גאמא?

MorningGlory

New member
גאמא?

אחרי 5 עמודים בחיפוש נשארו לי כמה שאלות. עם איזו שפה עובדים שם? ומה באמת מתכנתים, למה זה קשור? וגם, זה מסלול מעניין/נחשב?

dimgold

New member
הסבר

גאמא זה שם כולל לרב מסלולי התכנות בחיל המודיעין. שפות התכנות שונות ממסלול למסלול וגם התפקידים. חשוב להבין גאמא ושחקים זה רק שם כולל להרבה מסלולים.

nina88

New member
ניחוש פרוע - כל מיני גורמים בחיל המודיעין..

ויותר מזה לא סביר שתדעי עד שלא תשרתי שם :/

dimgold

New member
מן הסתם לא תקבלי כאן תשובה

אני יודע רק שיש מסלולים עם אופי שונה חלקם פיתוח תוכנה וחלקם תחזוקה ושיפור. יש גם מסלול גאונים שהוא כאילו מנהל פרוייקטים

dimgold

New member
מן הסתם

זה היה ניחוש, אין לי מושג מה הולך שם באמת. פשוט בראיון שאלו אותי על פרוייקטים וניהול דברים אז חשבתי שזה ככה. אגב למה לגאונים לוקחים עוד לפני המבחנים הראשוניים?

InfectedM

New member
.....

כי גאונים זה קצת שונה מממ"ס או אר"מ באופי. האיתור יכול להיות מוקדם יותר בגלל שלמעשה הם מחפשים אנשים עם ידע מתקדם במתמטיקה(דהיינו תואר או חלק מתואר, השתתפות (ובמיוחד זכיה) באולימפיאדות וכו' וכו'). בגלל זה הוא גם מסלול בלי קורס. ההכשרה היא OJT במקום שאתה מגיע אליו ויכולה להיות בכל מיני נושאים. גם דברים שלא קשורים ישירות בתכנות וגם ממש תכנות - לפי הידע של המועמד. אתה מתמיין לגאונים?

MorningGlory

New member
אוקיי, עכשיו התבלבלתי.

במכתב שקיבלתי מהמודיעין על גאמא ביקשו ממני למלא שאלון באינטרנט. חלק מהשאלון נוגע לפרויקט חבצלות, זה חלק מגאמא? וזה גם אומר שיש לי את הנתונים לזה(קב"א ודפ"ר)? וחוץ מזה, 90 אחוז מהשפות תכנות ששואלים אותי עליהם אני בכלל לא מכירה.אני יודעת C וSQL. שנה הבאה אני אלמד JAVA, יש לי עוד סיכוי בפרויקט הזה?

InfectedM

New member
תשובה

חבצלות זה לא חלק מגאמא. השאלון ששולחים באינטרנט הוא כללי לגאמא/שחקים, והמיונים לשחקים(הראשוניים בלבד) הם גם לחבצלות. פשוט הכל אוגד לשאלון אחד. במיונים יש שאלון וחלק תכנותי. עם C ו SQL תוכלי לענות על החלק התכנותי ואולי מעט מהשאלון (לא זוכר אם שואלים שם על SQL). בכל מקרה, אני ממליץ ללמוד אסמבלי ברמה טובה, ו C/C++, ואם יש לך ידע ברשתות, תקשורת ולינוקס וידע כללי נרחב אז זה מעולה. תראי, למען האמת, כדי להתקבל למסלולים השונים בגאמא יש צורך בידע נרחב שלא נרכש במסגרת ביה"ס. אני אומר לך תכל'ס. מה שכן, אני מכיר כמה אנשים שניגשו למבחנים בכל זאת והוצעו להם תפקידים שהם לא בהכרח "מסלולי הדגל" של גאמא(כלומר, הם לא ממ"ס/אר"מ/גאונים). הם לא עוסקים בהכרח בתכנות, אבל הם קשורים בתחום. בהצלחה :)

MorningGlory

New member
תודה...

אז אפילו אם כתוב שם חבצלות זה לא אומר שיש לי את הנתונים לזה? זה פשוט קיים בשאלון? מה שאתה אומר זה שעם הידע הבסיסי הזה שיש לי אין הרבה סיכוי, נכון?

InfectedM

New member
לא בדיוק אבל בערך :)

לפי השאלון את לא יכולה לדעת, כי הוא כללי. יש לי חברים לכיתה שקיבלו את השאלון ומיונים לגאמא אבל לא לשחקים, למרות שיש להם את הנתונים המתאימים, ויש כאלה שקיבלו את המיונים לשחקים ולא לגאמא (למרות שבהתחלה הם היו מאותרים לגאמא). בקיצור רק בענף האיתור יוכלו לענות לך (03-6092550). בקשר לשאלה השניה, זה פחות או יותר מה שאני אומר. מה שמאפיין את המסלול הזה הוא שהוא לוקח אנשים שהידע שלהם בתכנות(ועוד כמה נושאים) הוא נרחב. את יכולה אולי לעבור שלבים, אבל סביר להניח(כי הידע שלך לא כ"כ רחב) שיגיע למיונים אחרייך מישהו עם ידע מעמיק ורחב יותר ויעדיפו אותו עלייך. הכל יחסי. אבל! אם את בכל זאת רוצה לתכנת בצבא, יש עוד אופציות. קורס תכנות (מה שמוכר יותר בשם "ממר"ם") - שאליו ניתן להתקבל בלי ידע מוקדם, כיוון שהמיונים בודקים רק יכולות חשיבה וניתוח. אפשר גם עתודה במדעי המחשב.

dimgold

New member
זה בסדר גמור

זה בסדר גמור ש90 אחוז מהדברים את לא יודעת. תסמני 5 בחבצלות כי זה גם שחקים !!!!!!!!!!!!

למעלה