גבינת צ'דר........

oisdvib

New member
גבינת צ'דר........

איזו גבינה זו ? (מלבד זה שמכילה 30% שומן) זה כמו קשקבל?

נירהמ1

New member
אורנה'לה - במקור זו גבינה אנגלית

יש לה טעם קצת פיקנטי. היא מאוד טעימה. אני קונה אותה בגוש, ממנו אנחנו חותכים רצועות בעובי של אצבע. הילדים מאוד אוהבים אותה ככה, או בסנדוויץ. האיש - אוהב אותה ליד בירה, עם בייגלה, או קרקרים וזיתים.

oisdvib

New member
ביום חמישי אצל אודטה, מיקי שמו

הכין עוגיות עם גבינת צ'דר. היא באמת היתה בגוש והוא ריסק אותה. מכיוון שאני לא אוהבת את גבינת הקממבר (זו הגבינה עם הירוק-כחול) אני שואלת איזו גבינה חופפת לה פחות או יותר? קשקוול ?

RUTHIE1

New member
הי אורנוש, התבלבלת קלות

הגבינה עם הירוק-כחול זו רוקפור. קממבר זו גבינה אחרת, יש הקוראים לה "זוחלת"... הצ'דר קיים בגרסה ישראלית של תנובה.האמת-טעמתי פעם צ'דר אמיתית וזו של תנובה לא דומה לה כלל, אבל היא לא רעה. תבקשי לטעום במעדניה בסופר. ולא, היא לא דומה לקשקבל.יותר קשה ממנה. באופן כללי אני חייבת להוסיף כי הגבינות הישראליות, למרות היותן טעימות מאוד, שונות לחלוטין בטעמן מן הגבינות האירופאיות בשל העובדה שתהליך ייצור הגבינות המקורי (לא זה שמתבצע בארץ) אינוכשרולכן הגבינות הישראליות לעולם לא יוכלו להיות כמו המקוריות. וחבל! רותי

silvey

New member
לגבינת הצ'דר הישראלית משום מה אין

טעם אחיד בכל גוש גבינה. לפעמים יש לו טעם איום של אבקת כביסה (ואני לא צוחקת
) מנסיוני העשיר כי זו גבינה שהיתה מאוד אהובה עלי בזמנים שלא היה לי קונטרול על מה שנכנס לבית הבליעה
. לפעמים אין לה טעם בכלל מיוחד ולפעמים יש לה טעם פיקנטי ודומיננטי מאוד של מעין חמצמצות חריפה כמו גבינה סקנדינבית אבל יותר ארומטית. תבקשי תמיד לטעום לפני קנייתה.

למעלה