גאמא-מודיעין, מה זה?

Cat the Tiger

New member
גאמא-מודיעין, מה זה?

חוץ מזה שזה מסלול טכנולוגיה, מה זה אומר? מה זה ומה עושים שם? אין כאן קשר ללימודים לפני הצבא וכדו`? תודה ולילה טוב.

Cat the Tiger

New member
תיכנות?

אבל לא למדתי תיכנות (למרות שרציתי..) ואמרו לי להגיע. אני מבולבל

hever2

New member
תגיע בכל זאת

המבחנים הם לא רק על תיכנות הם על מחשבים ומה שבתוכם הכוונה :חומרה , מערכות הפעלה ,רשתות ובין היתר שפות תכנות . אתה לא חייב לדעת תכנות כדי להתקבל אתה יכול לשלוט בדברים אחרים במחשבים אבל תכנות באמת מרכיב שם חיוני לקבלה ( לא מחייב ) .

Cat the Tiger

New member
צריך ידע מוקדם?

צריך ללמוד? יש איך בכלל? מבחנים קשים? תודה רבה!

hever2

New member
צריך המון ידע קודם

המבחנים הם מאוד קשים והם סובבים את עיקרי המחשבים וסביבותיהם . אם יש לך את הידע הרווחת עברת אם אין לך חבל לך על הזמן כי ידע שדורשים שם לא נלמד ביום אחד אלא בתקופה ממושכת של שימוש ולמידה על העולם הזה , תלך למבחנים ( לא עולה כסף ) תעשה אותם תעבור הרווחת לא תעבור תמשיך הלאה - אם יש לך פרופיל 64 ומטה תנסה להתקבל למקצועות המחשב.

Cat the Tiger

New member
מקצועות המחשב

זה במודיעין? יש לי 72.. אם אני לא מצליח בזה/רוצה להתמיין למשהו אחר במודיעין, זה אפשרי? יש סיבה שדווקא את זה הציעו לי? תודה

hever2

New member
מקצועות המחשב זה בחיל תקשוב

סיבה בטוח יש שהציעו לך את זה ( נותנים , רקע קודם - שום דבר לא סגור למה מקבלים גאמא ) ועם 72 אי אפשר להתמיין למקצועות המחשב בחיל תקשוב . ולגבי מקצועות אחרים בחיל מודיעין תמיד אפשר לשלוח בקשה מנומקת יפה לקבלה של מיונים אליהם.

Cat the Tiger

New member
בקשה למשהו ספציפי?

אתה מתכוון שניתן לשלוח בקשה מנומקת למשהו ספציפי במודיעין? או שאפשר נגיד לכתוב בתחום המחשבים וכדו`? תודה

hever2

New member
עדיף ספטציפי לדעתי

אפשר גם לבקש תפקידי מחשבים אבל במודיעין הכל צריך להיות מדויק.

Cat the Tiger

New member
העניין

שאם אני לא יודע מה יש במודיעין (ספציפים) אז זה מקשה לשלוח בקשה ספציפית.. מה ניתן לעשות? שאני שלחתי פקס ושם כתבתי שאני מעוניין בתחום הטכנולוגי ובעיקר מחשבים וזה מה שהציעו לי. תודה לך

hever2

New member
נכון

גאמא בעיקרה מרכזת נשואי מחשבים במודיעין אבל בשביל להיות בנושא מחשבים בצה"ל אין צורך רק להתמיין למודיעין. ישנם דרכים אחרות להגיע כמו דרך חיל תקשוב או בגיוס כל"צ דרך קצין מיון.

Cat the Tiger

New member
מודיעין עצמו

מעניין אותי ואני רוצה להיות שם, גם אם זה לאו דווקא רק התעסקות עם מחשבים.. איך אפשר לבקש ככה? מה יש לבקש?

hever2

New member
לא חייבים התמיינות כדי להגיע

במודיעין ישנם הרבה נושאים בכל התחומים וחלקם דורשים מיונים וחלקם לא , אתה יכול להגיע לחלק מהתפקידים גם בגיוס כל"צ במידה ונתוניך יהיו מתאימים והקצין מיון יתן לך. אני לא כל כך מכיר את התפקידים השונים במודיעין אבל אני בטוח שיש מאמרים על תפקידים שם אתה מוזמן להיכנס למאמרים לקרוא קצת להתרשם ולאחר שתראה מה אתה רוצה אתה יכול לשלוח להם פקס שבו תציין את התפקידים שאתה מעונין להתמיין ואם הם ימצאו לנכון לזמן אותך הם יזמנו אותך.

Tesseract

New member
תוכל גם..

לעיין באתר של חמ"ן, שכתובתו היא www.idf.il/aman. כתובים שם חלק מן התפקידים.

hever2

New member
שיש שאלות על הנושאים ההם

על כל נושא כזה יש מקבץ שאלות על הנושא שאתה צריך לענות אליהם ( כל המבחנים אמריקאים מלבד מבחן תכנות בסוף של 5 שאלות תכנות )

Cat the Tiger

New member
כמו?

יש לך דוגמא לשאלה? או שאסור לכתוב כאן? זה במחשב כמו הפסיכוטכני? קשה? תודה!

למעלה