גאולה כהן

לשבחה יאמר שהיא נשארה אותו דבר

מרירה ונוטף ארס ומזכיר לי את המילה ביידיש פארביסענער, אני לא בטוח שאפשר למצוא לה מקבילה בעברית אך משמעותה הוא אכול מפנים. מעולם לא אהבתי את הגישה שלה -למרות שעם חלק מדעותיה אני יכול להזדהות- כיתמיד נראה שהיא חייבת להיות הכי פרובוקטיבית כדי שישמעו את דעותיה (מזכירה קצת את ישעיהו ליבוביץ) כאילו שהיא חוששת שאם היא תדבר חלש אף אחד לא יקשיב לה.

עץ שתול

New member
בעברית זה נקרא "מנושך"

הענין הוא שאצלה זה הפוך, זאת היא שנושכת!

קתרזיס

New member
אני לא רואה את זה כך

זה נכון שיש לה מה להגיד, ואני חושבת שממרומי גילה, היא כבר לא ממש דופקת חשבון לאף אחד - אז היא אומרת את דעתה בלי כחל ושרק. אני רואה בה רק את מקבץ דיעותיה, כך שאין לי השקפה אישית לגבי האדם שמאחורי הדיעות... ובנוגע לדיעותיה אני די מסכימה איתה. חוץ מזה מי אתה מכיר שמדבר חלש ועדיין קולו נשמע בזירה הפוליטית?

זה לא שהיא לא דופקת חשבון בגלל גילה

היא פשוט סומכת על כך שהמראיינים לא יקשו עליה בגלל גילה. דבריה על פרס: "פעם היו לנו יחסים טובים, אבל אחרי החנופה שלו לחרדים, אני לא יכולה לסבול אותו. אני רוצה להיות זהירה בקשר לפרס. הוא מדבר על מדע ועל 'נאנו'. קורא ספרים, מסתובב בעולם ומנהל את המדינה. אבל אין לי כוח אליו יותר. עובדה: ככל שאני יודע פרס הלך לקראת הדתיים כל ימיו הפוליטיים (בניגוד לרבין ולשאר מנהיגי העבודה) על עובדיה יוסף (היא אהבה לקרוא לו יוסף עובדיה- למי שיודע הרי שמו הפרטי מורכב משתי השמות עובדיה יוסף ושם משפחתו המקורי היה 'עובדיה', גם בזה רואים חוסר כבוד בסיסי לאדם) "הוא עוד מעט ימות", אומרת אלוני ומדליקה סיגריה. אכן תגובה ראויה - לא המראיין מוחה על אופי התגובה, וקתרזיס בוודאי מזדהה עם דעותיה.... על אלי ישי והנהגת ש"ס "אלי ישי זה הדבר הכי מגעיל שיש לנו. עבד כי ימלוך. הוא היה גורנישט. כלום. פתאום יש לו שררה, ותראה איך הוא מתערב בכל דבר. "כל החבורה של ש"ס, הם במובן 'עבד כי ימלוך ונבל ישבע לחם'. נבל במובן עני מרוד. פתאום נעשו כולם עשירים. תראה את הבגדים שהם לובשים, הבתים שהם בונים והדירות שלהם". בעוד דרעי סופג ממנה מילות הערצה, ככל שאני זוכר דרעי הכניס שינויים הרבה יותר רדיקאלים מישי, אלא מה דרעי מיקם את ש"ס בשמאל וישי מושך ימינה, וזה חטא בל יכופר עד שקוראים לאדם עבד כי ימלוך. את מרגיזה את הדתיים כי את מכה אותם בבטן הרכה עם פסוקים מהתנ"ך "הם לא מכירים את התנ"ך. הם מכירים את פרשת השבוע ואת ההפטרה. תביא להם פסוק מאיוב? זה סינית בשבילם". מילות חנופה קבועים מצד המראיינים לשולה, זה אמנם נכון שהחרדיים לא יודעים תנ"ך , אבל בעצם למה זה חשוב לה שהם ילמדו את הספר הנפשע הזה שמדבר על כיבוד ודיכוי של עמי האזור... לא עדיף ללמוד את ספרי הגלות כתלמוד בבלי ושאר הספרים שנכתבו בעוד ישראל כנועים ושפלים בגולה, בלי להתגרות באומות העולם? יכלה הנייר, והערותי לא תכלנה. לסיכום, ניתן לראות את ההתנשאות שלה כלפי כל מי שלא היא בכל שורה בכתבה, ההגזמה בעובדות כמו בנושא האלימות של הפשיעה שזה נובע מכך שבישראל רוצחים עשרה ילדים כדי לחסל מבוקש אחד, ככל שזכור לי היה סיפור אחד כזה עם סאלאח שחאדה וגם שם דעת הציבור לא היית נוחה מכך, בכל אופן אלו לא מעשים שבכל יום, ובכלל הפשיעה העיקרית במדינה היא מצד הערבים (פי כמה וכמה ביחס שלהם לחברה)- ציטוט מתוך מסמך רשמי:www.news1.co.il/RedirectToFile.aspx?FileID=1534 41% מהחשודים בתיקי רצח היו ערבים; 36% בתיקי ניסיון רצח; 36% בתיקי תקיפה חמורה; 41% בתיקי הצתה; 36% בתיקי שוד; ו- 43% בתיקי שוד בנסיבות מחמירות. ולגבי הצורך להתבלט בפוליטיקה, ניסיתי לחשוב על עוד כאילו שמדברים כמוה ועלה לי השם זהבה גלאון (שהודחה מהכנסת הנוכחית), והח"כים הערבים בקיצור כאילו שנמצאים בצד הנכון של המפה ולא מקשים עליהם מדי על פליטות פה נוראיות "ליברמן גרוע ממוסוליני" וברק גרוע ממנו. ולגבי זה שאת תמימת דעים איתה, זה שווה דיון בפני עצמו מהכיוון החיובי, כי גם אני רוצה להחזיק בדיעות שמאליות קיצוניות כי זה לגמרי קוול אבל זה פשוט לא מצליח לי, ואשמח על הזדמנות מתישהו להצליח בכך.

אז ככה

פרס - אמנם הוא הלך הרבה מאד לקראת הדתיים אבל זה בעיקר היה כשהוא לא כיהן כרא"מ וכיום יש יותר מידה של חנופה ביחסו לחרדים והמשפט שלה לגביו די נסבל אם נזכור שהיא אומרת שהיא רוצה להיות זהירה בקשר אליו הוא עוד מעט ימות - כיון שלא טרחת להביא את ההקשר בו נאמרו הדברים אני אביא אותו: המראיין אומר לה שעובדיה יוסף מרכיב ממשלות והחרדים צוברים כח אז זו התגובה שלה ואם יותר לי לפרש אותה ; זה לא חייב להמשך לנצח. תגובה סבירה בהחלט אלי ישי - אלי ישי זה הדבר הכי מגעיל שיש לנו. עבד כי ימלוך. הוא היה גורנישט. כלום. פתאום יש לו שררה, ותראה איך הוא מתערב בכל דבר. זה אחד הדברים שאני הכי מסכים איתה מכל הראיון ואני מוכן לומר זאת גם אני :אלי ישי זה הדבר הכי מגעיל שיש לנו. עבד כי ימלוך. הוא היה גורנישט. כלום. פתאום יש לו שררה, ותראה איך הוא מתערב בכל דבר. ואם תרצה אז פעם נוספת :אלי ישי זה הדבר הכי מגעיל שיש לנו. עבד כי ימלוך. הוא היה גורנישט. כלום. פתאום יש לו שררה, ותראה איך הוא מתערב בכל דבר. זו לא גזענות ולא בטיח זזו עובדה . יש הרבה פוליטיקאים שעלו מאשפתות אבל הם מנסים לקדם שכבות מצוקה ולהלחם על הדברים שבשמם הם רצו לכנסת, אלי ישי רץ ברשימה חברתית שבפועל לא עשתה כמעט כלום לעניים ורק דואגת למשרות למקורבים ושריה מתלבשים בבגדי פאר ונוסעים במכוניות מנקרי עינים לגבי הנתונים על אחוזי הפשיעה אצל הערבים דבר ראשון אתה מדבר על ערבים ישראלים כך שזה ממש לא קשור לטענה על רצח של ילדים פלשתינאים דבר שני מדובר על חשודים . כלומר: לא מספיק שחושדים בהם הם עוד צריכים להתנצל על כך? הרי ברור שערבים הרבה יותר נחשדים כאן בפשע גם אם לא בצעו אותו תראה את כל הבדיקות שנעשות לערבים בשדה התעופה , בקניונים וכו' דבר אחרון ועיקרי : זה שאחוזי הפשע גדולים אצל הערבים כי הם נחשלים וקופחו משך שנים ע"י הרשויות ולא בגלל שהם יותר רעים

למה זה תטרח להסביר לנייטיבס החרדים?

כבר הבהרת את הנקודה שלך מקודם בנוגע לדיעות המיושנות שאנחנו נטועים בהן כחרדים, תמשיך להתעמק בדברי הכוהנת בגדולה ותסביר את החילוקים כמו שמסבירים איזה רמב"ם מוקשה. מצטער, אבל לא כל יום יש לי כוח לשכמותך, אולי מחר יהיה יום יותר נחמד, ואצליח לנשוך שפתיים להתקפות אישיות על אנשים שכל חטאם הוא שדעתם שונה ממך.

קתרזיס

New member
עובדיה יוסף

אני לא מבינה מאיפה החיבה הגדולה פתאום לש"ס... למה לכעוס על מי שתוקף את המפלגה? לא מגיעה להם ביקורת לאור ההתנהלות שלהם? בעיני הם מפלגה גרועה (וכבר פירטתי בשרשור למה) אבל השיא הוא עובדיה יוסף והדיעות ההזויות שלו. האיש הזה באמת מרשה לעצמו יותר מדי חופש התבטאות - כאילו הוא קובע את החוקים, למי יש חלק בעולם הבא (למי שלא פונה לערכאות), מי מותר להרוג (מי שמזלזל בבחורי הישיבות), שהיהודים בשואה היו נשמות של חוטאים, ועוד שלל רעיונות שמהצד פשוט הופכים אותו לנלעג. במיוחד לאור כל התארים שהוא מתהדר בהם. ומה שהיא אמרה עם התנ"ך זה מדוייק וחשוב. ידעו החרדים אחרי איזה גיבוב של שטויות וחוקים לא הוגנים הם עוקבים. יקראו נא במלכים ב פרק ב ויראו שאלוהי הצדק החנון והרחום חושב שהרג של 42 נערים הוא תגובה נאותה לכך שהם לועגים לקרחותו של מישהו - ואף אחד לא מתקומם... http://www.mechon-mamre.org/i/t/t09b02.htm יש המון מקרים כאלו בתנ"ך ואולי זו אחת הסיבות שלא טורחים איתו... אבל הוא מלמד הרבה על ההגיון והעיוות באותה התקופה "האלוהית"

אוי לי שחשדונו בהגנה על פוה"ד

אני מצטער שיצא מדברי מכשול וחשדת בי שאני מגן על דעותיו של פוסק הדור עובדיה יוסף, אני מקוה שברור לכולם שאין אני מסכים עם דעותיו כמלוא הנימה, למרות שדעותיו הן נאורות לעומת רבני החושך האשכנזים, שלדעותיהם את לא נחשפת כי אבישי בן חיים לא מתעד את דעותיהם, אבל לא חסר אצלם יציאות הרבה יותר הזויות טענתי מתמקדת בשפה הירודה, אני מקוה שלשולה יש משהו יותר עמוק מלומר על בעל פלוגתא שלה שמותו הקרוב יפטור אותה מלהתמודד עם דעותיו (עובדיה חולה וממעט לצאת לקהלו). לגבי התנ"ך, אני מסכים שהחרדים לא יודעים תנ"ך אבל זה לא בגלל חוסר העקביות שבדבר, זה שדוד חטא ברור לכל בר דעת למרות שלא לומדין תנ"L ועם כל זה מקובל עליהם שכל האומר דוד חטא אינו אלא חוטא. יש גם הסיפור עם פנינה וחנה שפנינה מתה למרות שבמדרש כתוב פירוש שהתכוונה לטוב, ומקובל על כולן פירושו של ר"ח שמואלביץ שעם אש לא מתחילים, (ארחיב על כך אם תרצי). חשוב שתזכרי שהחרדים מאמינים באלוהים לא כי אין סתירות תיאולוגיות, אלא במידה רבה בגלל הסתירות מה שהופך אותו לפלאי (גם על ז ה ניתן להרחיב אולי לאו דוקא במסגרת זו). ובעצם לא דיברתי על עצם חוסר הידיעה דיברתי על התהדרותה בידע בתנ"ך כמעט בכל ראיון וטענתה שזה מה שמציק בדעותיה אצל החרדים (אגב הח"כ רביץ ידע תנ"ך על בוריה) בעוד שמה שהמציק בדבריה הוא הארסיות הנוטפת מפיה.

לשבחה יאמר שהיא נשארה אותו דבר

מרירה ונוטף ארס ומזכיר לי את המילה ביידיש פארביסענער, אני לא בטוח שאפשר למצוא לה מקבילה בעברית אך משמעותה הוא אכול מפנים. מעולם לא אהבתי את הגישה שלה -למרות שעם חלק מדעותיה אני יכול להזדהות- כיתמיד נראה שהיא חייבת להיות הכי פרובוקטיבית כדי שישמעו את דעותיה (מזכירה קצת את .. מי בעצם?) כאילו שהיא חוששת שאם היא תדבר חלש אף אחד לא יקשיב לה.

mister xy

New member
גועל נפש

גזענות, זה מה שיש לה למכור. אני קראתי רק את ההתחלה וזה הספיק לי. ציטוט: "אלי ישי זה הדבר הכי מגעיל שיש לנו. עבד כי ימלוך. הוא היה גורנישט. כלום. פתאום יש לו שררה, ותראה איך הוא מתערב בכל דבר. "כל החבורה של ש"ס, הם במובן 'עבד כי ימלוך ונבל ישבע לחם'. נבל במובן עני מרוד. פתאום נעשו כולם עשירים. תראה את הבגדים שהם לובשים, הבתים שהם בונים והדירות שלהם". סוף ציטוט. מסתבר שכשזה מגיע לספרדים היא שוכחת שיש דבר כזה שנקרא דמוקרטיה.

קתרזיס

New member
אני דווקא הבנתי את זה אחרת

היא מדברת על זה שהציבור נותן להם יותר מדי כח והם משתמשים בו לרעה... אני מצאתי את עצמי כועסת שוב ושוב על זה שש"ס יושבים בכנסת ועושים שם טרור - כל החלטה הם מאיימים להכשיל אם לא יקבלו משהו כזה או אחר - וביום שאריק שרון נפטר מהם - החלטתי שרק בשביל זה שווה להצביע לו... לדעתי זה לא קשור בכלל לצבע או מקור - זה קשור להתנהגות של הנפשות המדוברות שהמאיסה אותן על חלק מהציבור. במיוחד החילוני והאתאיסטי.

"עבד כי ימלוך" יש לו קונוטציה אחת

ונראה שהיא די מבינה את זה בתלונתה על הימנים שאומרים את זה על אובמה (המשיח התורן של השמאל).

למעלה