גאוה...............

שקדי

New member
גאוה...............

אפילו סלעים נשברים אני אומרת לך ולא מחמת זקנה שנים רבות הם שוכבים על גבם בחום ובקור שנים כה רבות כמעט נוצר רושם של שלוה אין הם זזים ממקומם וכך נסתרים הבקיעים מעין גאוה שנים רבות עוברות עליהם בציפיה מי שעתיד לשבר אותם עדיין לא בא ואז האזוב משגשג האצות נגרשות והים מגיח וחוזר ודומה הם ללא תנועה עד שיבוא כלב ים קטן להתחכך על הסלעים יבוא וילך ופתאום האבן פצועה אמרתי לך כשסלעים נשברים זה קורה בהפתעה ומה גם אנשים דליה רביקוביץ

magy

New member
אם כבר מדברים על אבנים ואנשים

נושא, שאף פעם לא עלה בדעתי.....עד אתמול........(וזה לא מהמים בברזים אטיוד, אני לא נוגעת בהם......הבעיה היא באי שתייה מספיקה של מים או נוזלים......לא מספיק סיגריות....צריך להוסיף להן קצת נוזלים ....יין, קפה, או סתם מים מינרליים).. אז בקשר לאנשים.......ואבנים.........אני מאד אוהבת אבנים..... מציירת עליהם...כותבת עליהם....אוספת אותם בכל פינה בעולם..... מאבני בזלת.....עד חלוקי נחל......מקטן עד גדול....... שמעתי פעם אמנית אומרת על האבנים....שהיא אוספת, שאולי הן היו פעם מזמן מזמן........אנשים שהתאבנו...... פעם הייתה בהן נשמה..... ויש משפט בלתי נשכח שנאמר בשיר, לפני מעל שלושים שנה....... אחרי איחוד ירושלים........ "יש אנשים עם לב של אבן - יש אבנים עם לב אדם"......ולא זוכרת מי כתב .........

כתב יוסי גמזו

ואני מקווה שאני מצליחה להדביק אותו כנדרש בבקשה לא להתרשם מהמקורות- אין לי ולחינוך התורני,דבר וחצי דבר עובדה שאני כותבת במחשב רחמנא ליצלן באמצעה של שבת קודש.

פעם שניה -מצליח!!

הכותל עמדה נערה מול הכותל שפתיים קרבה וסנטר אמרה לי תקיעות השומר חזקות הן אבל השתיקה עוד יותר. אמרה לי ציון הר הבית שתקה לי הגמול והזכות ומה שזרח על מצחה בין ערביים היה ארגמן של מלכות. הכותל אזוב ועצבת הכותל עופרת ודם יש אנשים עם לב של אבן יש אבנים עם לב אדם.

magy

New member
בגלל החנוכה, סולחים לך כך

שדפקת נפקדות.........
))))))) מצאתי בווינט.....אתר נוסטלגי......הנוגע קלילות בחג.....ובשיריו....

זו לא הייתה נפקדות-זה היה מעצר בית

קרס לי המחשב אתמול בצהרי יום התאבד מחק את עצמו לדעת. למזלו הטוב-ומזלי לא את קבצי הדוקיומנט וגם גיביתי לפני שבועיים. אבל בכל זאת לקח מאמץ משותף של איש אחד ובן אחד והמון כוסות קפה תה מים (שלי) כדי להרים אותו לחיים. כמה אני מרגישה משוחררת שראיתי את האור בקצה המנהרה. והיה סימן מהמהם כחלחל . ובעניני חנוכה רק מחר נר ראשון וכל יום ,אם לא אשכח,ולא אתרשל(סביר להניח שכן) אביא משהו שמצאתי לחנוכה שלשה כבר מחכים אצלי (גם קרסו,אגב...) אחותו בסימן של פרומו לחנוכה

שקדי

New member
אפרופו אבנים עם לב של אבן..........

אמרה אחרי מלמת ששת הימים אימו של עופר פניגר ז´´ל מגבעת חיים שבנה נהרג במלחמה לשחרור הכותל......זה שאבניו עם לב אדם אם היו אומרים לי שאם יפוצצו את הכותל תחזור אלי ולו אצבע אחת מאצבעות בני הייתי אומרת.....קחו דינמיט ותפוצצו................

magy

New member
מסכימה איתה .........

אף לא סנטימר אדמה...קדושה או לא קדושה,,,,אינו שקול לטיפת דם - אדם הנשפכת על כיבושה (לא הגנתה) ואם מילונים היו מפנימים את המשפט הזה........ לא היינו מגיעים לאן שהגענו........ ולאן הגענו.....????????. לאן שהגענו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(זכויות יוצרים של הגשש)

magy

New member
מכתב לחברים בחו"ל

מתוך "דבר אחר" - ידיעות אחרונות ...של סוף השבוע... מי מאיתנו לא נמצא במצב הכותב???????? שירים יד.........גבוה........ לא רואים .............

טרה10

New member
יוונים נקבצו עלי..לנו יש את תל אביב

אז מה בדיוק יש שם בירושולים..אהה בית המקדש. אז בקשר למנורה ואין לי סבלנות לחפש את ההודעה..שהמנורה עיצב אותה הורדוס והיא על שער טיטוס. והיא סמל רומי.. הבן אדם פשוט לא יודע...המנורה נבנתה על ידי אחד שלא זוכר את שמו..שאמרו לו:"עשה לך מנורה עם שבעה קנים"..וזה בתכנית של בית המקדש עם העמודים יכין ובועז. אבל על סמלים לא מתווכחים מי שלא רוצה מדינה, סמל, ומנורת שבעת קנים וחנוכה וחנוכיה עם שמונה קנים ושמש. יש לו בעיה של אי הבנה של ההיסטוריה היהודית..כנראה שהוא גם לא מבין מי היה היטלר, מה זה אושויץ, חבכלל הוא מרגיז אותי..אז אני אפסיק.! והורדוס אכן חידש ובנה ו"מי שלא ראה את בנינו שלהורדוס..לא ראה...בנין מימיו"..אבל זה המנורה לא היתה בכלל סמל רומי.!להיפך זה ביטא את ´יהודה הכנועה והשבויה..ולכן...בגלל זה ולמרות הכל ...הוא על שער טיטוס. אתה הבנת את זה ברוך!? [השער היה בשיפוצים לקראת שנת 2000 כשהיינו ברומא..ומכוסה בבבד יוטה בטח בגלל שאנחנו באנו..קיבינימט.]

אשור

New member
שמואל טנקוס מורי ורבי שהיה איש

הפלי"ם אמר פעם."בזמננו היו אנשים מברזל וספינות מעץ,כיום ספינות מברזל ואנשים מקלקר".

אשור

New member
ויעקב אגייב ז"ל שאף הוא היה

ממדריכי הימאות בפלי"ם סיפר פעם בהתרגשות שהימאים הטובים של הפלי"ם ,היו כול כך טובים שיכלו להשיט ספינות אפילו ...לירושלים!

טרה10

New member
יש לי חלומות רעים של .נורית גלרון

מנתן זך.. ולי יש אבן מהאלפים בשוויץ ואבן מאנדורה. מלפני ארבעה חדשים. ואבן ממצדה שהיא שמשה את הרומאים במצור..עגולה כזו..ושמה בליסטרא. וחמש קריסטלים שמישהו עבד עלי ומכר לי כאילו זה עוזר למשהו..ומישהי אחרת אמרה לי לשים אותם על יד הצמחים בגינה...כזה כאילו..שישמחו. ואבני ירושלים..הרבה בגינה..וגם מחוף הים. זה נחמד להיזכר שלקחחת אבן מאיה מקום. וכמובן אבני גרניט מאילת.. ומטאבה ..ומנואיבה..שיהיה.[נבדק]

טרה10

New member
בספר של מאיר שלו ´בביתו במדבר´

שלא היתה לי סבלנות לסיימו..הוא כותב על האבן...ועל איך חוצבים ועל איך מסתכלים ואיך אוהבים...אבנים. ואני גם שמרצף כבר עשר שנים את המדרכה באבן ירושלמית..מבין מה זה אבנים..גיאולוגיה יענו...זה כמעט כמו סקס..כמעט כן.!

למעלה