גבולות ומגבלות

יופיאל

New member
גבולות ומגבלות

שמתם לב כמה הגבלות יש לנו בחיים?? מה אסור מה מותר , מה מוזר , מה אי אפשר.... מאז שנולדנו הציפו אותנו במליוני מגבלות, והציבו לנו את כל המגבלות האלו בתור עובדה קיימת. מכיוון שהמח שלנו יפעל בדיוק לפי הדרך שבה הוא מתוכנת , אם אנחנו מאמינים שאי אפשר לעשות משהו , לא נצליח לעשות אותו... עשו פעם ניסוי עם פרעושים. פרעוש מסוגל לקפוץ פי 50 מגובהו. לקחו פרעושים ושמו אותם בקופסא, והפרעושים היו קופצים מחוץ לקופסא. בשלב מסויים , שמו מכסה לקופסא , וכל הפרעושים שקפצו חטפו מכה בראש כשקפצו. לאחר זמן מה , פתחו מחדש את הקופסא , אך הפלא ופלא ! הפרעושים לא קפצו החוצה! הפרעושים כבר התרגלו לעובדה ש``אי אפשר`` לקפוץ יותר גבוה , וקפצו רק עד גובה המכסה... המחסום כבר ממזמן לא קיים , אך המחסום המנטלי נשאר... אומנם אנחנו לא פרעושים , אך עובדים על אותו עיקרון בגדול. יש לנו יותר מדי מגבלות על החיים שלנו , ואנחנו ישויות חסרי כל גבול! אנחנו יכולים לעשות פשוט הכל , זה רק עניין של אמונה ואימון. מעניין למה שני המילים האלה הם מאותו שורש... אפשר להגיד שכשמתאמנים במשהו , בעצם מחזקים את כח האמונה... למה המח שלנו כל כך לא מנוצל?? הוא מנוון! אנחנו לא מאמנים הרבה חלקים במח , ובגלל זה הם נשארים מנוונים , כמו שריר שלא מפעילים אותו... טלפתיה , טלקינזיס , ראיה על חושית , אפשר לפתח את היכולות האלו , זה רק עניין של אמון. אני נוסע לבומבמלה , אחזור יום ראשון , מקווה שהשארתי לכם חומר מעניין למחשבה לימים אלו... :cool: באור ואהבה והרבה אמונה , יופיאל המלאך

אכן שאלות ה.......

מטרידות גם אותי. זה נראה לי לא בסדר לנצל רק 10% מהמוח כשאפשר הרבה יותר, אבל משום מה הפיתוחים והיכולויות הללו עדין אינם נחלת הכלל ורק יחידי סגולה יכולים להם. זה לא תלוי במגבלות של הסביבה והסנקציות החברתיות שבסדר החברתי. זה משהו נפרד שאין לי עליו תשובה. ובקשר לסדר החברתי. נו, זאת דילמה בפני עצמה. להיות מיוחד או לא. כי אם אתה מיוחד, אתה שונה, חריג, אאט סיידר, שלא משתלב בשום מסגרת, מורד בכל, ולא מוצא מזור ומנוח לנשמתו. ואז, במצב הז, לדעתי היה לי יותר קל להיות נורמלית, רגילה החיה בשלום במערך החוקים של טוב ורע החברתיים. נסיעה טובה ומהנה. היי ברוך

יכולת ניצול המח? :cool:

צרלי וחצי ידידתי!!! זה בסדר לשאול את השאלות הנכונות. לצערי אנחנו בכלל לא מפעילים 10 אחוז מן המח. במקרה הטוב ביותר אנחנו מפעילים 5 אחוזים. המדע לא מצליח לסיים את חקר המח. אנשים שמתעסקים בקבלה במקרה הטוב המקובלים הגדולים יכולים להפעיל בסביבות 12 עד 15 אחוזים מהמח. הרמב``ם ידע להפעיל גם 20 אחוז ממוחו ואולי קצת יותר. ישנן טכניקות לאמן את המח ולהגדיל את אחוזי התפקוד שלו. דוקא הדיסלקטים יודעים להפעיל יותר אחוזים ממוחם כי הם יצרו מעקפים בחייהם. המדע מכיר רק בשני חלקים למח מח ימין ומח שמאל. הרמב``ם טען שיש לנו 16 זוגות במח. כך שאם משהו אבד את תפקודי חלק ממוחו בארוע מוחי ניתן ליצור מעקף בגוף ובדרך טיפול מיוחדת ילמד להפעיל חלקי מח אחרים. בעקבות הארוע הטרגדי שעברתי עם אבי בשלושת החודשים האחרונים נפרשה בפניי חלק מהתורה הנפלאה בה טיפל הרמב``ם בניפגעי מח והיום אני חוקרת את התורה הנפלאה שלא נמצאת בשום מקום. ישנם רמזים בספרי קבלה ובזהר וזהו. ביום שתתגלה עבורי כל התורה אשמח לשתף כל אחד ואחד מכם בלי נדר. שיהי לך יום מוצף באהבה אור ושמחה.מיכל

המוח ;-)

רוב תודות על הנכונות לשתף. גם זהו משימה בפני עצמה. המח הוא בעיה מטרידה בטח לא רק אותי. זה נשמע מופלא כל הנושא הזה. מענין למה. למה לא ניתן לנצל יותר מה? היי ברוכה

באמת מעניין...

אנחנו מנצלים רק חלק קטן מהיכולות שלנו... וזה מדהים לגלות שיכולנו לחולל פלאים אף בפחות מזה... ראיתי פעם סרט דוקומנטרי על אנשים שחלקים גדולים של מוחם ח ס ר י ם ממש. ובכל זאת תפקודי החשיבה שלהם מדהימים. ובנושא זה - עדיין רב הנסתר על הנגלה.

את כל כך צודקת :cool:

לגעת במהויות שלום!!! את כל כך צודקת. אנחנו מנצלים רק חלק קטן ממוחנו. לפי דעתי את יכולה לחולל פלאים בעולם האלכימיה. אל תשאלי אותי מאיפה זה בא לי פשוט... את יכולה להכנס למדיטציה פשוטה. לרוקן ראשך ממחשבות. לעצום את עינייך. ופתאום יתחילו לזרום לך נוסחאות. את בתור כימאית תוכלי לרשום אותם ולנתח אותם. איך אני יודעת? נסיון אישי. אני לא כימאית אבל זכיתי לראות בעיניי רוחי את תהליך הפקת הלאק לצפורניים. טיפ: נעזרים בחרפושית, חרק מגעיל שהיה לו תכונות מקודשות אצל הפרעונים. בהצלחה אם תחליטי להרים את הכפפה. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

המח יפעל בדיוק לפי התכנות...

אכן צדקת ידידי היקר. המח שלנו פועל בדיוק על פי התכנות שלו. אני מכירה משחק חברתי - כדאי לכם לנסות... שבו קושרים את העיניים למישהו, ולחגורתו מספר צעיפים, שבהם אוחזים חברים. מפזרים מספר חפצים ידועים מראש בחלל החדר... ומבקשים מה``עיוור`` להביאם בעזרת ההכוונה של חבריו הרואים, האוחזים בצעיפים.... לאחר ההבאה של החפצים מסירים את כיסוי העיניים של ה``עיוור`` מפזרים שוב חפצים - ומבקשים ממנו להביאם... ו... הפלא ופלא.. ה``עיוור`` לשעבר ממתין לעזרת חבריו האוחזים בצעיפים. :) זה ככה בעוד תחומים, גם בניהול רגשי. אם אנחנו מרשים לעצמינו ``לפרוק`` כעסים כל הזמן... כמו שהחברה מעודדת אותנו... ושמעתי לא אחת: ``מותר לקלל - למה לא - זה פורקן``... .... המוח הופך להיות מתוכנת לכעוס ! וזה מה שאנחנו יודעים לעשות! לו כולם היו מתכנתים אותו לחשיבה חיובית לעומת זאת... איזה עולם נפלא היה לנו...

משחקי אותיות :cool:

לגעת במהויות היי!!! אני אוהבת את גישתך החדשה. חכיתי לזה כבר הרבה זמן. נגעת כרגע במשהוא שנקרא סודן של האתיות העבריות אני רוצה בבקשה להמשיך את המשחק שהתחלת. אמן פרושו: אל-מלך-נאמן ןמעיד על הקדוש ברוך הוא. אני מנסה להמשיך אחרייך: אמן: מן- מזון רוחני וגשמי שאכלו בני ישראל במדבר. נא: התחלת צופן תפילה של אדם שמחפש איזון בחייו. נם: אדם מנומנם ישן וחסר את החיות היומיומית. אמונה: אמו: אמא שלו. אנה: שאלה לאן אפנה? או: שאלת התלבטות. אמונ- ה: אמון בכוחו של בורא עולם. וככה את יכולה לפרק את כל המילים שהצגת לפי השקפת עולמך. לאחר מזה תנסי לקרוא את הטכסט שיצא לך ותגלי שנשמתך מסרה לך מסר נהדר. בהצלחה מיכל. שיהיה לך יום שטוף אור ואהבה ללא גבול. מיכל

נכון שזה יפה :cool:

לגעת במהויות היי!!! נכון שכל העסק נהיה יפיפה? תראי מספיק שבנאדם זורק נושא כדיי שהוא יתגלגל ויהפוך לדיון ולסעור מוחות. זה היופי בנקודות המבט השונות של כל אחד מאיתנו. כל בנאדם הוא עולם בפני עצמו. שיהי לך יום נפלא מלא אהבה. מיכל

למעלה