גברים על דרך המשי

גברים על דרך המשי

אהלן אנשים, אחרי אי אילו התכתבויות, החלטתי שהגיע הזמן לפרוע קצת חובות וניצלתי את החג הקצר לקפיצה וביקור היכרות עם שלושה בחורים מבורסה – טורקיה, שאיתם אני בקשר כבר זמן מה. לא היה צריך הרבה כדי לשכנע אותי לבקר שם – שווקים וחאנים, בדים ומשי, מסגדים ובתי כנסת, לחמג'ון וסוטלאצ', והרבה הרבה גברים יפים (ורגישים). רק 4 ימים היו ברשותי והרבה תוכניות לדחוס לתוכם. באיסטנבול נחתתי ב-22:00 וברציף המעבורות הפקיד אמר שאין מקום לכל המעבורות של מחרת בבוקר, אלא רק למעבורת האחרונה של אותו יום. ככה מצאתי את עצמי בחצות משייט בים מרמרה לכיוון YALOVA, ב-1:00 מושיט יד בצומת חשוכה לאוטובוסים על כביש איסטנבול-בורסה וב-2:30 נכנס למלון שהספר המליץ, על מנת למצוא חדר. בורסה ניערה אותי בשעת בוקר מוקדמת בחום ולחות בלתי נסבלים, שגורמים גם לגברים המקומיים להזיע (יאמי). את גוקהן פגשתי לראשונה בשעת צהריים חמה, ליד המסגד הגדול, מול הבריכה שצליל מזרקות המים בה יכול לקרר אפילו ביום החם ביותר. לבריכה הזאת עוד יהיה תפקיד בעתיד. משקפי שמש, גופיה צמודה, 180 ומשהו ס"מ שחומים חייכו מולי. הלכנו לאכול (יש כל כך הרבה אוכל טוב בבורסה, למה דווקא אוכל איטלקי ?!). גוקהן סיפר שהוא עובד במחשבים (ומתעניין גם בזמנו הפנוי), שהוא לא סיפר להורים שלו שהוא הומו כי בטורקיה זה עניין טעון (למרות שהם תפסו אותו על חם עם מי שהיה חבר שלו), הוא כבר רוצה לעזוב את הבית ולגור בנפרד מההורים שלו (למרות שהוא תומך בהם כלכלית ומסיע אותם לכל מקום). הוא פגש לא מזמן באיסטנבול בחור יפיפה שגדל במזרח אנאטוליה (להבדיל מאנטליה) שאמר לו שהוא הומו. רק בשביל להבין – מי שמגיע ממזרח טורקיה ומודה שהוא הומו זה כמעט כמו איש חיזבאללה שיודה שהוא משתף פעולה עם ישראל בזמן המלחמה. דרוש לא מעט אומץ ועוד יותר בחלקים מוסלמים שמרניים. למי שאוהב גברים מחוספסים, אמיתיים, ישירים, עם הרבה כבוד, כאלה שנוגעים המון אבל נותנים מרווח נשימה, אמוציונאליים – טורקיה זה מקום כלל לא רע לפגוש המון כאלה. וגוקהן היה אחד מהם. דיברנו הרבה – על העבודה שלו, על החבר הקודם שאיתו תפסו ההורים 'על חם', על איך מתייחסת החברה הטורקית להומואים, על מקומות בילוי באיסטנבול ועוד הרבה. אחרי פגישה שניה איתו, נפרדנו בנשיקות ובהבטחה לשמור על קשר. את תוגרול פגשתי ביום חם. מה זה חם – לוהט. ועם זעה נוטפת על העור השחום שלו – זה נראה לוהט עוד יותר. בחור טורקי ששונה כל כך מהדימוי הממוצע – אנגלית משובחת, הומו מחוץ לארון אבל רק לחברים (גם זה הישג), איש שטייל בעולם, שחקן תיאטרון שמופיע במדינות שונות, מורה לאנגלית, טיפוס חם וחכם. סחבתי אותו לכפר מקסים במורדות הרי האולודא המקיפים את בורסה. שם, בחום הכבד אפשר היה לראות את הזיעה ניגרת על הידיים השריריות שלו. יום שלם בילינו ובערב הלכנו למסעת דגים ברחוב היהודי (YAHUDI SOKAK) בבורסה. שוב – נפרדנו בנשיקות ובהבטחה להתראות בקרוב. אבל הפגישות עם סלג'וק היו ללא ספק הפגישות ההזויות ביותר. בפעם הראשונה נפגשנו כמעט בחצות, ליד המסגד הגדול, בגן, איפה שהעצים והדשא והמזרקה שלא מפסיקה להזרים מים. מעט אנשים ישבו על ספסלים תחת העצים הגדולים. מתוך החושך הוא הגיח פתאום – עם גופייה צמודה ונעלי עור. באנגלית שבורה (שלו) וטורקית שבורה (שלי) דיסקסנו על הרבה דברים. הוא היה המוזר משלושתם – טיפוס שקט ומופנם אבל עם דעות מעניינות מאוד. בשלב מסויים הוא התחיל לדבר קצת יותר, ובעיקר על החבר הבריטי שהיה לו למשך 3 שנים ו-12 מפגשים. הרגשתי שהוא בחור רגיש מאוד, גם בגלל שהוא עובד עם חולי סוכרת ויש לו אנרגיה טובה כשהוא עם אנשים. ההורים שלו גרים בטרבזון שלא רחוקה מהגבול עם גרוזיה. אף אחד לא יודע שהוא הומו וכנראה שגם לא ידע בזמן הקרוב. אחרי שדיברנו על מצריים הוא הזמין אותי לראות תמונות של פרעונים אצלו בבית. אבל בגלל שהיה מאוחר מאוד וגם בגלל שחששתי לעלות אליו הביתה (כי הוא היה מוזר למדי), אמרתי לו שניפגש מחר. למחרת בלילה, אחרי רבענו להיפגש שוב – ליד המסגד הגדול. בשעת לילה הסתובבו במקום עדיין שוטרים במדים כחולים, מזכירים שאנחנו עדיין במדינה מוסלמית. שוב הוא הגיח מתוך החשיכה. ישבנו על הדשא שהיה מיפלט קריר מהחום וקישקשנו. פתאום הגיעה זקנה לבושה סחבות, מסתכלת עלי ומתחילה למלמל ולצחוק. סיטואציה הזויה ביותר. עומדת, ומלמלת וצוחקת. הוא ניסה לגרש אותה כמו שמגרשים כלב אבל זה לא הלך. אז הוא מצא עיתון זרוק ועשה ממנו כדורים והתחיל לזרוק עליה בליווי קללות בכורדית – כי היא היתה כורדית. זה עזר והיא הסתלקה. אחרי שהוא הציל אותי מידיה – הרגשתי שאני כבר יכול לסמוך עליו. הלכנו אליו לדירה. אחרי הליכה של חצי שעה ברחובות חשוכים הגענו לבניין ישן. קומה חמישית בלי מעלית, מורידים נעליים בפתח הבית ונכנסים. בית פשוט יותר עם שטיחים וטלוויזיה. שם הוא דאג לי כמו לילד – הביא לי פירות, האכיל אותי בגבינה עם כפית והראה לי תמונות מהשירות הצבאי שלו. אין ספק שהוא היה החייל הכי יפה במחלקה. מה שכן – לא נראה שהוא עשה כל כך הרבה בשירות הצבאי שלו, בעיקר הצטלם עם החבר'ה. נפרדנו ב-2 בלילה והוא התעקש ללוות אותי חזרה למלון – הליכה ארוכה – למרות שהיה צריך להתחיל לעבוד ב-8 למחרת בבוקר. נפרדנו לא לפני שהבטחתי לו שכשאני חוזר לבורסה – אני ישן אצלו. בוודאות. אה...ועוד לא דיברנו על האוכל הנפלא, והאנשים הנחמדים, וההרים, וים מרמרה... אבל אין צורך לדאוג – טורקיה לא הולכת לשום מקום... אז איך זה נשמע ??

נכון מאוד, טוב שהזכרת לי,

באחד הימים שהייתי שם היה אמור להיות מצעד של טרנסקסואלים !! לא פחות ולא יותר. ומילא באיסטנבול אבל בבורסה... הם כבר נאספו אבל באותו יום היה משחק של (מכבי) בורסה ואוהדים חמומים חיכו עם אלות בשביל להוציא קצת זעם. המשטרה לא נתנה לערוך את המצעד לבסוף. חבל - אבל החבר'ה האלה ממש ממש אמיצים, כמו שאמרת. וזה טוב לראות דברים כאלה.

smndrol

New member
נשמע טוב, עבור..

בימינו כששומעים את החדשות הגרועות מכל כיוון, הסיפור שלך נשמע טוב. גם בארץ לא כל הומואים (וכל השאר) מספרים למשפחותיהם על נטיותיהם.. וחוצמזה שהבחורים השקטים הם הכי מעניינים/ שווים...

odedee

New member
נשמע מאוד מעניין

סתם מסקרנות, למה טורקיה? היחס שם להומואים כל כך בעייתי.

bulllli

New member
בהרחבה לשאלתך,

האם היחס שם גרוע כמו בכל מדינה מוסלמית? כי יש לי תחושה די טובה שבתורכיה המוסלמים קצת יותר ליברלים וחופשיים.

מוסלמים אחרים

נכון - אני חושב שהמובלמים בטורקיה שונים ממדינות מוסלמיות אחרות (שהייתי). עושה רושם ששם האיסלם יותר פתוח, ובכלל - טורקיה השכילה בצורה מרשימה להפריד דת ממדינה (למרות שבשנים האחרונות זה כבר פחות מיושם) ככה שגם אם הרוב הגדול שם מוסלמים - לא כולם מקפידים ללכת למסגד ובכלל הדת נמצאת במקום אחד והחיים נמצאים במקום קצת שונה. טורקיה היא המדינה המוסלמית היחידה שלא אוסרת על יחסים הומוסקסואליים ואני חושב שאפילו היה אמור להיערך מיצעד גאווה באיסטנבול בשנה שעברה ולבסוף בוטל (?). ואתה צודק לגבי ליברליות וחופשיות - לפני כמה שנים טיילתי עם זוג חברים (הומואים) במרכז טורקיה. באחד הטרקים פגשנו שני בחורים מארה"ב. מייד כולם קלטו על כולם והם הצטרפו אלינו לכמה ימי טיול. באחד הימים הגענו למעיינות חמים עם בריכה נחמדה, באמצע איזור מדברי. בהתחלה היינו היחידים אבל עם הזמן הגיעו עוד טורקים למקום. למרות זאת, אחד החברים שלי נכנס למקלחת עם אחד האמריקאים והתקלחו ביחד. המקלחות לא היו ממש סגורות וטורקים שנכנסו להתקלח שם לא יכלו שלא לשים לב. למרות זאת אף אחד לא אמר לנו כלום. כשסיפרתי את זה לאחד הבחורים עכשיו בבורסה, הוא אמר לי שהחברה הטורקית מאוד ליברלית לגבי זרים שמטיילים בטורקיה. עוד סוג של ליברליות.

גם יפים וגם אופים

האמת שכבר הרבה שנים שאני נמשך ממש חזק לטורקיה. יש כל כך הרבה דברים שגורמים לי לחזור שוב ושוב למדינה הזאת, והפעם זאת הפעם הראשונה שנפגשתי שם עם הומואים. כלומר יש לי ידיד הומו מאיסטנבול אבל אותו אני מכיר זה שנים. מה מחזיר אותי ? הנופים הכל כך יפים ועשירים, המים שזורמים בכל מקום ובשפע, האוכל הנפלא - הכל כל כך טעים שם ובזול, ובעיקר האנשים - הכבוד שהם נותנים. זה כבוד שונה מהכבוד שאני מכיר במדינות מוסלמיות אחרות - שם הכבוד הוא מתוך יראה וחשש אבל בטורקיה הכבוד הוא כבוד לשונה, לזר, לאדם אחר. ככה שהכבוד הזה הוא ממש הבסיס. אני אוהב את המגע - הם יודעים בדיוק מתי לגעת בך ולקחת לך את היד אם צריך. אני אוהב מאוד תרבויות שבשפת הגוף שלהם נוגעים (חבר שלי ברזילאי ואצלו זה מלווה כל משפט
) וכל האנשים שהכרתי שם נוגעים בצורה כל כך יפה ועדיין משאירים לך מרחב פרטי. אני אוהב את האצילות, את החיבור החזק לאדמה. אם לא הייתי נולד בבאר שבע, אולי הייתי צריך להיוולד באנקרה, איזמיר או איספרטה...

bulllli

New member
אחלה סיפורים../images/Emo45.gif מעניין!

ספר עוד כמה סיפורים, ואל תחסוך בפרטים החשובים
. אצלי בקורס גרמנית יש שני תורכים. בחור בן 24 שנשוי לגרמניה ובחורה בת 26 נשואה עם שני ילדים. הבחור לא ממש דתי אבל משתדל לא לשתות אלכוהול. הבחורה גרה 7 שנים בברלין ורק עכשיו מצאה זמן ללמוד גרמנית. יש כל כך הרבה תורכים בעיר שהם ממש לא צריכים גרמנית אם לא בא להם, אבל היא רוצה עכשיו ללכת לאוניברסיטה. היא חובשת מטפחת ראש, לובשת חולצות ארוכות ולא נותנת לאמונה שלה להפוך אותה לעוד מכונה לעשיית ילדים. גם בארץ, עבדתי במוקד טלפוני של חברה סלולרית ועבדו איתנו כמה חבר'ה מוסלמים - רובם היו חילוניים לחלוטין והיינו מבלים ביחד וצוחקים על הנושא. אין ספק שמה שהרוב יודע בא מהתקשורת ולא מעט מהדיעות הקדומות על מוסלמים, יהודים, ישראלים, הומואים וכו' באות באמצעותה ומוציאות הכל מפרופורציה. מעניין אם ומתי יהיה לזה סוף. שנהיה אופטימיים? הנה קישור לבלוג שקראתי היום שמתאר מקרה מעניין של בחורה איראנית. המקרה מתואר מהפיסקה החמישית. כנראה לא הכל שחור כפי שלפעמים נדמה לנו.

למעלה