גאמא וממר"מ...

ofir3dvb

New member
גאמא וממר"מ...

מה קורה? ב30.9 שלחתי את השאלון של חיל המודיעין כמועמד גאמא, רציתי לדעת כמה זמן לוקח לקבל תשובה אם עברתי את שלב השאלון? בנוסף הייתי רוצה לדעת האם הרבה עוברים את שלה השאלון? ברצוני לנסות להתמיין לממר"מ (אין לי מושג מה ההבדל בין ממר"מ ובין בסמ"ח העיקר הכוונה : ) ) למרות שיש לי פרופיל קרבי (82) השאלה שלי היא האם זאת אפשרות בשבילי או שגאמא חוסם לי את האפשרות להתמיין לממר"מ הרי כמו שהבנתי מודיעין חוסם דברים שעבורם צריך קד"צ... תודה.

ofir3dvb

New member
כן אבל כמו שהבנתי יש חריגים שכן

מצליחים להגיע לשם ובוא נגיד שיש לי קורות חיים. כמו שהבנתי אם שולחים להם מכתבים ופקסים ובלאגנים יש סיכוי להצליח...

le shark

New member
אפשרי...

כמו שאמרת אם תשגע אותם זה אפשרי... אבל תחשוב מה עדיף לך דבר ראשון, קורס תכנות של בסמ"ח, שאתה קורא לו ממר"מ, מחייב חתימה על שנתיים וחצי קבע + חצי שנה קד"ץ (על מדים, משמעת צבאית, אך לא על הפז"ם) בנוסף לשירות החובה הרגיל של 3 שנים, הן לבנים והן לבנות. לגאמ"א, אמנם קשה להתקבל, אך הקורס הוא על הפז"ם, וחותמים רק שנה וחצי קבע.

ofir3dvb

New member
כמובן שאם זה כך אני לא אותר על גאמא

תודה שהבהרתי לי את זה.

ManInBlack86

New member
מודיעין אכן חוסם התמיינות

לקורסי קד"צ. תצטרך לבחור מה אתה רוצה יותר
לגבי גאמא - שלב השאלון הוא שלב ראשוני ביותר (בהנחה שאתה לא מדבר על שאלון הסיווג הביטחוני
), לאחרין עוד יזמנו אותך למבחנים ולראיונות.

ofir3dvb

New member
תודה, אכן אני מדבר על השאלון הראשונ

אחרי כמה זמן ממילוי השאלון עלי לצפות לקבל זימון למבחנים וראיונות?

ManInBlack86

New member
חודש-חודשיים

אבל גם אם לא תקבל אחרי חודשיים אל תתבאס, זה יכול גם לקחת קצת זמן במיוחד אם הגיוס שלך עוד רחוק.

le shark

New member
מנצל"ש

כל מי שחושב שקד"ץ זה לא חוקי וסתם מעברים ילדים בני 16 ועובדים עליהם בעיניים עם חצי שנה לא על הפז"ם ועוד שנתיים וחצי קבע שיתן

soupgirl

New member
קודם כל

אם זה לפני הגיוס זה טר"צ, לא קד"צ. דבר שני, טר"צ זה התנדבות! אתה לא חייב ללכת לתפקיד הזה כמו שאתה לא חייב ללכת לכל יחידה התנדבותית אחרת.

ManInBlack86

New member
אף אחד לא מכריח אותם

זה התנדבותי. חוץ מזה הרבה קורסים בצבא זה קד"צ, לא רק ממר"ם.

ManInBlack86

New member
חח תלוי את מי שואלים

לדעתי גאמא - גם צריך לחתום הרבה פחות וגם מגיעים לתפקידים מובחרים ביחידות מובחרות. וגם לדעתי המיונים שם קשים יותר.

euler1

New member
גאמא במאה אחוז

לקורס תכנות מקבלים אותך גם אם אתה לא יודע מה זה מחשב, בשביל להגיע לגאמא צריך להיות דיי "כלי" :)

Son Gocu

New member
אבל.

אתה יוצא מקורס תיכנות הרבה יותר "כלי", כיוון שבקורס הדגש הוא הרבה יותר על ת'כלס מאשר זיוני שכל של תיאוריה וכו'... אז אתה יוצתא משם "כלי כלי"

ManInBlack86

New member
בולשיט

א' מאיפה אתה יודע מה לומדים בגאמא? ב' תיאוריה הרבה יותר חשובה מאשר ללמוד כל מיני שפות תכנות שאתה יכול ללמוד בכמה ימים מאיזה ספר קטן.

Bardon2

New member
אהה סליחה...

אם אתה לא בגאמא, אין לך מושג בשיט מה הולך שם, אילו תכנים נלמדים. אתה לא יכול להגיד שבתיכנות את היוצא "כלי" כשאת הלא יודע בכלל על מה מדובר בפרוייקט גאמא, שכאמור, זה מסווג. וזה בודאי לא "זיוני שכל של תיאוריה". אין לך מושג, תסתפק בזה ותפסיק לבלבל ת'שכל.

למעלה