גבינה ועניינים

JaneLame

New member
גבינה ועניינים

מרגע שהגעתי לפה, אני בפרוייקט חיפוש גבינות. זה בעיה שבישראל הסטנדרט לגבינה זה 5 אחוז שומן, ופה זה נחשב סופר-דופר-לייט. מאחר ואני לא מבדילה בין גבינה 5 אחוז ל-15 אחוז, ההפרש הכפוי הוא בגדר בזבוז קלורי בעיניי, אז מתסכל קצת. להלן ממצאיי בינתיים. תרגישו חופשי להוסיף ולתרום טיפים, עדיף כאלה שלא מצריכים ביקור בשוק ויקטוריה מרקט או משהו אקזוטי אחר.

קוטג' 5%: אין, אבל יש קוטג' 3% בכל סופר, ממותג הבית של הסופר. עולה 2.90 דולר לקופסה של 500 גרם. סבבה. אותו דבר כמו תנובה.

גבינה בולגרית 5%: קוראים לזה פטה פה. אין 5%. רוב מותגי הפטה הם סביב ה-25-30 אחוז שומן. הלייט זה 15-18. הכי מעט שיש זה 12%, לא מצאתי פחות, אבל זה אותו טעם כמו בולגרית 5% של ישראל.

גבינה לבנה: אין חיה כזאת. תקנו אותי אם אני טועה. יש ריקוטה לייט 3% בכל סופרמרקט, שזה קצת דומה במרקם' אבל יותר חסר טעם ולא מספיק מלוח.

צהובה: יש KRAFT LIVEFREE אקסטרה-לייט, שזה צהובה קשה בבלוקים עם 5.5% שומן. מאוד טעים.

גבינת שמנת למריחה: גם פה הלייט הוא הרבה מעל 10%, שזה חבל כי זה היה יכול להיות תחליף לגבינה לבנה.

dianale1

New member
גבינה לבנה

היה לי מתכון כל כך טוב של עוגת גבינה בארץ עם גבינת סקי... ניסיתי להכין אותו פה עם ריקןטה וקוטג', אבל זה פשוט לא זה... מוזר שאין פה גבינה לבנה...

Sweet Hereafter

New member
אכן עניינים

קוטג' - אני לא מבין איך את יכולה להשוות הום-ברנד כלשהו לקוטג' תנובה. עולם אחר. לא נתקלתי באוסטרליה בשום קוטג' שמתקרב לקוטג' תנובה, וניסיתי הרבה. בטח את גם חושבת שאין הרבה הבדל בין קוטג' תנובה לשאר הקוטג' בישראל, נכון?...

גבינה בולגרית (עם ובלי מרכאות) - כבר המלצתי כאן בעבר על גבינת כבשים וגבינת עזים של Kebia - מיובאת מבולגריה (אשכרה) ונמצאת בכל סניף מצוי של קולז או ווליז. הכבשים (מכסה ירוק) 10% שומן, נדמה לי שהעזים (מכסה כחול) אותו דבר או קצת פחות. המחיר שווה לכל נפש (נגיד) וחיי המדף ארוכים מאוד (חשוב לרווקים... ורווקות...). שאר ה"פטות" שאינן שמנות במיוחד (בד"כ מסווגות כ-Greek style) יבשות וחונקות.

אני כבר התייאשתי מלמצוא כאן גבינה לבנה סטייל סקי. במקום זה אנחנו פשוט משתמשים או ביוגורט נטורל, יעני לא pot set או Greek style (הייתי ממליץ על Brownes אבל זה ברנד מפרת' אז לא נראה לי שהוא מגיע אליכם), או בשמנת חמוצה (light sour cream) מברנד כלשהו. את שניהם ניתן למצוא באחוזי שומן סבירים (ביוגורט אפשר לרדת אפילו עד 0%, אם כי אני מעדיף לעצור ב-2-3%).

בגבינה הצהובה פגעת בול. זה הכי קרוב שראיתי באוסטרליה לגבינה צהובה ישראלית, והטעם אפילו יותר טוב. אצלנו יש בעיה שכנראה אין לה ביקוש גבוה (מעניין למה
), אז היא לא תמיד על המדפים בכל סופר.

גבינת שמנת למריחה - אם את לא בקטע של light sour cream את תמיד יכולה ללכת על פילדלפיה, שמופיעה ברמות שונות של שומן כולל אפילו גריידים עם ספרה אחת (די מגעילים לטעמי, אבל מילא). לא תחליף לגבינה לבנה!

ולא אמרתי עדיין אף מילה על הכנת לבאנה לבד בבית.

JaneLame

New member
עכשיו שבתי מהסופר

כן, לא מבדילה בין קוטג' תנובה לאחרים. או שאולי שכחתי. אני זוכרת שכשהגעתי לפה בהתחלה הרגשתי את ההבדל קצת.

הלכתי לסופר וחיפשתי את הבולגרית עיזים 10% עם המכסה הירוק. מהגבינות עיזים שמצאתי, הכי רזה זה 21 אחוז. יש קיביה אבל רק טריליון אחוז שומן. אולי יהיה בסניף אחר. תודה על הטיפ.

באשר לשמנת חמוצה, זה בהחלט תחליף טוב לגבינה לבנה. שמנת 9.5% של שומרי משקל מרגיש כמו גבינה לבנה בערך. עכשיו ניסיתי לראשונה והופתעתי לטובה.

אגב, לגבי צהובה, יש גם קראפט פרוסות ארוזות בנפרד שזה רק 3% שומן במקום ה-16% הסטנדרט בז'אנר הפרוסות לייט. קראפט עולה פי 2 בדיוק מהפרוסות של מותג הבית של הסופר, אבל שווה.

JaneLame

New member
כמו כן, פילדלפיה

הכי רזה שיש זה "שמונים אחוז פחות שומן!", שמיתרגם ל-15%.

sbandda

New member
בניו זילנד יש גם פילדלפיה 5% שומן

למאפה פסטה עם גבינה שאני מכין, אני מערבב 2 סוגי פילדלפיה (5% וה-80% פחות) ומוסיף קצת חלב כדי לדלל. יוצא קרוב למדי למקור.

לגבי גבינה לבנה, כבר נכתב פה בעבר איך להכין גבינה לבנה מיוגורט של יופלה (בעזרתו האדיבה של חיתול טטרה).

לידי בכל סופר יש 5%...

אני מסתפקת ב 80% פחות כי אם היה לי קצת יותר משמעת עצמית פשוט לא הייתי אוכלת מוצרי חלב :)
לרוב אני באמת קונה ריקוטה רגילה בשוק. אני מתה על הגבינה הזאת, וריקוטה רגילה אמורה להיות כ9% שומן - מבחינתי יותר טעימה מחמאה!

arieltr

New member
אנחנו לוקחים את השמנת החמוצה הבסיסית

מוסיפים לה המון דברים וזה יוצא נהדר.
עם פלפל אדום קצוץ קטן וטיפונת פפריקה מתוקה.
עם זעתר ודאש אוף בלאק פפר.
עם זייתים ירוקים חתוכים פיצפון.
סתם עם שום בשביל להפחיד את השכנים.

הכל הולך מצויין על טורקיש בראד.

למעלה