גברים מתאבדים

ChicoAnimado

New member
גברים מתאבדים

אני שומע ברדיו ובטלויזיה שוב על גברים שרוצחים את נשותיהם ומתאבדים לאחר מכן. האם הרצח הוא לא "תירוץ" בעצם למות? להרוג את הנשים כדי שתהיה סיבה לקחת לעצמם את החיים? וזה לוקח אותי אל הסיבה האמיתית. אני טוען שאותם גברים חשים נרדפים ע"י רגשותיהם ומחשבותיהם. הם גברים שמרגישים נכפים ע"י החברה להתייחס לנשים כאל רכוש בעוד הם משתוקקים להכיר לנשותיהם אהבה אמיתית, כזאת שלא מותנת בתחושת קניין. כמה "אני אוהב אותָך" היום נאמרים גם קצת מתוך תחושת הקניין הזאת? "אני מרשה לעצמי לאהוב אותך כגבר שאוהב אישה, אבל אין לי ברירה אלא לאהוב אותך גם בגלל שאת מהווה רכוש שלי, דבר שאני מרגיש שמצפים ממני". אין בכך להמעיט מהטרגדיה שבמעשי הרצח. אבל אולי עוד דבר עצוב הוא שזה קורה בגלל שאותם גברים לא מרשים לעצמם לאהוב את האישה מתוך חוויה רוחנית ולשבור את המודל החברתי לאהבת אישה שהם גדלו עליו? מצפה לתגובות, ערן

ע ו פ ר ה

New member
לדעתי זה הרבה יותר מורכב

לפי התחושה שלי ברוב המקרים מדובר בזוגות שעלו ארצה לא מזמן. הם שקועים בהתאקלמות שלא ברור אם הם בחרו בה מרצון. אולי הם הגיעו לפה, כי הסביבה שלהם נהגה כך. לגברים ואולי גם לנשים מאוד קל להוציא את התסכול על בן הזוג, כי הוא זמין, כי מן הסתם כבר ישנה רוטינה כזו. מה שאני תוהה זה אם הם מתאבדים ורוצחים כי הם מאבדים שליטה תוך כדי הוצאת התסכול, או שזה משהו שהם תכננו. אני לא רואה שפה עניין של רכוש או קניין הוא הנושא. ועוד תהייה: יכול להיות שהם פוחדים שאחרי שיתאבדו לאישה יהיה קשה וזה גורם לעוד תסכול שמוביל לאלימות. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

ChicoAnimado

New member
עופרה

אני רגיל לשמוע בחדשות שמדובר בזוגות אצלם האישה רצתה לעזוב את הבעל. קראתי את גירסתך, תודה על התוספת.

למעלה