גאודון

mickya

New member
גאודון

יעל היקרה! שמענו שיש לך מה לעדכן אותנו חברי הפורום על התרופה החדשה שבנך נוטל. נשמח לשמוע ולהתעדכן על התרופה ועל השפעותיה.איזו תרופה נטל קודם ומדוע הוחלפה? תודה מכלנו בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

הלנה

New member
גאודון

גם לנו הציעו לעבור לגאודון במקום ריספרדל. אומרים שאין לו את תופעת הלואי של התיאבון המוגבר. הבעיה איתו שהוא מאד יקר וקופת חולים כללית לא מממנת (גם את הריספרדל לא אבל הוא עולה בערך חצי מחיר). בינתיים עברנו לחצי ריספרדל, וערן החליט לקחת את עצמו בידיים בעניין התזונה והוא מקפיד איתי על דיאטה של שומרי משקל (שיטת הנקודות), אז כמובן שהוא לא ממש ממש מקפיד, אבל עצם המודעות ועצם זה שהוא שואל אותי כל דבר כמה נקודות זה ושוקל אם כדאי לו כבר עושה את ההבדל. אז בינתיים אנחנו עם ריספרדל, אבל מעניין לשמוע אם באמת הגאודון לא גורם לתיאבון יתר ואם יש לה עוד תופעות לואי אחרות.

האם הגאודון משפיע רק על הטיקים?

או גם על אוסידי? והאם יש שיפור בטיקים??? רואים את זה כבר מעכשיו?

הלנה

New member
הגאודון אמור להיות כמו הריספרדל

אני יודעת שיש כאלה שנותנים להם ריספרדל לטיקים (אז אני מניחה שגם הגאודון הוא טוב לכך). לנו נתנו ריספרדל לחיזוק הרסיטל (שניתן לOCD) ולהתפרצויות זעם. לדעתי זה עוזר לערן, אבל את יודעת איך זה בתרופות, לכל אחד יש תגובה אחרת.

החורזת**

New member
אלין, גאודון במקור היא תרופה אנטי

פסיכוטית, שנמצאה יעילה לטיפול גם בבעיות התנהגות כתוצאה מ- ADHD וגם להפחתת חרדה ולכן היא עשויה ללהיות יעילה להפחתת סימפטומים של ocd. עם זאת במקרים של ה- 0cd (ללא טוראט) שאני מכירה הגיאודון ניתן בשילוב עם תרופה נוספת, במקרה אחד בשילוב עם לוסטרל ובשני מקרים נוספים בשילוב עם אפיקסור.

יעלבל

New member
שלום מיקי והלנה

לא בנמצא משהו ללא השלכות ותופעות לואי אפשריות...וכזהו הגאודון. תופעות הלואי העקריות שלו נוגעות לתחום הקרדיולוגיה...דופק מהיר, התעלפויות וכו'. בשבוע הבא אנחנו בפגישה עם הקרדיולוג והאנדוקרינולוג (שבגגלו הופסק הרספרידל) ואני מבטיחה תשובה ממצה, מפורטת ובליווי מאמרים על תרופה זו... התרשמות ראשונית - פסק ה"אטרף" על האוכל. האכילה מתונה יותר והכמויות קטנות יותר... יעל

הלנה

New member
תודה יעל

את יכולה לפרט למה הפסקתם עם הריספרדל? אני מניחה שזה לא רק בגלל התיאבון (כי את כותבת שזה בגלל האנדוקרינולוג) ואלו בדיקות עשיתם לפני שהפסקתם (קשור לפרולקטין? לפי מה שחגית כתבה). ועוד שאלה, תופעת הלואי שהזכרת בתחום הקרדיולוגיה יש אותה גם עם הריספרדל? אנחנו עשינו אקג לערן כשהתחיל עם הקונצרטה דוקא (שבסוף הפסקנו לתת לו אחרי שבועיים). תודה,

למעלה