גאוט

0 אור 0

New member
מעניין

מן הסתם ההנחיות החדשות לא מוכרות לי, ואני צריכה ללמוד אותן. אני חייבת לומר שזה נשמע לי תמוה - כי הנסיון שלי מראה שבגיל הזה מערכת העיכול עדיין לא בשלה ולכן הרגישויות למזונות מועצמים. כשלפעמים אותו מזון שתינוק בן 4 חודשים לא מצליח לעכל, יתאים לו בגיל מאוחר יותר כשהמערכת תבשיל.

hal767

New member
אל תנסי ללמוד את ההמלצות החדשות.

עד שתסיימי ללמוד אותן הן כבר לא תהיינה רלוונטיות כי תהיינה המלצות יותר חדשות. כך זה כשאין דרך - מה שהיה נכון לאתמול אינו נכון להיום.

0 אור 0

New member
שמתי לב לתופעה הזאת

זה לא רק בתזונה, אלא גם איך להשכיב את התינוק (בטן, צד , גב), מתי להאכיל, מתי ואיך להפסיק להניק , מתי ואיך לרחוץ ועוד ועוד יש בזה פן חיובי - זה מפתח לך את העצמאות המחשבתית, ואתה לומד להקשיב לתינוק שלך ולסנן את המלצות המומחים דרך מיסננת השכל הישר. אגב, בישראל כבר שנים שברור לכולם שלא נותנים לילדים אגוזים וגרעינים - ההנחיה הזאת לא השתנתה לאורך השנים, אבל יצא לי לבקר בארגנטינה אצל רופא ילדים לביקורת שגרתית של הנכדה שלי - ומסתבר ששם , מאז עולם ועד היום המלצה חד משמעית היא להכניס אגוזים וגרעינים לתזונה.

הן ניתנו בעקבות איזשהו מחקר

שבדק ומצא שבאופן ממוצע, יש יותר ילדים שמפתחים רגישות לגלוטן אם נחשפים אליו בגיל 6 חודשים, לעומת בגיל 4 חודשים. כך לפחות קראתי היכן שהוא (מחקר בריטי אגב). כמובן אני לא בטוח אם השוו לילדים שנחשפו רק בגיל שנה או שנתיים... ואיזה פרמטרים הם בכלל לא בדקו :) וכפי שהאל אמר, הההמלצות עוד ישתנו במחקר הבא

0 אור 0

New member
יש שתי השערות אפשריות

האחת היא שהדיאטנית פשוט לא מבינה בתזונה - בתחילת המאה העשרים היה מקובל לחשוב שלחם לבן קל יותר לעיכול, ואולי היא עדיין מאמינה בזה השניה היא שלאותו אדם יש בעית נוספות במערכת, והסיבים במזון גרמו לו /פקקים/סבל - אז לתקופה קצרה ביותר ותוך כדי בניית תוכנית לשיפור אולי זה נשמע הגיוני. ועדיין לא בטוח שזו דרך נכונה אם כבר אז להמנע מלחם ולאכול ירקות רכים כגון קישוא או תפוח אדמה או דלעת

ilan91

New member
ככל הנראה שאת סובלת מ...

טוקסמיה ומעודף חומצות בגוף כתוצאה מתזונה ואורח-חיים לא נכון. (גם לחם לבן יוצר חומצות בגוף) אין שום מזון שיכול לרפא את הסימפטום הזה שנקרא גאוט מלבד תיקון אורח-החיים מן היסוד, כאשר תזונה נכונה מהווה חלק חשוב בכך...

גאוט - והפתרון הטבעי

תומכת בהסבר של אילן. גאוט הנו מצב של עודף חומצה על-פני בסיס בגוף אותו אדם - בכל גיל - גבר או אישה. עודף חומצה מתבטא באופנים שונים - כמעט כל מחלות בני-האדם נוצרות מעודף חומצה על-פני בסיס. - גאוט הוא אחד הביטויים. שינוי יסודי של אורח-החיים התזונתי כבסיס לריפוי, ולאורך הזמן שנידרש לאותו אדם, ששונה מאדם לאדם. אכילת מזונות שמעלים את רמת הבסיס. הימנעות ממזונות שמעלים את החומצה. יש לקחת בחשבון גם את מצבו הנפשי-רגשי-רוחני-שכלי של אותו אדם. לכן, כשאנחנו מדברים על שינוי אורח-חיים - יש לדעת שגם מתח ולחץ נפשיים, תסכולים, חוסר שביעות-רצון יכולים לגרום למערכת העיכול לשבש את המאכל הטוב - וגם אז להגדיל את רמת החומצה. מכאן, שנשימה נכונה ביציבה נכונה שמאפשרת תנועה נכונה של הגוף והנפש, להתנהלות טובה יותר בחיי- האדם, תאפשר למזון המתאים, כנ"ל, לשמור על איזון נכון יותר. כך, יתפקד האדם נכון יותר בערותו ויוכל לנוח טוב יותר בשנתו - ויתעורר ליום חדש רענן ושמח יותר. כל דברי אלה מתוך ניסיוני עם אנשים, שבאו עם אבחנה רפואית קונבנציונלית של גאוט ועם כל התסמינים המוכרים לתופעה זאת. כל בעיה שהתהוותה כתהליך טבעי - ואפילו למצב הגרוע ביותר - לדרך הטבעית יש את מלוא הפתרון ויכולת הריפוי. כל זאת, בתנאי, שהאדם מתמיד - ואיננו עושה לעצמו הנחות, כשבא לו. בהצלחה מועדים לשמחה - חגים וזמנים לששון גמר חתימה טובה וחג שמיני עצרת שמח
שלומית נצח

למעלה