גאווה - על שום מה ????

kokav

New member
גאווה - על שום מה ????

לאנשים כמונו יש כינוי "גאים" . וזה צורם מאד באוזן. נכון ? כי אני שואל על מה יש לגאות ? הרי התורה אומרת שזאת תועבה ! אני מעדיף לתת כינוי יותר צנוע . אני מבקש ממכם שכולנו נהווה כדוגמא חיובית לעומת חברינו החילוניים שלא מתביישים במעשיהם. בואו ונחשוב ונמצא כינוי יותר מתאים עבורנו הבו עצות ותנו כינויים חדשים. גם אני אחשוב. ונהיה אור עבור הומואים בישראל ובעולם ! אנחנו נשתדל להדליק אור קטן כמו גפרור והקב"ה יעזור לנו ויהפוך את האור הקטן ללהבה גדולה שמאירה לרחוקים.

צמח בר 28

New member
פשוט-"דתיים הומואים" הכי קרוב למציאות

ובודאי קודם דתיים אח"כ הומואים לפי דעתי

kokav

New member
יפה דברת ! אבל אני רוצה מילה אחת !

יש לחשוב על כינוי שהולם אותנו ומייצג את מאבקנו ונאמנותינו לאלוקים ולחוקיו

צמח בר 28

New member
במילה אחת

יהודי זו המילה כי יהודי זה אחד שעובר נסיונות כולל הומו יהודי ועוד כל מיני זה במילה אחת

dkey

New member
ועוד איך גאווה

גאווה זהה לגאווה של גבר הגאה בזוגיות שלו עם אישה.

../images/Emo34.gifהגאוה על שום הניצחון הפרטי והקהילתי

מאנשים מפוחדים, חשופים לאלימות ונטולי כל זכויות אדם ואזרח בסיסיות - הצלחנו, תוך כמה עשורים בודדים, להפוך לקהילה מאורגנת עם מוסדות, עם משפחות, עם ילדים, עם לובי חברתי-כלכלי, עם אתרי אינטרנט מובילים, עם ספרות, עם מחקר ענף, עם קולנוע משובח, עם תקציבים מהשילטונות, עם תנועת נוער, עם עיתונות, עם ניראות בכל מקום. אין אח ורע בהיסטוריה האנושית למהפכה חברתית כה דרמטית, גלובלית ומהירה - והכי חשוב - ללא שפיכות דמים (כמעט) אלא בצבעוניות ובשמחה ובאהבה. ויש גם את הפן האישי - מי ששטפו את מוחו מגיל אפס שהוא בזוי, סוטה, נידון למוות בסקילה, מפיץ מחלות, אויב האנושות, סרטן בגוף החברה והצליח להקים חיים מלאים ומאושרים בראש מורם - רשאי להתגאות במעשיו. כי זה ממש לא ברור מאליו - ויש כאן מן הגבורה האמיתית.

io4minyan

New member
שמות אפשריים :

"רצים לאחור בשדות התירס שעבר שמיטה" "בוחשים בשוקו 6 שעות אחרי אכילת בשר" "נושכי כריות שאינן שעטנז" "לוחשים למיקרפון רק בימי חול" ואפשר לוותר על החלפת השם ולהבין שיש שני סוגים של גאוה. האחת: גאוה של אדם שחש שהוא מורם מאחרים. טוב יותר. חשוב יותר - וזו גאווה מבדלת ומפרידה. השניה : גאוות יחידה שבאה ממקום של השתייכות וחיבור. איני מוצא שם קושי במותג "יהודי גא" אם מדובר בגאווה הנובעת מהשתייכות ומחיבור להוויה היהודית למרות הנטיה המינית. במלים אחרות - הגאוה אינה על הנטיה המינית אלא על העובדה שנטיה המינית אינה אינדקציה לקביעה מיהו יהודי טוב וכך גם הומו וגם לסבית יכולים להיפקד בעילית של עם ישראל הכשר והטהור.

יום.

New member
על מידת הגאווה ומידת הענווה

היטיבה אביגיל שפרבר לכתוב ואני קטונתי מול מילותיה. "כל זמן שהענווה מביאה עיצבון היא פסולה, וכשהיא כשרה מוסיפה היא שמחה, גבורה וכבוד פנימי" (מידות הראי"ה עמ' קמא)

למעלה