה לא משנה אם הוא עושה דראג או לא אבל כן משנה לי אם ההתנהגות שלו נשית ביום יום.
אגב יש עוד משהו בהתנהגות נשית: בדרך כלל הבחורים הנשיים (מאלה שפגשתי) מפגינים את הצד הזול של הנשיות (כל מניירות הפופ-טראש האלה) ואני מסתכל על זה כמו שאני מסתכל על פרחה רגילה שמתנהגת כך וזה לא מתאים לי. עכשיו יאשימו אותי בהדרת פרחות?

ItsikH

Member
יש לנו בעיה בהגדרות, מה שאתה אומר - ואני עם זה מזדהה לגמרי - כשאתה חושב "אוחצ'ה" אתה מתכוון לפרחה צעקנית, אבל יש לא מעט סממנים שנחשבים נשיים ואין להם כל קשר לפרחות (ואם כבר מדברים על זה, חלק מההתנהגויות שנכללות בדימוי הזה כלל אינן נשיות).

הנה, קח דוגמא לאוחצ'ה נשית וגאה מסוג אחר
https://lh5.googleusercontent.com/-...bI/AAAAAAAAAsc/ITnN3ZWnhwg/s1600/_DSC0238.JPG

כשאומרים "תכונות נשיות"

מתכוונים, לפי דעתי, בהכרח, לתכונות ילדותיות.
ולמעט גברים מעטים עם העדפה לבן זוג "ילד" באופיו, אך הגיוני שגבר המחפש זוגיות ואהבה הדדית, גם לתת תמיכה במסגרתה אך גם לקבל אותה, לא ירצה או ימשך ל"ילד".

רוב הנשים הבוגרות שאני מכיר, הן לא "נשיות" בכלל.

ואם הכוונה היא ל"נשיות" חיצונית... מן הסתם גבר שהתגבש והבין שהוא נמשך לגברים, ימשך לגברים (על משיכה ראשונית תלוית-מראה חיצוני אני מדבר), ואין אפילו מה להרחיב פה...

ItsikH

Member
לא "גבר שהתגבש והבין שהוא נמשך לגברים" - העדפות מיניות ספציפיות יכולות ללבוש כל צורה שהיא. יש שנמשכים דווקא לתכונות נשיות בגברים.

הפרשנות שלך ל"תכונות נשיות" לגמרי בלתי מובנת - לא ברור מה אם כן הן אותן נשים בוגרות אם לא נשיות, ואיך הן תגבנה אם תשמענה אותך מספר שאינן נשיות בעיניך, או מה יש להן לומר על הנשיות שלהן בעיני עצמן.

לדעתי אין קשר ממשי בין מראה ומאפייני התנהגות חיצוניים לבין אישיות, אלו סטראוטיפים שמנציחים את עצמם - אנשים בעלי תכונות מסוימות מתוייגים, מפנימים את התיוג וממשיכים להנציח אותו. כשמדובר בקשר אינטימי, כדאי להתנתק מעט מהסטראוטיפים ולתת למגוון רחב יותר של אנשים אפשרות לבטא את עצמם באופן מילולי ולא רק דרך סטראוטיפים חיצוניים - אתה תופתע לגלות גברים "גבריים" למראה שהם אינפנטילים מוחלטים גם רגשית וגם מנטלית, ונעריים למראה שהם בוגרים באישיותם.

כתבתי את המילה במרכאות רק כי אני מאמין

שהסטריאוטיפ שגוי.
זו פשוט הצורה שבה אני מזהה אחרים חושבים ומן הסתם זה משפיע גם עליי (הלוואי והעיוות הוא רק אצלי).

כמו כן הדעה שלי שאצל אנשים בוגרים בדרך כלל מוצאים צדדים "גבריים" לצד "נשיים" וזה כל היופי בלהיכנס לזוגיות עם אדם כזה. זאת בעוד צעירים יטו יותר לאחד הצדדים.

למעלה