ג´ראק

skeep

New member
בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש כאילו

יובל16 לא מחבב אותי במיוחד.

יובל16

New member
זה לא משהו נגדך,

או נגד מישהו מסויים. אני פשוט רגיש לכל הסובב את השואה. ושצוחקים על זה אני מרגיש שצוחקים על כל מי שנהרג שם, מי שנרצח שם יותר נכון. ואני חושב שזה לא עניין שיש לצחוק עליו, כמו שלא צוחקים על החיילים שנרצחים בשטחים. אז זה לא משהו נגדך, ולא התכוונתי שזה יהיה נגדך. אני רק מבקש שתפסיקו לצחוק על העניין הזה פה בפורום. תודה.

icy rain drop

New member
אתה רואה את כל העניין הזה מהזוית

הלא נכונה הומור שחור, תרצה או לא, הוא דרך התמודדות עם הכאב והאובדן שנכפים עלינו כתוצאה מטרגדיה זו או אחרת כיון שאין אפשרות להחזיר את החללים או את הנספים בשואה, ומה שנשאר הוא לְבַכות אותם ותו לא, מנסים חובבי ההומור השחור להצמיח משהו חיובי ואופטימי מהאסונות האלו... ואין הכוונה בבדיחות שחורות לזלזל, וכבודם של המשפחות השכולות במקומו מונח, זוהי רק דרך התמודדות שלדעתי, או לי לפחות, עוזרת מאד..... עצם העובדה שקרו אסונות לא כופה עליך לבכות כל היום וכל הליל. ובמדינה כמו שלנו, כל מה שנשאר הוא לנסות לחייך.... תחשוב על זה ותחזור אלי

יובל16

New member
הזווית שלי...

אני לא אומר שצריך לבכות על מה שקרה כל היום וכל הלילה. אני גם לא אומר שצריך להפסיק את החיים ולצאת מהשיגרה בגלל אסונות. אני אומר שזה דבר מאוד שלילי, לפחות לדעתי, לצחוק על מוות ועל אסונות. יכול להיות שזו דרל להתמודד, אבל יש גם דרכים אחרות. יש אנשים שאצלם הדרך היא לצרוך סמים לדוגמא. זה לא אומר שזה מה שנכון או מה שטוב. כמו לדעתי הומור שחור הוא פיתרון לא טוב. זה מאוד מעליב שצוחקים על דברים כאלה, אפילו אם אין לזה קשר ישיר אלי. כל "בדיחה" על האסון בתאומים פוגע בי, ואני לא הכרתי אף אחד שנרצח שם. יכול להיות שאני בנאדם מאוד רגיש. יכול להיות שאני סתם לוקח ללב. יכול להיות הרבה מאוד דברים, אבל זה עדין פוגע. אני לא אומר שאל תצחקו על זה, תצחקו כמה שאתם רוצים ומתי שאתם רוצים, אבל יש לי רק בקשה אחת ואני אחזור אליה- בבקשה אל תצחקו על זה לידי. שוב, תודה

icy rain drop

New member
אוקיי, אני מכבדת את בקשתך, אבל..

למה זה כל כך שלילי לדעתך? לא ירדתי לסוף דעתך.. בכל מקרה כמו שלי יש הזכות לספר בדיחות שחורות, לך יש את הזכות לא להקשיב להן.. אז אני לא אעשה לך דווקא, אבל בכל זאת תחשוב על מה שאמרתי לדעתי יש בזה הגיון כלשהו

skeep

New member
יובל

השואה, המלחמות, הטרור, הרוגי תאונות הדרכים - לצערנו זה חלק מההויה שלנו ומהרקע שלנו כאן. אם אתה מציע שכל התייחסות לנושאים הללו תהיה התייחסות רצינית בלבד, האומה כולה תשקע בדיכאון, אנשים יקפצו מגגות הבתים, והמדינה לא תצהל כפי שפואד אוהב. ביום השואה, לדוגמא, אני מעדיף ללכת לחברים, להשתכר ולספר בדיחות שואה. זו אולי לא התנהגות הכי פוליטיקלי קורקט שיש, אבל צר לי שאני לא אזרח "טוב" שהולך לטקסי "לבכות לך יצחק", "צוהל" בימי העצמאות, או חופן את ראשי בצער בימי הזיכרון למינהם. סקיפ. אזרח מספר 1

icy rain drop

New member
אוה! עזרת לי להבהיר את הנקודה שלי

שהיא שצריך למצוא את האיזון בין השניים ולא צריך להיות קיצוני לא לכאן ולא לכאן....... תודה סקיפ

יובל16

New member
אני לא מבקש שתהיה אזרח טוב

אני גם לא צוהל בימי העצמאות, אבל בטח שאני לא אשתכר ביום השואה או בימי הזיכרון (אני בעצם לא אשתכר בן כה וכה אז זה לא משנה...). צריך לתת כבוד לאלה שמתו, ובדיחות או אלכוהול לא מביע את הכבוד. אני לא אומר לך שאתה חייב ללכת להפגנות לזכרו של יצחק או להפגנות כנגד הפגיעה בזכיות האדם בשטחים, אני רק אומר שאתה כן צריך להביע כבוד. כמו שאתה לא הולך להפגנות כדי להביע את דעתך הפוליטית, אל תלך להפגנות אחרות. אבל אתה עדין מצביע, אז אתה גם צריך לכבד את הנופלים, הנרצחים או כל אדם אחר. ואני לא חושב שאנשים יתאבדו בגלל הרצינות כי יש דברים שצריך להיות רציניים לגביהם. וימי זיכרון הם חלק מאותם דברים.

MARMELAD

New member
בדיחות שואה ושאר ירקות

לי באופן אישי, כאמור, כל הנושא של בדיחות שואה לא מפריע. להיפך, זה דווקא מצחיק אותי. יש דברים שבגלל שהם כל כך נוראים / עצובים / מפחידים - הפתרון היחיד הוא להתלוצץ לגביהם. אפילו כשרבין מת - דר שציער אותי נורא - לא ישבתי לבכות כל היום. כן, זלגה דמעה. אבל היה גם צחוק, והיו גם שירים לא ממש עצובים. לא חושב שצריך להתייחס לכל דבר יותר מדי ברצינות. אני גם חושב שכדאי לקבל את העובדה שכל אחד מתייחס לדברים בצורה אחרת. אז פתרון? אין ממש. בכל מצב יהיה מי שלא יהיה לו טוב. יהיו בדיחות - אלה יתעצבנו. לא יהיו - אלא ירגישו לא בנוח. מה הפתרון לדעתכם?

לירונר

New member
בדיחות אסון ורסאי ../images/Emo70.gif

מה רשום על הדלתות של אולמי ורסאי
עברנו 2 קומות למטה
הדי ג´יי של האולם בשעת האסון: " לקפוץ, לרקוד...................... איפה אתם
"
~לירו
~

הפתרון? חופש דיבור

מחר מישהו יפגע שיש פורום הומואים בתפוז וידרוש להוריד אותו. מה אז? כל עוד יש פלורליזם וחופש דיבור, צריך לפרסם. מי שעלול להיפגע, שלא יקרא (תמיד אפשר לדעת מהשורה הראשונה אם מדובר בתחום רגיש).

icy rain drop

New member
אולי התפרון טמון ב

איזשהו סמל בכותרת המזהיר מפני בדיחה שחורה? נגיד...
מה אתם אומרים?

רעיון טוב,

אבל חשבתי לאמץ את
להודעות בנושא אניטה פללי ו-
להודעות בנושא גיל ריבה. אולי
ישמש לאזהרה מבדיחות שואה?

גל2003

New member
רק בסדר../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif הוא גדול ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לירונר

New member
בדיחה ~../images/Emo70.gif~ ../images/Emo6.gif

אניטה פללי חיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחי שבת שלום יקיריי/ותיי ~לירו
~ (לכבוד שבת)

למעלה