גאוט ו F.M.F

r a v i t

New member
גאוט ו F.M.F

שלום לכולכם, המון זמן שני משתתפת סמויה בפורום, רק קוראת הודעות, ובאמת למדתי המון דברים ונעזרתי בתשובות המלומדות שלכם. הפעם החלטתי לשאול שאלה, בתקווה שתוכלו לעזור לי. לבעלי יש התקפות של גאוט מידי פעם,המתבטאות בנפיחות בבטהן ברגל ,המקום הופך לסגול, ונפוח מאוד במשך כמה ימים. הרופאים אליהם פנינו, כולל פרופ´ בבי"ח חלוקים לגבי השימוש בקולכיצין. חלקם אומרים לקחת כל הזמן את הכדורים כדי לשמור על הגוף מפני התקפות, וחלקם אומרים לקחת רק בעת התקפה בימים הראשונים. דיאטנית אליה פנינו המליצה להמנע משימוש בקולכיצין מחשש לפגיעה במערכות אחרות בגוף, כמו הכליות למשל, ורק להמנע ממאכלים שעלולים לגרום להתקפה. רוב המאכלים האסורים הם מאכלים שכלל לא עולים על שולחננו ממילא. בימים האחרונים גיסתי קיבלה תשובות של בדיקות שהראו שהיא חולה ב F.M.F, וגם לה נתנו טיפול בקולכיצין ושוב הדילמה לגבי השימוש בתרופה. אשמח לקבל התיחסותכם לנושא. כמו כן, האם המחלות הללו תורשתיות והאם כדאי לעשות לילדים בדיקות? בדיקות ל F.M.F. קופ"ח לא מוכנה לממן, לגבי גאוט, האמת שלא שאלנו עדיין את הרופאים.

r a v i t

New member
שני = שאני

הדיאטנית טוענת שהכדורים עלולים לפגוע בכבד. סליחה על הטעויות.

גאוט

הגאוט הינה מחלה ארתיטית הנגרמת מעודף חומצה אורית שמחליה שוקעים בפרקים השונים. עדיין לא ידוע הסיבה להפרשת עודף חומצה זו אך אנו יודעים בודאות שתזונה נכונה יכולה להקטין את סיכויי המחלה ( וכן , היא מחלה גנאטית) ולהפחית את כמות ההתקפים ועוצמתם. ממאכלים כמו בשר אדום , קטניןת, שומנים רווים, אלכהל וסוכר פירות ממולץ להמנע. ממולץ להרבות בשתיה ואף להשתמש בחליטת סרפד ( באם אין בעית כליות) או אפילו בכדורים ( בהמלצת מטפל) . הסירפד ידוע כמשתן וכמסלק חומצה אורית. כמו כן כמו כן , כמו בכל בעיות הפרקים , גם פה הייתי ממליצה על גלוקוזמין קומפלס ועל נוגד חימצון כמו פיקנוגנול. בכל מקרה ממולץ לגשת למטפל לאיבחון , אני מכירה הקלות משמעותיות ( אם כי לא ריפוי מוחלט) ע"י טיפול בצמחי מרפא ודיקור. לגבי FMF - איני מכירה את המחלה
. ולגבי התרופה ממולץ להתיעץ בפורום תרופות. הרבה בריאות יעל

למעלה