גברים בפעולה:

NorthernStar

New member
אין הצדקה לאונס בכלל

אבל בהחלט ניתן לנתח את המניעים והנחות היסוד אצל אנסים.

האמת שהדעה שלי אחרת

קודם כל אני ממש ממש מצטערת על הטעות קודם.. אני חושבת שתקיפה מינית היא הרבה יותר גדולה מתרבות שמרנית זו או אחרת. נראה לי שהמלחמה נגדה היא מלחמה אין סופית. אבל מן הסתם התפיסה שלי מושפעת מהנסיון שלי בחיים.. אני ראיתי מקרוב דברים שאינם "טיפוסיים" או לא ידועים ככאלה. אפשר גם להתייחס כאן לעניין של פנימיות דתיות שבהן האלימות לאו דווקא משקפת תפיסה מגדרית. אני חושבת שצורך בשליטה ובכוח בא בכל מיני צורות, רק שהצורה של חדירה לגוף האדם ולפרטיותו היא הכי הכי שפלה. אני לא חושבת שזה רק ענין של שליטה מגדרית, אלא של שליטה בכלל...

כל אלימות משלבת

"תפיסה מגדרית" מאחר ואנו חיות בחברה פטריארכאלית, נבה גם אלימות בין גברים היא נגזרת של שליטת הגבר החזק. אם תבחני דפוסי אלימות - כולל אלימות מינית חד-מינית, תמצאי את התפיסה הזו בכולם.

השאלה היא אם

תעקרי את ה"תפיסה המגדית" - האלימות הזו תתפוגג. מאחורי צורך בשליטה על בסיס מגדר, אני חושבת שיש צורך בשליטה נקודה. ותוקפנות נקודה. זה אמנם לא באמת משהו שאפשר לבחון אבל אני לא מאמינה שאיזה נאורות אידיאולוגית יכולה לעקור מהשורש כאלה נגעים. אולי אני יותר מדי פסימית, אבל אני רואה את השורש שלהם כחלק מהאדם.

אלו תבנית ודפוסים

שבאים מחינוך והשפעות תרבותיות-חברתיות בסיסיות. גם כשהאלימות היא בין 2 א/נשים מאותו מין - היא נובעת מדפוס פטריארכאלי. מה שיכול לעקור דפוסים הם בין השאר גבולות ותירגול. התירגול יכול להתבטא גם בשפה - כי שפה משקפת ומעצבת תודעה.

אולי...

זה אחד הדיונים המרכזיים בפסיכולוגיה - אם תוקפנות (תכונות בכלל - אבל הרבה מהדיון נסוב סביב מיניות ותוקפנות) היא תכונה מולדת או נרכשת. זאת שאלה שהיא מעבר ליכולתנו - להחליט איפה פגיעות מיניות נמצאות בטווח שבין החברתי למולד. אני לא מאמינה שדברים יעקרו אם התרבות היתה משתנה לתרבות שוייונית יותר, אני חושבת שאולי אם היו מגנים דברים כאלה יותר, ודואגים שבמקרים האלה האשם אכן יהיה האשם, ולא הקורבן - אז הסיכוי שיפחתו. אבל לא בגלל שזה שורש הבעיה. הבעיה נראית לי בעיה אנושית. אולי אני לא מאמינה יותר מדי בדברים טובים.

גם וגם

לא כ"כ מולדת כמו כימית, ולגבי הנרכשת - זה העיקר, שכן בתרבות בה תוקפנות לחלשים, חוסר אמפטיה ודיכוי הם דפוס לגיטימי - הרי שהאלימות נתפסת כנורמטיבית והיא מוטבעת בא/נשים כמו כל קוד חברתי אחר.

angela8

New member
גם כשזה שתי נשים?

אני לא חושבת שאמילות היא פטריאכלית מהותית. אלא אם כן ההגדרה ל"פטריאכליות" איננה הגדרה מגדרית/ מינית. כלומר איננה קושרת בין "פטריאכיה לגבריות" כזהות. מה גם שלאלימות יש בהחלט שורשים גנטיים תורשתיים.

היא פטריארכאלית מהותית

ויש שתאמרנה לך (אקו פמיניזם) שהיא גם הסיבה לאלימות שלנו כלפי האדמה. ובין שתי נשים - וודאי. אין קשר למין אלא למידרג בין אישי. במקרה של גבר ואשה בדר"כ הגבר "למעלה" אבל המדרג קיים אצל כו-לם. לא שמעת על נשים מוכות לסביות? אחד הנושאים המושתפקים ביותר, אבל יש ויש, ולא מעט....

angela8

New member
לא הבנתי את התשובה

למה הכוונה מדרג, ומדוע המדרג שאת מציינת הוא מגדרי! ואם האלימות מופנית מאישה כלפי הסביבה איך היית מגדירה את זה? בקיצור, פטריאכלי=גברי אצלך? כלומר זו בעיה מגדרית?

מאחר וקצרה היריעה

בפורום באינטרנט מלהסביר את נפלאות הקוד התרבותי הפטריארכאלי, אני מציעה שתקראי על כך יותר. יש די חומרים, אפילו באינטרנט. מהמילון: פטריארכלי (ת') בשליטת האב, שבו האב מרכז, בניהול האב; מסורתי, ברוח המנהגים הקדמונים. כולנו חיים וחיות בחברה פטריארכלית.

angela8

New member
תודה, את החומר אני

מכירה ולא הייתה התיחסות לשאלה שלי.

daniella1980

New member
הזכרת לי סרט מזעזע במיוחד המתאר

בדיוק את זה, הומוסקסואל אונס באכזריות אישה לא כי הוא נמשך אליה אלא כי הוא בז לה ולהיותה יפה ועשירה ומצליחה, הוא אונס את כל המעמד שלה, ובאכזריות כמוה לא ראיתי בסרטים. לא זוכרת אם זה מבוסס על משהו אמיתי אבל ייתכן, ומדובר באחד הסרטים היותר קשים לצפיה שראיתי - "בלתי הפיך" או באנגלית unbreakable - ואני אפילו לא ממליצה לכל אחת לצפות בו, הוא מעמת את הצופה עם אונס, מהתחלה ועד הסוף, סצינת אונס הכי "אמיתית" שחוויתי, היא כולה בשוט אחד של לפחות 20 דקות בהן לא חוסכים כלום מהצופה. לדעתי זה סרט חשוב במיוחד לכל מי שמטיל ספק בהרסניות ובדורסנות ובאכזריות שיש בחדירה בכוח לגוף שלך, אבל אני לא חושבת שכל אחד ואחת יצליחו לצפות בסרט בלי להחרד קשות. אני אפילו קצת הצטערתי שצפיתי בו כי הסצינה הזו לא עזבה אותי במנוחה ימים רבים אחרי זה.

טל קר

New member
אגב, אונס נשים כעונש לקבוצה

זה לא המצאה חדשה בכלל, ולא מתרחש רק במדינות עולם שלישי, ניתן לקרוא על כך עוד בספר מלא הטריגרים ששמו 'גברים נשים ואונס' שסוקר עד כמה אונס נשים הוא שיטתי ונרחב (להבדיל מנקודתי על ידי 'סוטה') מימי התנך וצפונה, פירוט קצר עליו ותוכן ענינים מופיעים במאמרי הפורום.

כן גם לי נראה

שסביר יותר להניח שהחרדים עצמם כתבו את זה.. זה ממש לא נראה כמו משהו שמישהו מהקהילה הגאה היה כותב..

למעלה