ג'אז אמיתי

שבלוז

New member
קבל

"What is real jazz? Duke Ellington simply referred to music as "good or bad" Louis Armstrong called Jazz music "the swinging sounds that come out of my horn." Our Definition:Real Jazz music is the uncompromised and unmistakened sounds of swinging blues-based music.Real Jazz music must also embody the simple but most important element improvisation. Wynton Marsalis' Definition of Jazz: Swinging blues-based music with a hip and noticeable "shuffle" Creative music with a strict structure that allows musicians to improvise (to create new music as they play the strict structure) Music that contributes to the future development of the art form (Jazz) itself At CD1570 our music satisfies the true definition of jazz. In today's world - where scoundrels try to prostitute the name of Jazz - we emphatically challenge the "smooth jazz" crowd to abandon use of our precious name and call your brand of music something else... for it is certainly not jazz." במקור http://www.realjazzmusic.com/stories/storyReader$33

קשה להגדיר אבל ארמסטרונג אמר פעם:

משפט מאוד יפה על ג'אז כששאלו אותו מה זה ג'אז: "if you have to ask, you'll never know"

שבלוז

New member
אנחנו חיים בעולם של הגדרות שמוגדרות

מחדש כל הזמן וההגדרה של ווינטון מארסליס (בעיני גדול הגאזיסטים של ימינו) היא חזקה מאוד וענה על הצרכים הבסיסיים.

דווקא לא מסכים...

אני מוצא את ההגדרה שלו נהדרת, אבל מאוד טכנית ו.... מוזרה, כאילו הוא מנסה להעביר שיעור... ג'אז זה לא רק הרגשה סווינגית, יש זרמים שמאוד רחוקים מהסווינג

שבלוז

New member
בסה"כ אין הרבה חידוש בהגדרה

מה שבעיקר ווינטון מחדש זה הסעיף השלישי שזה בעצם הוא פישט דבר ידוע בבסיסו בבדיקה היסטורית של הדברים. לפי ההגדרה, זרמים שרחוקים מהסווינג הם לא בהכרח ג'אז.

ווינטון הוא טכנאי מצוין

אבל המוסיקה שלו לא מזיזה לי את הביצה הימנית פלצן ופלספן אחיו ברנפורד סקספוניסט טוב מאוד

שבלוז

New member
אני מסכים איתך לגבי היכולות הטכניות

הרבה אנשים לא מודעים ליכולות של ווינטון מארסליס. היתרון הגדול שלו שהוא פשוט מאוד לקח את הג'אז והכניס אותו לאקדמיות ולאנציקלופדיות. היום כבר אף אחד לא מזלזל בג'אז ולווינטון חלק גדול בכך בעיקר בשל שנגני המוזיקה הקלאסית שבעבר רבים סברו כי הטכניקה שלהם עליונה, אז כיום מתברר שהג'אז שהוא משלב את האלתור והפשטות עם התאוריה והדיוק מוסיף מימד נוסף לג'אז מבלי לפגוע בטכניקה, ובכך זוכה ליתרון ניכר. זה מרגיז כל מיני סופרמסיסטים לבנים בארץ ובעולם אבל לא נורא.

למעלה