גברים ונשים שאלה

SIRI41

New member
גברים ונשים שאלה

שאלה אותה הפניתי לפורום העשרה אבל אכתוב גם כאן: השאלה מכוונת יותר לחברה צעירים בגיל העשרה בערך, אך מי שירצה יענה בכיף: אני כפי שניתן לראות בכרטיס, בת 40, האם הייתם מקבלים עצה שלי מתוך הנחה שאני צודקת, או לא מקבלים כיון שדעותי עלולות להשמע פרימיטיביות למרות שהן עצות ריאליות באמת, אתן דוגמאות: אדגיש קודם כי העצות התכליתיות שלי הן מן כללים שאני במרוצת השנים למדתי, ולדעתי הכללים האלה תופסים גם להיום. הכל מתוך הנחה שהבחורה אוהבת אותו: 1. אם גבר נוטה למצבי רוח להפרד ממנו, הוא לא יכול לתת לך להתנהג לפי החליל שלו. 2. יחס גורר יחס, אם הוא לא יכבד אותי ויהיה קשוח מידי אלי למרות שאני מתיחסת אליו יפה גם להפרד. 3. גבר עושה פוזות של ברוגז ולא עונה לטלפון. 4. גבר מקנא לך. 5. גבר עושה לך פוזות בכך שמישהי אחרת מחזרת אחריו. 6. במועדון או בבילוי הוא גורם לך להבין שמישהי מתחילה איתו ועושה לו עיניים. 7. הוא נותן לך להרגיש נודניקית. וכו' וכו'. אז נכון, שאני כבר בת 40 נראית מצוין, מחוזרת [גרושה] אבל למה לנו זה לא יכול לקרות, כי ברגע שגבר עושה את אחד מהדברים, אנו קמות והולכות ואז הבחור מחזר ללא הפסקה, כי גבר כנראה אוהב את הבגרות, ואת אלה שמבינות ענין, אז אולי, בנות העשרה אמורות להתנהג ככה? כבוגרות יותר? אולי בלבלתי בהודעתי, אבל מקווה כי הבנתם את כוונתי. שאלתי באה מהמקום בו אני רוצה להבין איך הראש של הבת שלי עובד כשאני נותנת לה עצות. תודה

adiad

New member
מה שמצחיק כאן הוא

שאפילו נשים כבר לא יודעות איך נשים חושבות .

seeyou

New member
דברים מהלב של אישה בעלת ניסיון

אשתדל לענות לך בכנות 1-האם הייתם מקבלים עצה שלי מתוך הנחה שאני צודקת, או לא מקבלים כיון שדעותי עלולות להשמע פרימיטיביות למרות שהן עצות ריאליות באמת לקבל את העצות כן...ליישם אותם בכול מיקרה -לא.למה לא? מאחר ולכול דוגמה משלך ישנם תנאים אחרים שאת לא מציינת. כפי שלא קיימים שני אנשים זהים ב100% (גם בגורלם) כך המצבים אשר שונים אחד מהשני. 2-אם גבר נוטה למצבי רוח להפרד ממנו, הוא לא יכול לתת לך להתנהג לפי החליל שלו. כאן שוב את קצת מגזימה ומדברת בהכללה. לכול אדם יש מצבי רוח כפונקציה של המטבוליזם שלו ושל הסביבה בו הוא חי. לפי מה שאת כותבת-לעולם לא יתחתנו אנשים. 3.יחס גורר יחס, אם הוא לא יכבד אותי ויהיה קשוח מידי אלי למרות שאני מתיחסת אליו יפה גם להפרד. שוב את כותבת בהכללה לא תמיד הוא לא מכבד אותך-ייתכן שאת מפרשת ככה! יחס גורר יחס -זה נכון מצד שני ,בזוגיות לא מודדים כול רגע ולא תמיד טוב להחזיר באותה מטבע. 4. גבר עושה פוזות של ברוגז ולא עונה לטלפון. זאת סיבה להתגרש? 5. גבר מקנא לך. נכון-אנו ירשנו את זה מהטבע....שם הזכרים מקנאים הרבה יותר. הקנאה שוכנת בכל אחד ואחת מאיתנו, מיום היוולדנו ועד יום מותנו. 6. גבר עושה לך פוזות בכך שמישהי אחרת מחזרת אחריו. אולי זאת רק הצגה על מנת לדרבן את הנשיות שבך קצת? 7. הוא נותן לך להרגיש נודניקית. הוא רק נותן את ההרגשה? אולי בצדק? אולי לא כול מה שטוב לך מתאים לו? בסיכום, הנישואים הם מסגרת על פי נורמה חברתית של אותה מדינה-תקופה, בין שני אנשים שונים, שבאים מרקע ומחינוך שונה, עם ערכים שונים, אבל עם רצון משותף לחיות ביחד תוך כבוד הדדי,מבלי לשנות את השני, על מנת להמשיך את המסורת של הקמת משפחה באותה חברה,או להתאים את המסורת למצבים בשטח. יוסי keep smiling

SIRI41

New member
ממש ממש טעות, לא דיברת על נשואים

סתם ביקשתי עצות איך להיות עם בת 16, בכלל לא התכוונתי למערכות יחסים בכלל. בטח לא נשבור כלים בגלל כל מה שכתבתי.

seeyou

New member
מהההההה?../images/Emo12.gif עצות לבת 16?

אז למה את רושמת .....גברים.....??? 1. אם גבר נוטה למצבי רוח להפרד ממנו, הוא לא יכול לתת לך להתנהג לפי החליל שלו. 2. יחס גורר יחס, אם הוא לא יכבד אותי ויהיה קשוח מידי אלי למרות שאני מתיחסת אליו יפה גם להפרד. 3. גבר עושה פוזות של ברוגז ולא עונה לטלפון. 4. גבר מקנא לך. 5. גבר עושה לך פוזות בכך שמישהי אחרת מחזרת אחריו. 6. במועדון או בבילוי הוא גורם לך להבין שמישהי מתחילה איתו ועושה לו עיניים. 7. הוא נותן לך להרגיש נודניקית. טעות שלי או שלך באמת זה לא חשוב

SIRI41

New member
איך נסחפת

לא עד כדי כך להקצין, לא אמרתי אם גבר עושה פוזות להפרד - מדברים מתוך הנחה, שהוא משטתה בך זמן רב. לענין הטלפון - לא אמרתי על כך שאם הוא לא עונה לטלפון להפרד - איזה הגזמות, מישהי כאן כתבה שהבחור שלה לא עונה לה כמה ימים - זה מצב נורמלי? בקיצור - לא להסחף, לא אמרתי חד וחלק לחתוך , ציפיתי שתהיה הבנה למה שכתבתי, בפעם הבאה אחלק את השאלה שלי לגורמים שיהיה ברור

SIRI41

New member
אה ועוד דבר- לבת שלי

עוד אין חבר ולא היה, שוב רק שאלתי.

seeyou

New member
קשר בין אם לבת?../images/Emo8.gif

זה לא פשוט. היא לא יכולה להבין אותך היא תרצה להרגיש דברים,גם מסוכנים,כפי שתינוק מנסה לגעת באש. המוסכמות שהיו בזמך הם לא תקפים היום,זה לא אומר שהם לא נכונים. הלחץ החברתי שמופעל עליה גדול יותר מההגיון הבריא שלך.

seeyou

New member
באמת רצוי לחלק כול דבר לגורמים!

הרי אנו רק בני אדם ומגיבים על פי הבנתינו, אשר לא תמיד זהה להבנת הכותב. keep smiling יוסי

SIRI41

New member
אבל תסכימי איתי

במשהו אחר - יש לי חברות צעירות ממני, עשרים פלוס, יותר מפעם אחת הן באות לשאול שאלה ואני נותנת את העצה שלי. זכור לי מקרה אחד די טוב. זוג חברים שיצאו 3 שנים, הבחורה רצתה חתונה, הוא עדיין לא, אמרתי לה להפסיק עם הנדנוד ובכל פעם שהוא מתקשר שתפסיק להגיד לו שהיא בבית, שתגיד לו שהיא אצל חברה, שהיא בסרט, שהיא בחוג - לפעמים זה עובד טוב על הגבר שרואה שהבחורה לא יושבת בבית ומחכה לו, אה ועוד משהו, לא היה לה רשיון, אז עודדתי אותה להוציא, הבחורה לא גילתה לו שהיא מוציא רשיון, ואחרי חודשים ספורים, באה אליו עם רשיון וכל הזמן הזה חסכה לרכב, וקנתה רכב - פשוט שיניתי אותה לטובה - ותאמיני לי, אני עצמי לא מאמינה, הבן אדם חיזר אחריה בטירוף, העצמאות שלה עשתה לו טו, וכך הוא ראה כי הבחורה שלו, זו שהיתה מתקשרת אליו כל הזמן, זו שהיתה מחכה לו משעמום שרק יגיע, השתנתה לטובה , הבחור הציע לה נשואים וכמובן שהם נשואים היום, וזה לא בגלל שהזמן עשה את שלו, אני מכירה אותם די טוב, ואני בטוחה שהעצמאות שלה, וחוסר התלות שלה בו קירבו אותו אליה. סתם עצה שנתתי למקרה שאלה ספציפית של חברה שלא ידעה איך לקרב את בן זוגה אליה.

seeyou

New member
את מזכירה לי את הבדיחה

...פעם גבר משוויץ על יד אישתו מוקפת חברות.... "אם היה לי עוד סנטימטר...הייתי מלך הגברים.... לזה אישתו מוסיפה"...ואם היה לך פחות סנטימטר יכות להיות מלכה"... כן, אני זכר....."גבר" זה נתון לפרושים
keep smiling

seeyou

New member
דוגמה טובה-../images/Emo45.gif

שימי לב, "הן באות לשאול שאלה ואני נותנת את העצה שלי." בדרך כלל הבנות של היום,במיוחד בגיל 16 לא מבקשות עצות ,הייתי אומר שהן "שונאות" את העצות של ההוריים ומעדיפות של הזרים! יוסי

SIRI41

New member
למען האמת

הבת שלי שואלת אותי הרבה שאלות. אבל עצות לא נראה לי שהיא מקבלת :)

קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני אומנם עברתי את גיל 16 (לפני 9 שנים) אבל ממה שזכור לי הבעיה בלקבל עצות מההורים היא שאנחנו לא תמיד בטוחים שהם מבינים את החייםשלנו. גם אני הייתי (ועדין) מאוד פתוחה עם אמא שלי אבל לא תמיד קיבלתי את מה שאמרה כי היא באה ממקום אחר (דור אחר, חויות אחרות) וגם כי אי עדיין לא עברתי את החוויות שהיא עברה. אני אנסה למקד את התשובה שלי: את למשל נתת כה דוגמאות על זוגיות. אבל צריך להבין שילדה בת 16 לא בונה על קשר ארוך טווח. מעבר לכך לי אישית יש קצת בעיות עם מה שכתבת כי מכל שורה אני הצלחתי לקורא "משחקי כח" ואם יש משהו שנוא עלי זה בדיוק זה. לדעתי קשר טוב בנוי על אהבה , כנות , חברות וכדומה, ולא מי חזק יותר.

magenta73

New member
את המשפט שכתבת בסוף

היית צריכה לשים בהתחלה, בשביל שנבין... עכשיו. דעתי. את חיית את חייך שלך. לך קרו דברים, נפגשת עם אנשים מסויימים שהשאירו צלקות מסויימות, את למדת בדרך הקשה, כפי שאומרים. כמו כולם. את יודעת, עכשיו, בהסתמך על מה דעברת, מה עושה לך טוב ומה עושה לך רע. הבת שלך, היא הבת שלך. את לא יכולה למנוע ממנה לעבור על טעויות. על פגיעות. על שטויות של גיל טיפשעשרה... בשביל זה יש את הגיל הזה. היא תעשה את הטעויות שלה, ותלמד, לבד, מה עושה לה טוב ומה עושה לה רע. את צריכה לזכור גם שהיא צעירה. שהיא רק מתנסה. לומדת... בודקת. את לא יכולה ישר להנחיל עליה את כל מה שאת עברת ומה שאת הסקת, כי עם כל הכבוד והרצון שלך לגונן עליה, היא זאת לא את. היא לא בגיל שלך, היא לא בדור שלך, היא לא רואה וחווה דברים כמוך. מה שאת יכולה לעשות כאמא זה לחבק אותה כשהיא בוכה, לדבר איתה, לשמוע אותה, לעודד אותה ולהגיד לה שיהיה טוב, ולשאול אותה אם היא רוצה שוקו חם.לא להגיד לה "את רואה, אם היית עושה מה שאני אמרתי לך לעשות, זה לא היה קורה"...

למעלה