גבולות בגן - בן 2.11

גבולות בגן - בן 2.11

בוקר טוב,

אני קצת נסערת עכשיו אחרי שיחת טלפון עם מנהלת המעון - אודה לסיוע והכוונה.

אני אם יחידנית, הבן שלי עוד מעט בן 3. נמצא במעון ויצו מגיל חצי שנה.
המנהלת מדווחת לי מפעם לפעם שהוא מאד שובב בגן וקשה לצוות לרסן אותו.
הוא רץ, משתולל, חוטף צעצועים, מרביץ וכו', מתקשה לשבת בשקט ולשחק.
בבית ואחה"צ עם חברים ההתנהגות שלו לא קיצונית לדעתי - כשחברים באים לבקר הוא חולק בשמחה את הצעצועים שלו, לבד ואיתי הוא משחק יפה פרקי זמן ארוכים.
אני לא מרגישה שאני מתקשה "לנהל" אותו בבית. יושב לשולחן לאכול כשאני מבקשת (ברוב המקרים), הולך לאמבטיה כשאני מזמינה (אני נותנת לו לבחור כל מיני בחירות שקשורות לאמבטיה), נכנס למיטה כשאני מבקשת (מאד אוהבת ספרים ובוחר לעצמו את הסיפור לפני השינה) וכו'.
ההתנהלות מחוץ לבית יותר מורכבת. שם אני מכירה היטב את השובבות שלו ואת המחסור בגבולות.
הוא מאד אוהב לצאת עם אופנים ואני כמובן פוחדת שהוא יברח לי ויסכן את עצמו אז אני עושה לו המון שיחות ומנסה "לאמן" אותו לסיטואציות: כשאמא אומרת עצור מיד עוצרים. כשמגיעים למעבר חציה יורדים מהאופנים, נותנים לאמא יד וחוצים את הכביש וכו'.
כבר קרה בעבר שהוא ברח לי (לא ברחוב חלילה, בגן משחקים גדול) ולא עצר כשקראתי לו לעצור. כשהוא בתוך ה"בריחה" סיטואציה כזו מצחיקה אותו והוא איכשהו בטוח שזה משחק.
אני בקטעים האלה מיד קטעתי את הבילוי, העמסתי עלי אותו ואת האופנים וחזרנו הביתה. הסברתי לו שזה מאד מסוכן ושהוא חייב לשמוע בקולי ובימים הבאים כשהוא ביקש את האופנים הסברתי שהוא לא יכול לקבל אותם כי כשהוא איתם הוא מסתכן ולא שומע בקול אמא וכו'.

אז מה אני רוצה מכם בעצם?
שתעזרו לי להבין מה אני יכולה / אמורה לעשות?
אם ילד הוא חסר גבולות בגן, האם אני זו שאמורה לטפל בזה? איך? באילו כלים?
המנהלת היום ממש הורתה לי לגשת ליעוץ ולטפל בבעיה ואני לא יודעת מה לעשות עם זה.

אז תודה רבה למי שהצליח לקרוא הכל וממש סליחה על החפירה...

Arkady Volman

New member
תקראי את הדיון הזה:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=149&MessageId=173603383
יש שם כל מיני תובנות.

תנסי ליישם את העצות רק אם הן נראות לך הגיוניות.

עוד דבר:
יכול להיות שבבית הוא רגיל שכל דבר מבקשים יפה, מזמינים, מסבירים כל דבר למה זה אסור ולמה את זה צריך לעשות,
ונוצר אצלו הרושם רק ככה הוא צריך שמוע והוא לא מקבל מצבים שיש סמכות שאומרת מה לעשות וחייבים לשמוע גם אם זה לא הכי בנחמדות וגם אם הוא לא מבין את ההיגיון. אם זה כך, אולי כדאי שמדי פעם תתני לו בבית הוראות שהוא חייב לבצע בלי הסבר ובלי "בבקשה".
זה מה שהולך להיות בכל המסגרות בחיים. מדי פעם (לא הרבה פעמים) תני לו הוראות בטון סמכותי. למשל: "דני, כך את הספר הזה ותשים אותו על השולחן." ואם הוא יגיד למה ? תגידי "כי אמא היא הסמכות בבית, הכשיא נותנת לך הוראה, אתה חייב לעשות.".
ואז תוכלי להגיד לו גם שכשהגננת אומרת לו, הוא צריך לעשות. כי אמא אמרה שגננת היא הסמכות בגן.

בהצלחה

iameden

New member
האמת? נשמע שאת פועלת בסדר

ועל פניו אם הבעיה היא לא בבית אלא בגן, יכולה להיות שהגן לא שם לו גבול בצורה ברורה/טובה/מתאימה.

האם זו התנהגות שאיפיינה אותו בגן מאז ומתמיד?
האם רק מהשנה?
האם רק עם הגננת הזו?

מה היא מציעה לעשות? מה היא ניסתה לעשות כדי לעזור לו?

יכול להיות שמדובר על קושי רגשי אבל לא בטוח וקשה לדעת על סמך הכתוב האם הקושי קשור לגננת או לילד.

האם יש קשיים נוספים שאת יכולה לשים עליהם את האצבע? האם ההתנהגות התחילה סביב אירוע כזה או אחר? (אפילו חודשיים-שלושה אחריו?)

למעלה