גבס קל ומים

נירה25

New member
גבס קל ומים

בני בן ה-4 שבר אתמול את ידו וגובס מכף ידו ועד הכתף בגבס קל. היום בערב התלונן מאד על גירודים. לבסוף מצא פתרון ושפך מיים לתוך נגבס על מנת להרגיע את הגירוד. אני חוששת שתתפתח פריחה מגרדת או פטריה או משהו דומה אחר בתוך הגבס, איתו אמור להיות כ-3 או 4 שבועות לפחות. אני יודעת שניתן להטיב את הגבס הקל, אך האם זה בסדר גם להרטיבו "מבפנים"? קראתי שיש גבס קל עם "סקוצים" שניתן להסיר ולחבוש בחזרה. נראה לי שיותר מתאים כי כך ניתן לאוורר את היד. האם נכון?

גבס קל

נירה שלום. הטיפול בגבס נועד על מנת לקבע איבר או מפרק כלשהו ללא יכולת תנועה. פעולה זו נדרשת בכדי לאפשר ריפוי. הסרת הגבס לפיכך היא טעות ולא זו הסיבה בגינה משתמשים בגבס קל. השימוש בגבס קל נעשה כדי להקל על המטופל שזקוק לגבס לתקופה ממושכת. לפעמים, לאחר תקופת הקיבוע (ובמקרים מאד ספציפים תוך כדי תקופת הקיבוע) ניתן להשתמש במכשיר (או גבס) הניתנים להסרה לצורך רחצה. לא מוכר לי המקרה של בנך אבל גבס כמו שתיארת הונח כדי לקבע שבר שקרוב לוודאי אינו יציב ולכן זהו לא המקרה בו רוצים להסיר גבס. בברכה,

נירה25

New member
תודה על התשובה, ועוד שאלה...

מקור הדאגה שלי הוא דווקא שלפני מספר ימים בני שפך מיים לתוך הגבס הקל מאחר והחליט שזה מה שעוזר לו לטיפול בגירודים. אני חוששת שיווצר עובש / פטריות / פריחות וכד' מתחת לגבס. האם החשש שלי סביר?

למעלה