גבוהה שבמיים

vadik2

New member
גבוהה שבמיים

אני לא מוגבל חומרית וגם לא ריגשית יש לי אין סוף כסף ויש לי אהובה ואוהבת .ואני בשיא האושר שלא ניגמר אף פעם. אני רוצה משהו וזה ישר מופיע.אני יודע את כול התשובות לכול השאלות .מישהו בעולם הזה יכול לדעת איך זה ? לא. הרע הסוביקטיבי הוא סופי ותמידי אך הטוב הסוביקטיבי הוא אין סופי, עם יכולתי לדמין איך זה מרגיש ואיך זה בכלל כשה יש לך הכול מהכול אז הטוב הסוביקטיבי שלי היה בר הסג,וסופי בפני עצמו אבל ככה.... עם היינו יודעים את המטרה לחיים אף אחד לא היה חיי בישבילה והמטרה לא הייתה מוגשמת, חייב להיות משהו יותר אינטלגנטי מאיתנו פשוט חייב . ונגיד שיש גם אז הרי לדבר הזה גם חייבת להיות מטרה והוא גם חייב להיות לא מודע אליה זות אומרת שיהיה גם מישהו מעלו אז לאלוהים יש אלוהים ולאלוהים יש גם אלוהים פשוט חייב להיות לא? ועם אתם אומרים אחרת ........ אז מה אנחנו חייות חסרות אינטלגנציה ?

EdisonGirl

New member
אם נמשיך בקו המחשבה שלך>

הרי שאתה טוען שחייב להיות משהו שיהיה מעלינו. אם הוא מעלינו- אזי כוחותיו גדולים יותר, ואיננו מסוגלים להבינו או להבין את מעשיו כי איננו נמצאים בדרגתו. אם כך, יתכן שהוא אחד ויחיד ואינו צריך שיהיה מישהו שיהיה מעליו ואחד אחר שיהיה מעל זה שמעליו וכו'... המקסימום שאנחנו מסוגלים להבין זה שיש מישהו מעלינו עם כוחות ויכולות גדולים משלנו. עד כמה איננו יודעים, ואת המושגים שלו בטח איננו מכירים. אנחנו בינתיים רק יכולים לנחש. לא יותר.

rty11

New member
אחי, תירגע.

אתה נסחפת למערבולת של ספק רגשות- ספק הזיות. צריך לחשוב בהיגיון, וגם את ההתרגשות לקחת במידה. הנקודה שהעלית לגבי ההרגשה הסובייקטיבית, והנקודה של החיפוש אחרי הפתרון הסופי לבעיות האדם - האושר המוחלט הוא שטות גמורה. אושר הוא לא רק אשליה של האדם; הוא משהו ממשי. הוא לא רק אפקט פסיכולוגי, דבר סובייקטיבי, אלא הוא באמת קשור במציאות. לכן, אתה לא יכול לעבוד על עצמך ולהיות תמיד מאושר. המירב שאתה יכול לעשות הוא לעבוד על עצמך שאתה מאושר. החיפוש אחרי האושר הוא גם חיפוש טפשי, כי אחרי שמגיעים לאושר- האושר עצמו משעמם.

EdisonGirl

New member
אינני מסכימה איתך בקשר לאושר...

השמחה והעצב הם רגשות ולכן הם דבר חולף. את האושר אני מגדירה ככוח. כוח שלא סותר עצב, אבל גם לא נותן לו להשתלט על האדם יותר מידי. אם אתה באמת מאושר, אתה יכול לומר: "עצוב לי, אבל אני מאושר". כלומר, לזהות את הרגש הרגעי והחולף על העבר או העתיד ולתת לו את המקום הראוי בסדר העדיפויות שלך. לטפח רגשות שמעודדות ומחזקות את האושר, ולתת לרגשות האחרות לחלוף (לא להתמקד בהן יותר מידי ולהגיע למצב של דיכאון). כך אני רואה את זה.

ל נ צ ח

New member
אמת בדבריך כךנוהג אני באלה חיי ../images/Emo13.gif

מטפח רגשות שמעודדות ומחזקות את האושר

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif

אבל אתה יודע שזה לא יפה מצידך? אני כתבתי לך הודעה מאוד מנומסת כשביקשת, ואתה אפילו לא הגבת עליה...

למעלה