זה לא שהיא לא דופקת חשבון בגלל גילה
היא פשוט סומכת על כך שהמראיינים לא יקשו עליה בגלל גילה. דבריה על פרס:
"פעם היו לנו יחסים טובים, אבל אחרי החנופה שלו לחרדים, אני לא יכולה לסבול אותו. אני רוצה להיות זהירה בקשר לפרס. הוא מדבר על מדע ועל 'נאנו'. קורא ספרים, מסתובב בעולם ומנהל את המדינה. אבל אין לי כוח אליו יותר. עובדה: ככל שאני יודע פרס הלך לקראת הדתיים
כל ימיו הפוליטיים (בניגוד לרבין ולשאר מנהיגי העבודה) על עובדיה יוסף (היא אהבה לקרוא לו יוסף עובדיה- למי שיודע הרי שמו הפרטי מורכב משתי השמות עובדיה יוסף ושם משפחתו המקורי היה 'עובדיה', גם בזה רואים חוסר כבוד בסיסי לאדם)
"הוא עוד מעט ימות", אומרת אלוני ומדליקה סיגריה. אכן תגובה ראויה - לא המראיין מוחה על אופי התגובה, וקתרזיס בוודאי מזדהה עם דעותיה.... על אלי ישי והנהגת ש"ס
"אלי ישי זה הדבר הכי מגעיל שיש לנו. עבד כי ימלוך. הוא היה גורנישט. כלום. פתאום יש לו שררה, ותראה איך הוא מתערב בכל דבר. "כל החבורה של ש"ס, הם במובן 'עבד כי ימלוך ונבל ישבע לחם'. נבל במובן עני מרוד. פתאום נעשו כולם עשירים. תראה את הבגדים שהם לובשים, הבתים שהם בונים והדירות שלהם". בעוד דרעי סופג ממנה מילות הערצה, ככל שאני זוכר דרעי הכניס שינויים הרבה יותר רדיקאלים מישי, אלא מה דרעי מיקם את ש"ס בשמאל וישי מושך ימינה, וזה חטא בל יכופר עד שקוראים לאדם עבד כי ימלוך.
את מרגיזה את הדתיים כי את מכה אותם בבטן הרכה עם פסוקים מהתנ"ך "הם לא מכירים את התנ"ך. הם מכירים את פרשת השבוע ואת ההפטרה. תביא להם פסוק מאיוב? זה סינית בשבילם". מילות חנופה קבועים מצד המראיינים לשולה, זה אמנם נכון שהחרדיים לא יודעים תנ"ך , אבל בעצם למה זה חשוב לה שהם ילמדו את הספר הנפשע הזה שמדבר על כיבוד ודיכוי של עמי האזור... לא עדיף ללמוד את ספרי הגלות כתלמוד בבלי ושאר הספרים שנכתבו בעוד ישראל כנועים ושפלים בגולה, בלי להתגרות באומות העולם? יכלה הנייר, והערותי לא תכלנה. לסיכום, ניתן לראות את ההתנשאות שלה כלפי כל מי שלא היא בכל שורה בכתבה, ההגזמה בעובדות כמו בנושא האלימות של הפשיעה שזה נובע מכך שבישראל רוצחים עשרה ילדים כדי לחסל מבוקש אחד, ככל שזכור לי היה סיפור אחד כזה עם סאלאח שחאדה וגם שם דעת הציבור לא היית נוחה מכך, בכל אופן אלו לא מעשים שבכל יום, ובכלל הפשיעה העיקרית במדינה היא מצד הערבים (פי כמה וכמה ביחס שלהם לחברה)- ציטוט מתוך מסמך רשמי:
www.news1.co.il/RedirectToFile.aspx?FileID=1534 41% מהחשודים בתיקי רצח היו ערבים; 36% בתיקי ניסיון רצח; 36% בתיקי תקיפה חמורה; 41% בתיקי הצתה; 36% בתיקי שוד; ו- 43% בתיקי שוד בנסיבות מחמירות. ולגבי הצורך להתבלט בפוליטיקה, ניסיתי לחשוב על עוד כאילו שמדברים כמוה ועלה לי השם זהבה גלאון (שהודחה מהכנסת הנוכחית), והח"כים הערבים בקיצור כאילו שנמצאים בצד הנכון של המפה ולא מקשים עליהם מדי על פליטות פה נוראיות "ליברמן גרוע ממוסוליני" וברק גרוע ממנו. ולגבי זה שאת תמימת דעים איתה, זה שווה דיון בפני עצמו מהכיוון החיובי, כי גם אני רוצה להחזיק בדיעות שמאליות קיצוניות כי זה לגמרי קוול אבל זה פשוט לא מצליח לי, ואשמח על הזדמנות מתישהו להצליח בכך.