גבס

mor mor

New member
גבס

יש לי תבנית של גבס, ואני רוצה לעשות חור בקצה החמסה, אני שמה עפרון,מחכה טיפה שזה ייתיבש , מרימה אחרכך , ובסוף שזה מתייבש לגמריי ואני מוציאה מהתבנית, החלק נשבר וזו הבעיה........... מה עושים אני רוצה שיהיה לי חור כדי להשחיל חוט....

עיפרון לדעתי עבה מדי

תנסי לשים מסמר, או כמו שאני עושה, אבל צריך הרבה עדינות, אחרי במתיבש כמעט לגמרי, אני לוקחת מסמר ופשוט לאט לאט מחוררת איתו חור, אבל ממש בעדינות.

lilachh

New member
אני גם הייתי לוקחת בסוף מסמר

ובעדינות מחוררת איתו חור :)

Rachel76

New member
בדיוק הייתי במצבך אתמול...

ומה שעשיתי זה לקחת משהו בעובי של מסמר (במקרה שלי זו הייתה מעין מחט שמשמשת אותי גם בעבודה עם חימר), ולנסות לקבע את זה במקום הרצוי עוד כשהגבס רטוב (אני עשיתי קונסטרוקציה שלמה בשביל זה, אל תשאלי). אלטרנטיבה נוספת, אם אין לך איך לקבע את זה שישאר עומד במקום, אז פשוט תעקבי אחרי הגבס, וכשמתחיל להתייבש (אבל לא יותר מדי) תשימי מסמר (שכבר ישאר עומד מעצמו), ואחר כך תנסי להגדיל את החור במעגלים קטנים. כשתוציאי את הגבס מהתבנית תראי שהחור אינו שווה משני הצדדים, אז תנסי להגדיל אותו, מהצד השני, שוב, בסיבובים קטנים ובעדינות מרובה. בהצלחה.

Rachel76

New member
מרוב שכתבתי הודעה ארוכה

כבר ענו לך קודמותי...
לא נורא, העיקר הכוונה.

Noga222

New member
בדיוק אתמול עשיתי

הפטנט שלי הוא לתקוע גפרור. בגלל שהוא נמוך הוא לא נופל.... ואחרי כ-5 דקות, כשקצת מתייבש, מסובבת ליצירת עיגול ומוציאה. העיגול יוצא מושלם! בהצלחה

עפרון זה באמת עבה..

אני מכינה קודם את השבלונות ומחכה שיתייבשו לאחר מכן מחוררת באמצעות מקדח קטן או באמצעות שיפוד/מסמר. לאט לאט ובזהירות לחורר וזה יוצא יופי.

av_i_va

New member
הרבה יותר פשוט../images/Emo140.gif

לוקחים קצת חמר ויוצרים ממנו מעין שיפוד בעובי החור הרצוי. מניחים על התבנית ויוצקים את הגבס. חמר נפרד בקלי קלות מגבס. אין לך חמר בבית? לא נורא. גם ה-"בפנים" של הלחם יעשה את אותה עבודה בדיוק.

טלולה1

New member
אני מחכה דקה

כשהגבס עדיין רך אבל כבר לא נוזלי ומחדירה קשית יוצא אחלה חור וכל החומר העודף בתוך הקשית

fortune

New member
../images/Emo103.gif בנות, בנות, בנות../images/Emo70.gif

יש מכשיר כזה שנקרא מקדחה... יש מקדחה חשמלית, מקדחה נטענת, מקדחה ידנית (ללא חשמל או בטריה, עם ידית שמסובבים) אני ממליצה על נטענת היות ולעבודות שלנו איננו זקוקות לכוח הנורא של החשמלית. מחברים מקדח 1 מ"מ (הכי קטן בדרך כלל) וקודחים לאט לאט את החור. אם זקוקים לחור גדול יותר, מחליפים לאחר החירור הקטן למקדח גדול יותר. חשוב: 1) הגבס צריך להיות יבש 2) להתחיל תמיד עם חור קטן זה עובד אכלה! בהצלחה.

av_i_va

New member
למען האמת - לא צריך בכלל מקדחה

את השיטה הזאת ניתן ליישם ללא מקדחה בכלל. רק על ידי שימוש במחקדח עצמו - בדיוק כפי שאמרת, הכי דק שקיים. אין צורך להפעיל כוח בעבודה על או עם גבס.

fortune

New member
נכון חלקית כי ע"י השימוש במקדחה

ניתן לעשות עבודה ולהתפנות למשהו אחר עד לייבושה, כמו לשים בתנור ולא לערבב ולשמור על הסיר. כמו כן הפעולה מהירה מאוד!!! האם תוכלי להפנות אותי לחומר על משחת עיצוב? תודה רבה, אני.

למעלה