גבינה חמש אחוז

• פותח הנושא ZAF
  • פורסם בתאריך

ZAF

New member
גבינה חמש אחוז

שלום לחברי הפורום. כתוצאה מתביעה שהגשתי למשרד הבטחון, בשל בעיית גב שנגרמה בשרותי הצבאי, קיבלתי כ- חמישה אחוזי נכות, שאלתי היא מה משמעותם של אחוזים אלו. בתודה מראש צף.

smile2life

New member
צר לי לאכזב אותך

אך מבחינת משרד הבטחון זה אומר שהם הכירו בבעיה שהם אחראים עליהם ותו לא. בהחלט יכול להיות שאני טועה, נצטרך להמתין ולראות מה החברים יכתבו - במיוחד הנכים הוותיקים יותר ממני.

ZAF

New member
תודה על התגובה

אשמח לשמוע עוד תגובות ועצות לגבי אפשרויות ערעור על ההחלטה.

לי איין מושג,מעולם לא שמעתי על

5%
ברצינות. אני מאמינה שמשרד הביטחון יתייחס לזה באיזשהו אופן אני מציעה לך צף,לפנות לשיקום אליו אתה שייך,ולברר את זכויותך. בכל אופן בהצלחה..... נ.ב- אני חושבת שאתה בר מזל עם אחוזים כל כך מעטים...... תרגיש טוב

ZAF

New member
לאקיZAF

האחוזים אכן מעטים...הבעיה היא שהם אינם משקפים את מצבי האמיתי. נראה לי שהעובדה שהגשתי את הבקשה ללא עזרת עווד תרמה למצב זה...

ברור, האחוזים מעולם לא משקפים את

הנכות האמיתית... אתה צודק בזה אני בטוחה שלכולם מגיע יותר אחוזים על נכותם,וגם לי בעקרון.

shiras

New member
מנסיון של אחרים

שלום, אמנם אין לי נסיון אישי אולם גם חייל שלי וגם בן דוד שלי נמצאים עכשיו בתהליכים של ועדות רפואיות לקביעת אחוזי נכות. להלן מס´ נתונים שנודע לי בעקבות הטיפול בהם. החל מ-20% ומעלה (שלא נדע) משרד הביטחון לוקח עליך את חסותו, כלומר תמיכה חודשית, טיפולים רפואיים ועוד עפ"י צרכיך והבעייה שבגינה אושרו לך אחוזי הנכות (רכב, דירה וכד´). מ-20% ומטה מקבלים חד פעמית פיצויים ובזאת נגמר הסיפור. צריך שתפנה למשרד הביטחון, יש שם גוף שמטפל בעניינים הללו. ממליצה לך שיהיה לך סיוע משפטי ממשהו שמבין בהצלחה

DCS

New member
ע"פ הידוע לי

הוכרת וזהו אין לך שום תגמול או הטבה מעבר לזאת כל הטיפולים הרפואים שלך מתבצעים בקופ"ח בברכה DCS

מוטי חי

New member
הכרה

קבעו לך הכרה בבעיה שאתה סובל ממנה וזה אומר שמגיע לך אך ורק טיפול רפואי וזה כבר טוב אם תיבצר לך במשך הזמן החמרה יש לך זכות כול חצי שנה להגיש החמרה

ominator

New member
"המשמעות"

אם אני מנחש נכונה חמשת האחוזים ניתנו לך בגין הגבלה מזערית בתנועות עמוד השידרה המתני שלך בשל פגיעות (פריצה/בלט) דיסק בחוליות הגב התחתון. פגיעה זו היא פגיעה אופיינית ואחוזי הנכות הניתנים בגינה לפי סעיף מבחן 37 (2) לתקנות אינם הולמים את הכאב, הסבל, והעינוי שפגיעה זו גורמת לנפגע בה. מעבר לכך, לאחוזים אלה אין כמעט כל משמעות מעבר להכרה, כפי שצויין בפורום נכונה; דבר שמוסיף על הכאב מפגיעה זו. לדעתי, עליך ךפנות לבירור רפואי מקיף באשר לפגיעה הפיזית ומשמעותה, האם ההגבלה היא יותר ממזערית, האם ישנן פגיעות תוצאתיות נוספות, תוכל לערער על ההחלטה (אם אתה בתוך טווח זמני הערעור שנמסר לך בהחלטה), או לבקש בדיקה חדשה אם יחמיר מצבך. אשמח לעמוד לשירותך בפרטים נוספים.

c a t c h 22

New member
ועד תחתונה או עליונה?../images/Emo96.gif

תמיד כדי לערער על ועדה הראשונה חמישה אחוז זה רק הקרה וטיפול רפואי זכיות כמעט שאין

ZAF

New member
עידכון...

היום, לגמריי במקרה הייתה לי ביקורת אצל מנתח\אורטופד שאנוכי נמצא תחת טיפולו מזה מספר שנים. העלתי בפניו את העובדה שקיבלתי נכות של 5 אחוזים ממשרד הביטחון. ה ד"ר נדהם ואמר שלדעתו אני צריך לקבל לפחות 19 אחוזים. חברים, אני מרגיש קצת "דפוק" בעניין הזה... איך מערערים על "ההחלטה"? האם משהו התנסה ב"חוויה" זו? עזרתכם חיונית צף.

למעלה