גברים והריון

odel10ya

New member
גברים והריון

שלום לכולן ,אשמח לשמוע את דעתכן והפעם מהכיוון של התחום הזוגי .
אני בשבוע 19 , נמצאת בבדיקה עם עצמי איזה סוג לידה הכי תתאים לי - איפה יהיו לי הכי פחות פחדים ,עולים לי מחשבות על לידה בבית , עולים לי מחשבות על לידה פעילה בבית חולים , עדיין לא בחרתי את השביל שבו אני רוצה ללכת , הקשיים שלי מתגברים מול בעלי . נורא חשוב לי לשמוע ממנו מה הוא היה רוצה , ואני מקבלת ממנו תגובה :אני רוצה מה שאת היית רוצה . זה אחלה כי הוא סומך עלי ונותן לי את הבמה להחליט מצד שני בחוויה שלי להחליט ללדת בבית זו החלטה שצריך להגיע אליה מאוד עם רצון פנימי אישי מאוד ברור , בקיצור אשמח לשמוע מההתמודדויות של אחרות :האם הגבר לא מבין כי זה לא בגוף שלו ...?
האם יש דרך לעזור לגבר להבין במה זה כרוך (לא מהפן הכלכלי ) האם לדוגמה ע"י הבאת מידע זה עוזר לא להבין במה לידת כרוכה או לידה בבית חולים ?
:)

כל הכבוד לבעלך.

עד כמה שזה לא פשוט אני חושבת שההחלטה היא באמת שלך.
וסחטיין על בעלך שנותן לך כזה גב ותומך בכל החלטה.
אם הוא בעניין את בהחלט יכולה לתת לו לקרוא את הספר לידה פעילה,
ולראות איתו סרטי לידות בית ובית חולימיות. לדעתי ברגע שאת תביני באמת במה זה כרוך
(אני מניחה שזאת לידה ראשונה) ותבררי מול עצמך לאיזה כיוון את הולכת תוכלי
לשתף אותו בעוד דברים. למשל פגישה עם מיילדת, פגישה עם דולה, קורס הכנה ללידה וכ"ו.
אני חושבת שבנקודה הזאת בחיים מי שצריכה לקחת את ההחלטה היא את כי אומנם בעלך יתמוך ויהיה חלק פעיל ושותף
מלא בלידה אבל הלידה היא שלך ושל התינוק ואת צריכה למצוא את המקום בו תרגישי הכי בטוחה.
קצת קשה להסביר לאנשים (גברים ונשים) במה זה כרוך- לידה, עד שלא חוו אותה בעצמם. גבר מעולם לא ראה את אהובתו כואבת עד
כדי כך עד הלידה. וגם אנו הנשים מופתעות כל פעם מהעוצמות.
אני חושבת שזה מאד אישי. יש זוגות שאני מלווה שהגבר מעורב בכל פרט ופרט ונוכח בכל מפגש ויש זוגות שלא,
זה לא אומר כלום כמובן על טיב הליווי שהם נותנים לבנות הזוג אחר"כ.
אני חושבת שאת צריכה למצוא את שביל הזהב שמתאים לך ולבן הזוג בין להיות מעורב בכל פרט ובכל החלטה ובין להיות מנותק לגמרי,
שביל אשר ימשיך אחר"כ לתוך ההורות.

שונצו

New member
איזה כיף לך שיש לך תמיכה כזו

הלוואי שימשיך כך בכל התחומים שקשורים לגוף שלך (דיאטה, הנקה, וכד').

אם את רוצה לעזור לו את יכולה למצוא לו סרטים שמדברים על זה.

לגבי שאלתך, כן, הוא לא מבין כי זה לא הגוף שלו.

גם האיש שלי לא באמת ובתמים מבין למה כל כך חשוב לי לא ללדת בבית חולים.
כרגע זה גם לא משנה כי אין הריון, אבל כשזה רלוונטי, הוא פשוט הולך עם מה שאני רוצה, בהיעדר הבנה אמיתית למה זה.

לא תמיד הם מתפקדים במהלך הלידה..

בעלי גם מאד זורם איתי אבל כשניסיתי ללמד אותו קצת על תנוחות ונשימות כדי שיזכיר לי בלידה הוא לא היה בעניין. כל אחד תומך בדרך שלו ואת לא יכולה להסתמך ולבנות רק עליו.

את שואלת אותו את השאלה הלא נכונה

גם בן הזוג שלי אומר שאני זו שיולדת, ולכן אני זו שיודעת איפה מתאים. אז אין לי מה לשאול אותו מה הוא מעדיף.
כן כדאי להגיד דבר כזה: בן זוגי היקר, אני אמורה ללדת בעוד כך וכך שבועות. אני די בטוחה שאני רוצה ללדת לידה פעילה וטבעית, אבל מאד לא ברור לי היכן, וזה מפחיד אותי. אני אשמח אם נוכל לדבר ולברר ביחד על האפשרויות השונות, זה יעזור לי להבהיר לעצמי מה טוב לי, ועל הדרך יחזק אותי לדעת שאתה תומך בי לא רק כי אתה אוהב אותי וסומך עלי, אלא מתוך ידיעה והבנה, כך שגם יהיה לך יותר קל לתמוך בי באופן מעשי בלידה עצמה.

eva22abi

New member
די אמרו לך את הכל...

בעלי הבין שאנחנו בכיוון בהכנה ללידה כשהמיילדת שהעבירה אותה נתנה לנו להעביר בובת עובר דרך דגם של עצמות אגן.
את העניין של הלידה הוא הבין בפועל בחדר הלידה.
את הילד השני דרך אגב הוא יילד בסלון (לידת בזק, עם מיילדת בית בטלפון להנחיות).
אז זה באמת תלוי בכם.
ממליצה לך בחום על הספר "לידת בית" של המיילדת שלי, אילנה שמש.
גם פגישה עם מיילדת יכולה לעזור, אבל נראה לי שהכי הרבה שאת יכולה לצפות מבעלך כרגע זה לזרום אתך, כי בשבילם זה לא ממש "אמיתי" עד הרגע האחרון.
בהצלחה!
אוה

odel10ya

New member
תודה לכולן על התשובות המדהימות והחכמות

עזרתן לי המון תודה על ההקשבה

תראי זה שבעלך נותן לך את האפשרות

להחליט לבד ותומך בכל החלטה, זה נהדר, אני מבינה את רצונך שיהיה פעיל יותר, זה יותר קל כאשר הבן זוג לא רק נותן במה מה שנקרא אלא גם לוקח חלק פעיל בהחלטה ואז החלטה הופחת להיות של שניכם. ביחוד כאשר מדובר על לידת בית שזוהי החלטה גדולה לקבל, במערכת הרפואית הקיימת והלא תומכת שאנו נמצאים בה. אבל אם זה המצב אצלך, זאת אומרת שאת זו שצריכה לקבל את ההחלטה היכן יהיה הכי טוב והכי נכון לך ללדת. אני ממליצה לקרוא חומר על לידות בית, להכנס לאתר של מיידלות בית, אמה"י, אפשר לקרוא חומר מחו"ל על הנושא, אם את יכולה גם. אחרי שתקראי בעצמך, תבחרי דברים מסוימים, פשוט כידי לא להעמיס אליו ותני לו לקרוא אותם, אם יתעניין יוכל לקרוא כמובן עוד ועוד...

למעלה