גבולות הדמיון

twigy

New member
גבולות הדמיון

אני טוען שכל דבר שאנו מסוגלים להעלות על דמיונינו אנו מסוגלים גם ליצור באמת שהרי דמיונו מורכב מבחינה של המימצאים בשטח ו-"משחק איתם". וכל גבול של הדמיון שלנו, הוא לא יותר מאשר קומבינציה של הדברים הקיימים, ועם מספיק מחשבה והשקעה, ניתן יהיה לממש את הדמיון (רעיון) שעלה במוחנו. לא חשוב כמו פריקי הוא נראה בהתחלה. מה דעתכם ?

mr. man

New member
דעתי

הדמיון הוא גם דברים שאפשר לממש וגם דברים שלא. אין לי מה לפרט יותר... פשוט ככה.

conatus

New member
בוא נראה !

לקחתי את כוכבי הלכת במערכת השמש שלנו וגם שיפוד ענקי - מפלדה כמובן, שיפדתי אותם ושמתי אותם על מנגל יקומי אדיר מימדים, שבתוכו השמש - סתם כי בא לי לצלות אותם. עכשיו בוא נחשוב על היכולת שלנו לבצע ! לא גבוהה במיוחד נכון ! הרי מבחינה פיזית אפילו איננו מסוגלים להגיע למאדים ( מלבד חלליות לא מאויישות ). אז בוא נשוב ונבדוק את ההנחות : 1 - כל דבר שאנו מסוגלים להעלות על דמיוננו אנו מסוגלים גם ליצור באמת. 2 - שהרי דמיוננו מורכב מבחינה של הממצאים בשטח ומשחק איתם. מסקנות : בהנחה הראשונה הייתי מחליף את המילה באמת במילה בתיאוריה.

shabaz

New member
המחשבה הם זרעים שנטעים בתוך המוח

שלך. אם הם טובים, אחרי פרק זמן אתה תהיה "רע" אם הם טובים, אז ההפך. בעקרון, אומרים שכל מחשבה שנחשבת תצא לפעולה בצורה כלשהי. כמובן שזה ממש לא נכון, כמו שקונאטוס אמר.

לטויגי-נכון ש....אבל

בעיני לדימיון אין גבול אבל הוא נפרד מהמציאות. שלך חנה גונן

אדזיס

New member
אין גבול

הכל אפשרי?כולם רוצים עולם של שלום אבל יש רצון שלפשע שהורס אחר

דז

New member
אם תכניס חלום לשק ותקבע לו חוקים

בדמיון שלי דמינתי דברים שאני רוצה רק בדמיון את הדברים האלה אני לא אוכל להכניס למציאות כי אני לא רוצה לא בגלל מגבלה טכנית. אם אני חולמת לחיות לפני מאה שנה לשבוע אני יכולה לעשות את זה ? אם אני מדמינת שנולדתי לפני 100 שנה ? אני יכולה לגרום לזה ? וגם אם אני אגרום לזה אני אצור שרשרת זמן שתוביל לזה שהמעשה יתבטל.

למעלה