גבס ברגל - הגבלות

anny12

New member
גבס ברגל - הגבלות

שלום רב, אתמול שברתי עצם ברגל, בקרסול יותר נכון, יש לי גבס חצי רגל (עד מתחת לברך ומטה). שאלתי היא - האם מותר להרטיב את הגבס ? ברחצה מהירה באמבטיה ? אני צריכה לטבול במקווה טהרה והרב שפניתי אליו אמר לי להכנס עם הגבס לתוך המים, אני חייבת לדעת עם זה אפשרי ומהם הסיכונים שאני לוקחת. אשמח על תגובתכם המהירה. תודה

rafagav

New member
שתי עצות...

א) שימעי לאותו רב (שהייתי מתבייש במקומך לו שמעתי לעצותיו) ... אח"כ, כולי תקווה שתתבעי אותו על טפשותו. ב) דאגי לטהרה פנימית-רוחנית, שאין חשוב ממנה, אפילו לפי המדקדקים ביותר... פעלי לפי הכתוב: "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" ואל תטבלי... (בכל מקרה - אלה מים מלוכלכים, ששומר נפשו ירחק מהם, אבל - זה רק בינינו...
).

ננו9

New member
anny שלום

ראשית, ברכות החלמה מהירה ונטולת כאבים ככל שניתן. שנית, אין אין אין להרטיב את הגבס או חלילה להכניס את הרגל למאגר מים. ישנן סיבות רבות לכך, אך העיקרית היא זיהום של העור, דלקות ועוד מירעין בישין. בהנחה שהעור יירטב - איך תייבשי אותו? ואם הוא לא ייתיבש וינשום הסיכוי לפתח מחלת עור, אפילו ברמה של רקבון, גדול. מעבר לכך, הרטבתו עלולה לגרום להתפוררותו ולפיכך מידת ההגנה שהוא יספק תהיה מועטת אם בכלל. הגבס יישאר איתך לפחות לתקופה של 3 שבועות ואף יותר... עשי לך רב ובקשי ייעוץ נוסף. תרגישי טוב וברכות על האחד שבדרך חנן

anny12

New member
קודם כל תודה לכולם.

חוץ מהעובדה הזו אני עם 3 ילדים בבית שבכללותם 2 תינוקות - אחד בן חצי שנה אחד בן 34. (המבין יבין) קשה לי ואני מ ת ו ס כ ל ת! אני עושה הכל, מתפקדת כמעט רגיל ובסוף בלילה סובלת כאבים. יש לי מזל שאמא שלי וחמותי עוזרות לי ............... אני החלטתי לא ללכת למקווה הפעם, לא נורא נחכה 3 שבועות. .. . . . ולננו- האחד שבדרך כבר יצא..........

anny12

New member
תודה רבה..........

הלוואי וזה ייגמר כבר. יש סיכוי שיורידו לי בעוד שבועיים לא חודש ? הרופא אמר ללכת עוד שבועיים לאורטופד. האם יש במסר הזה רמז לטובה ?? אני אופטימית....................

למעלה