גבן את עצמך - שאלה

HARELIKO

New member
גבן את עצמך - שאלה

הי

ברצוני להכין יוגורט ביתי מחלב רגיל 1 או 3 אחוז.

ניסיתי וראיתי מספר מתכונים, אבל לא הצלחתי - תגידו איפה טעיתי:

הרתחתי חלב 1 ליטר ל-80 מעלות.
אח"כ צננתי את החלב ל-40 מעלות בעזרת באן מרי והוספתי כ-3 כפות יוגורט.
השארתי במטבח על השולחן ל-48 שעות (שמטבע הדברים החלב התקרר לטמפ' החדר - בעצם כאן טמפ' החדר נחשב קריר...)

אין תוצאות.
האם היה עליי להשאיר את החלב "חם" (40 מעלות לאורך היום והלילה? אם כן, על להבה קטנה/פלטת שבת?)
בעצם איך מתרחבים החדייקים של היוגורט (בחום או בקור החדר?)
המינון היה בסדר?

תודה על העזרה מראש

נירהמ1

New member
מקווה ש-milch יראה את שאלתך

milch הוא גבן ואם יש מישהו שיכול לענות על שאלות כאלה בורום שלנו, הוא הכתובת האמינה והטובה מכולם.

אני יודעת רק איך לאכול את היוגורט-גבינה שמכינים בבית, אבל חוץ מלבנה, או גבינת שמנת שאני מכינה בבית לא יודעת להכין מוצרי חלב אחרים.

שבת שלום וכל טוב לך ולמשפחתך.

milch

New member
לא בדיוק גבן...

בעיקר נגר ועוסק בגבנות לצורך הכנת גבינות לצריכה עצמית והדרכות (קורסים וסדנאות) כרשום בחתימתי.

אגב, מה דעתך על האייקון שלי, ידיים שמקציעות גוש גבינה צהובה?

נירהמ1

New member
עכשיו ראיתי, הן את הידיים והן את מבחר

הגבינות. מבחר כזה גדול לא נראה כ"גבינות לצריכה עצמית". פשוט גן עדן לאוהבי הגבינות.

נירהמ1

New member
ראיתי גם את עבודות הנגרות - אהבתי את

המטבח הקטן. נראה משהו כמו בסגנון המטבחים של "פרובנס", רק שבדרך כלל הם גדולים יותר. הייתי בהחלט "מאמצת" מטבח אחד כזה (כשיהיה לי מטבח משלי), רק שבצבע אחר.

milch

New member
הכל פתוווואח, עוד לא מאוחר...

אני לא יודע לרשום את התוים כאן...

שלום

נירהמ1

New member
גם תווים עוד לא מאוחר ללמוד...

שבת שלום וכל טוב לך ולמשפחתך.

milch

New member
מנסה לעזור...

...בלי לדעת היכן אתה מתגורר בחו"ל, סוג החלב והיוגורט שעומדים לרשותך.

עפ"י תאורך עשית יותר מדי טעויות.

כדי לקבל הקרשה של חלב, יש צורך ב-3 תנאים: חום, חומציות ואנזים.

את החלב יש לחמם ל-88-92 מע' צ'.
לקרר מהר ככל האפשר (קערת מים עם קרח) ל-45-47 מע' צ'.
להוסיף 1-3 כפיות יוגורט מדולל במעט חלב או מים ל-1 ל' חלב. זה כמובן תלוי בסוג היוגורט מבחינת החיידקים (סוג וכמות) שהוא מכיל. למשל, ביוגורט "דנונה" הפשוט, החיידקים מוחלשים בהשוואה ליוגורט 4.5% הפשוט של תנובה, ולכן הוא יותר עדין/פחות חמוץ. מסוג כזה של יוגורט לא מומלץ להכין יוגורט חדש.
אם החלב מסוג UHT ומהומגן, יש צורך להוסיף גם קאלציום כלוריד.
בסוף מוסיפים אנזיםמדולל במעט מים. המינון לשימוש באנזים מוגדר ע"י היצרן, כמות/ליטר או 100 ליטר או...
לאחר הוספת האנזים תוך עירבוב נמרץ וקצר, אסור להזיז את כלי.
לכסות ולדאוג לשמירת הטמפרטורה למשך 6-7 שעות. כל השיטות שתמצא לנוחיותך, כשרות. אפשר להאריך את האינקובציה כדי לקבל יוגורט חמוץ יותר. החמיצות תלויה גם בסוג היוגורט שהוסף.

בתלות בסוגי החלב והיוגורט שעומדים לרשותך, יתכן שלא כל הסוגים יתאימו, לכן תצטרך להתנסות עד שתצליח.

למעלה