גברים נשים - דעה שונה

לא בדיוק

באייקידו באמת אין הרבה בעיות, כמובן שאדם דתי לא יוכל לעבוד מול בן\בת זוג מהמין השני, ויש את בעית הצניעות, אבל לחילוניים באמת אין הרבה בעיה. מה שכן אני במשך שנים ניסיתי להפעיל וריאציה של סנקיו מול יריב "קפוא" סגור ולא מציאותי. דווקא כשעברתי לעבוד מול מתחילים, שלא ידעו מה אני עומד לעשות בדיוק, ואיך בדיוק להתנגד לטכניקה, כמו אותו אוקה, דווקא אז למדתי איך לזרום עם הסנקיו הנ"ל, והיום אני מצליח ללא מאמץ להפעיל אותו על אותו אוקה. אי אפשר ללמוד לזרום מול יריב שבכוונה מתנגד, על ההתחלה! היכולת לזרום לא באה ב-"זבנג". זה לוקח זמן ללמוד אותה ולתרגל אותה. אין ספק שיש חשיבות בעבודה מול יריב מתנגד, על מנת לזהות עבודה לא נכונה, אבל הכל במידה, ולא מלכתחילה לתת לבחורה לעבוד מול הר אדם מאסיווי וכבד (כמוני לדוגמא) , שלא יודע לזרום ומהווה התנגדות קשה מאד עבורה! בלי קשר לבנים\בנות. בקטע הזה אני חושב שמעבר לעקרונות דתיים ואולי אישית בעייה של אגו מנופח במיוחד ורצון להשוויץ, אין בעיה עם זה, אולי למעט הצורך לצוות אותן עם בן זוג מתאים, בעיה שקיימת גם אצל גברים. אם תתן למישהו קפוא לעבוד מול מישהו קפוא, לא יצא מזה אייקידו טוב.

aiki-freak

New member
איזה הגיג בעניין.

כמה מחשבות שארגנתי מתי שהוא בנושא... נא לא לקחת קשה את ניחוח הפלצנות הקליל שעולה מהמאמר...

aiki-freak

New member
הממממ...

מה אתם אומרים? יש במאמר הזה מספיק תוכן? אם החבר´ה פה חושבים שהוא מעניין אז אשמח אם תפרסם... אנשים, יש תגובות?

חובבן

New member
זאב, כל הכבוד על החזרת המאמרים, אבל

ניראה לי שהמאמרים הארוכים נחתכו ולא ניכנסו במלואם. אני מתייחס למאמר על תולדות הטאי צ´י.

Talia E

New member
המשך הדיון...

היי אריאל, מעולם לא אמרתי שהעבודה בקבוצה "מעורבת" (אני משתמשת במרכאות, כי אני לא אוהבת את ההפרדה בין בנים ובנות מלכתחילה - אולי די עם הקיטלוג הזה?) הכרחית ללימוד, אלא רק יעילה יותר ואף נכונה יותר בעיני. אני גם יודעת שעבודה של אנשים עם רמות עבודה שונות היא יעילה בהרבה, מאשר עבודה ברמה אחידה (כן, גם אני הייתי בקבוצות משני הסוגים). אמרת שעבודה רק עם פרטנר מתקדם ממך שלא מאפשר לך יישום טכניקות עליו לא מקדמת אותך וגורמת לך לתסכול (אגב, ניסית לבקש ממנו לעבוד בצורה אחרת, למשל לקחת דמות של מישהו פחות מתקדם, או של מישהו שעובד אחרת ולעבוד מתוך המצב הזה? - זה יקדם גם אותו!), אבל על זה בדיוק אני מדברת, על גיוון! אם תעבוד אך ורק עם אנשים הדומים לך, תפסיד את ההתקדמות האדירה הטמונה בעבודה עם אנשים המתקדמים ממך ולהיפך. כך לדעתי יהיה לך קשה יותר וייקח לך זמן רב יותר להגיע לרמה גבוהה. אם יש לך העדפה, שנובעת מסיבות דתיות או אחרות לעבוד רק עם בני מינך, זו בחירה שלך וזה בהחלט לגיטימי, וזה אחלה שאתה פועל ליצירת קבוצה שמתאימה לך. לא הבנתי מה אמרת לגבי החברה שלך (אם הבנתי נכון היא הפסיקה ללמוד בגלל התנגשות בין הדת להיות הקבוצה מעורבת?) אבל בכל מקרה אני מאחלת לימוד פורה לשניכם.

אני לא חולק עליך

הוא לא יותר מתקדם ממני, להפך הוא מתחיל, הוא פשוט יותר חזק ממני, ולכן הוא מהווה אתגר טוב. אני אוהב לעבוד מולו, כי הוא גורם לי לראות מתי אני "מזלזל" או לא מסוגל לבצע טכניקה נכון. אבל כאשר אני מגלה חסר כזה, אני משתדל לעבוד דווקא מול מישהו "רך" יותר בהתחלה, ולהצליח לבצע את הטכניקה עד הסוף, בזרימה, ולא לעבוד מולו, עד שאני מבין את התנועה. אני מאמין שזו גם הגישה באימוני אייקידו. כך או כך, להגיד לו להיות רך יותר, זה לא ממש אפקטיבי. להפך, חבל לי להפוך אותו ליריב קל יותר, לא? אם הוא יתפתח בצורה הזו אז סבבה. אם הסנסיי אומר לו להיות רך יותר, מעולה. אבל אני? מי אני שאקבע לו איך להתנהג? אני יכול לבקש ממנו שיהיה פחות מתנגד לטכניקה, אבל זה לא ממש אפקטיבי. לגבי בנים\בנות - לי יש למזלי קבוצה נפרדת, ואני מקווה למצוא או להקים אחת עד תחילת שנה הבאה גם לבנות. זה די קשה באזור תל אביב, במיוחד שרוב הבנות כבר לומדות בקבוצות מעורבות. מה את לומדת? האם תסכימי לעבור לקבוצה לבנות בלבד?

Talia E

New member
סליחה שלא עניתי עד כה... ../images/Emo9.gif

ולצערי, גם עכשיו אין לי זמן... (איזו חוצפה שיש לי עבודה היום, הא??) בכל זאת לא התאפקתי לקפוץ לפורום - זה ממכר!
מקווה שאצליח מחר!
אז להתראות...

רגע רגע רגע רגע רגע.

אמרת שהיית בקבוצה נפרדת? ואמרת שאת מרמת אביב ג´? האם זה אומר שיש קבוצה נפרדת ברמת אביב ג´???

Talia E

New member
חזרתי!...

קודם כל, בקשר להודעה שלך מלמטה (קבוצה נפרדת ברמת אביב גימל), צר לי, אך כשאמרתי שהייתי בקבוצות משני הסוגים דיברתי על קבוצות בשילוב של רמות שונות, כולל מתקדמים וקבוצה שהייתה ברמה אחידה (מתחילים)... בעניין העבודה עם הפרטנר: לדעתי אתה יכול להגמיש את גישתך לגבי עבודה וצורות עבודה. אין שום "סכנה" שתהפוך את הפרנטר ליריב "קל יותר" על-ידי זה שתציע לו עבודה (זמנית!) שונה. כמו ששניכם עובדים יחד ואתה תהיה מתואם אתו מבחינת עוצמת חבטות (למשל) שתהיה מקובלת עליו ולהיפך, כדי שעבודתכם תהיה נעימה ויעילה יותר, כך ניתן לנסות צורות שונות ומשונות של עבודה פנימית וחיצונית תוך כדי עבודה, שתועיל לשניכם. לא מדובר בלקיחת יומרה ("מי אני שאקבע לו איך להתנהג?"), אלא פשוט בעבודה יחד; לא מדובר על להכריח אותו לנסות משהו שהוא לא רוצה, או לתת לו עצה גורפת לגבי כל צורת העבודה שלו מעתה ועד עולם (הרי כל אחד צריך למצוא את סגנונו האישי בכל מקרה), אלא להיות יצירתי על מנת ששניכם תתקדמו בדרך המהירה והטובה ביותר! יכול להיות שגם הסנסאי שלך יוכל להציע לכם דרכי עבודה שיאפשרו לשניכם להתפתח ולהפיק יותר, שוב, בתור תרגיל ולא כמשהו שאתם אמורים לעשות בכל פעם שתעבדו. יש בעולם הרבה יותר אפשרויות מאשר רק להיות רך או קשה יותר, ומתנגד יותר או פחות, ולפעמים מספיק להשתמש בדימוי כלשהו, כדי שהעבודה כולה תהיה אחרת! שווה לנסות, לא? אם תזדקקו לרעיונות, אולי אני אוכל להציע לכם כמה. ולשאלתך האחרונה, אני לומדת קונג פו. מפתיע אותי שאחרי כל התכתובת האחרונה שלנו, אתה עוד חושב שאני ארצה לעבור לקבוצה של בנות בלבד, כאשר אני חושבת שזו עבודה הרבה פחות יעילה. מה אתם עד כדי כך נואשים??
חוץ מזה, אני מאד מרוצה מאיפה שאני כבר לומדת...

dtk

New member
אכן אנחנו נואשים...

אין כמעט בארץ מקום נפרד לנשים. ההצעה שתבואי היתה מתוך כוונות טובות, חבל שזלזלת בה.

Talia E

New member
../images/Emo10.gif לא התכוונתי להעליב אותך

גם הבדיחה שלי הייתה ברוח טובה... אם אני אשמע על משהו, תהיה בטוח שארוץ לספר לך.

liron_fine

New member
היי טליה!

כתמיד, אני מסכים איתך. ובמיוחד (!) בתחום האגו. ד"ש חם מאיתנו, גם לאחיך.

Talia E

New member
היי לירון, אבל נראה לי שיש בלבול... ../images/Emo13.gif

אני טליה חדשה דנדשה בפורום... תוכל להבדיל ביני לבין טליה השנייה לפי ה"E" בסוף השם... בכל מקרה, נעים להכיר!
טליה אלקיים

liron_fine

New member
אמנם חדשה בפורום

אבל לא חדשה לי, טליה אלקיים הרמת אביב גימלית. תפעילי את ההילה שלך, חושי באנרגיות שלי, ותיזכרי מי אני.

Talia E

New member
כבר לא רמת-אביב גימלית...

מה העניינים?? אני אאלץ לקרוא את תשובתך רק מחר כאמור, כי אני חייבת לרוץ!
שיהיה לכם פורום נעים!

liron_fine

New member
אם כבר זיהית אותי

אז יש לך ד"ש חם גם מבלה, שעכשיו עגולה יותר מאי פעם (חודש חמישי וחצי). ואם לא זיהית... גררררררר.........

Talia E

New member
../images/Emo49.gif

תמסור לבלה ד"ש בחזרה. מהיכרותי הקצרה אתה, אני בטוחה שהכל הולך חלק וזורם עם ההריון!

למעלה