ג'אג'יק-סלט מלפפונים ביוגורט

אלטורקו

New member
ג'אג'יק-סלט מלפפונים ביוגורט

זה אחד הסלטים המפורסמים במטבח הטורקי.מתכון זה מקפריסין(הטורקית כמובן)
2 כפות שמן זית 1 כפית חומץ בן יין 1 שן שום כתושה 175 גרם יוגורט מלפפון חתוך לקוביות קטנות או מגורר בגסות 3-4עלי נענע טריים,קצוצים היטב מלח לערבב את השמן,חומץ ושום עם מזלג בקערה .להוסיף את היוגורט ולערבב עד שיהיה אחיד ויתמזג היטב.להוסיף את המלפפון.מלח והנענע הקצוצה לערבב היטב.להגיש קר

טליה ג

New member
זו הגרסה הטורקית לצאזיקי היווני

מאכל קליל וטעים לפליא, שמתאים בעיקר לימי הקיץ. בספטמבר השנה אכלתי Cacık במסעדה הטורקית Tike בהרצליה, והיה ממש נהדר!

samai

New member
אם היינו טורקים... ../images/Emo3.gif

הפוך !!! טורקי אמיתי היה מתרעם ואומר: ציזיקי הוא החיכויי העלוב של אחינו היוונים למאכל הטורקי ג'אג'יק. ואגב, להודים יש משהו מאוד דומה והם קוראים לזה רייטה (rayta). כך או כך לא חשוב השם העיקר שזה טעים ברוך השם שבת שלום איתן

אלטורקו

New member
קודם אני כן טורקי אמיתי

.דבר שני אכן ג'אג'יק הוא מאכל טורקי אסלי ולא יווני בשום אופן ונאכל על ידי שבטים טורקיים בקווקז ובמרכז אסיה ולכן לא ייתכן שנלקח מהמטבח היווני.היוונים היו תחת שלטון עותומאני במשך 400 שנה וסיגלו המון מנהגים מסורות ומאכלים טורקיים.התרבות היוונית של ימינו לא דומה בכלל לתרבות היוונית האמיתית והיא מושפעת עמוקות מהתרבות הטורקית והערבית. ואכן בהודו יש מאכל דומה אך הוא הובא להודו על ידי הכובשים הטורקייים בהנהגתו של באבור חאן שהביא את הכיבוש המוסלמי להודו ואכן ההודים מושפעים מהתרבות הטורקית והאיראנית. דרך אגב גם הבקלאווה היא טורקית

avielss

New member
אלו טועים ואלו טועים

זהו "מרק הטרטור המוגש עם מלפפונים טריים במצע יוגורט פרוביוטי עם נגיעות קלילות של שום חינני ועם מעט שמיר לאניניי הטעם " מאכל שינקינאי מפורסם

אלטורקו

New member
המוצא של המשפחה שלי מקרים KIRIM

השפה התרבות והמנהגים שלנו מאוד דומים לטורקים....הג'אג'יק נקרא אצלנו YAZMA ..

סולטנית

New member
נכנסתי לאינציקלופדיה - וויקיפדיה

לראות איפה זה KIRIM - מענין כי לא שמעתי על מקום כזה. איך אפשר ללמוד על מקומות שיהודים הגיעו מהם. תודה אלטורקו שנתת לנו הזדמנות ללמוד על מקום ותרבות חדשים. פתחו את הלינק המצורף.

טליה ג

New member
מעניין! לא ידעתי שהיו יהודים טורקים בקרים

על מיעוטים מוסלמיים שהגיעו לחצי האי קרים מטורקיה שמעתי, אבל לא היה לי מושג שבקרים התגוררו גם יהודים טורקיים. אם תוכל לספר לנו עוד פרטים על הטורקים בקרים? על מנהגים, אוכל, היחסים עם התושבים המקומיים וכד'? למעשה אם שואלים אותך מאיזה מוצא משפחתך, אתה אמור להגיד מאוקראינה!

SuzieRS

New member
אלטורקו אמר ../images/Emo27.gif ../images/Emo27.gif

א) שהוא טורקי אסלי ב) שהוא -או מוצאו- מקרים הוא לא אמר שהוא - יהודי . כי... אם הוא מוסלימי, יכול להיות שהוא "טורקי אסלי", גם אם הוא ו/או משפחתו מקרים. אבל אם הוא יהודי, יכול רק להרגיש "טורקי אסלי", בדיוק כמוני. כי... בחוקה שהתקבלה ע"י TCBMM ב-20 באפריל 1924 בין עשרת הסעיפים שהיה אסור להחליפם: 1- TURKIYE CUMHURIYETTIR - טורקיה היא רפובליקה 2- TURKIYE TURKLERINDIR - טורקיה שייחת לטורקים 3- TURK DEVLETININ DINI ISLAMDIR - הדת במדינת טורקיה הוא האיסלם. ........ הסעיף שבחוקת 1924, המציין את דת האיסלם כדת המדינה הוחלף בחוקת 9 ביולי 1961 לאחר המהפבה הצבאית של 27 במאי 1960. כך שאדם שחי בטורקיה, אם הוא לא מוסלימי,יש לו זכויות שוות מול החוק, אבל בתודעת העם הוא לא "טורקי אסלי", הוא אזרח טורקי, אבל לא טורקי.

אלטורקו

New member
כן כשאני אומר שאני מאוקראינה

אנשים חושבים שאני עובד עליהם כי אני שחום עם שיער שחור ועיניים חומות..תמיד אומרים שאני נראה מרוקאי חחחח למעשה אנחנו מדברים טורקית קרימית שדי דומה בסך הכל לטורקית של טורקיה האוכל גם דומה שישליק קבב בקלאווה ועוד מאכלים מוכרים מהמטבח הטורקי ...אני ינסה להעלות כמה תמונות
By KHAZARI at 2007-10-31 תלבושת מסורתית של נשים במוזיאון בקרים

SuzieRS

New member
מענין מאוד אלטורקו, אתה יודע איך הגיעו

אבותך לקרים ? תולדות משפחתך צריכה להיות מעניינת.
אים זה לא מפריע לך, שתף אותנו גם, איך היגיעו לשם, בזמן שלטון הטורקי או לפני, אולי בזמן נדידת השבטים מאסיה המרכזית?

טליה ג

New member
זה כמו הויכוח על הקפה הטורקי והיווני

ביוון מה שאנו מכירים כ"קפה טורקי" נקרא "קפה יווני", ואבוי למי שיקרא לו שם "קפה טורקי"! כולנו יודעים שהקפה הטורקי המפורסם ממש לא מייצג את תרבות השתייה של טורקיה, ושהמשקה הלאומי הטורקי הוא תה, אבל סביר להניח שהקפה השחור הגיע ליוון מטורקיה ולא להיפך.

למעלה