ג´לטין

Kettercat

New member
ג´לטין

היי לכולם
פעם ראשונה שלי פה בפורום, חשבתי להסתכל קצת בקהילה הזאת כי אני אישית יכולה להשתייך אליה -- אני צמחונית אדוקה כבר 9 שנים (מאז גיל 8) מסיבות אידאולוגיות כמובן. בכל אופן, רציתי לשאול אתכם שאלה שמציקה לי כבר שנים: ג´לטין. אני לא נוגעת בשום דבר שמכיל ג´לטין, למרות שאני ממשיכה לשמוע שיש ג´לטין מהחי (כלומר, דגים) ויש ג´לטין צמחי. איך אפשר להבדיל בין השניים? ואיזה מוצרים שאתם מכירים מכילים ג´לטין? (שמות ספציפיים מאוד יעזרו, שאני אדע ממה להתרחק עוד יותר). תודה מראש, ושיהיה לכולם לילה טוב
כל הכבוד לכם! - עוד אוכלת עשבים (
) גאה

דורון ק

New member
לאוכלת העשב שלום../images/Emo66.gif

והממממ... זה די קל להבדיל בין ג'לטין מן החי לצמחי: ג'לטין-מן החי. "ג'לטין צמחי" זה בערך כמו "סטייק בקר צמחי". ישנם חומרים צמחיים אחרים כגון גומי גואר,קאראנגן וכו' האוחזים בתכונות הדומות לג'לטין. והם מתאימים לצמחונים, אך אלו אינם ג'לטין. לרשימה מלאה של מוצרים מן החי-תני הצצה לקישורי הפורום.

Eclipsed 0

New member
יש חומרים דמויי ג'לטין, נכון....

בכל מקרה, אם יש ג'לטין אמיתי במוצר כלשהו, יהיה כתוב "ג'לטין דגים" על האריזה או ברכיבים. אם לא, יהיה כתוב שֵם התחליף. אפשר למצוא ג'לטין ב"מנטוס", חלק מהמסטיקים, "מרשמלו", לפעמים בגבינות כלשהן וכו'... הג'לטין הוא לא נפוץ במיוחד. אגב, בג'לי לרוב אין ג'לטין. וכדאי גם לא להתבלבל בין גלוטן (קמח חיטה) לג'לטין... ראיתי אנשים שהתבלבלו ונמנעו במשך לא מעט זמן מלאכול מוצרי קמח :)

האנשים יציינו על האריזה:

"ג'לטין צמחי". אם ייכתב "ג'לטין", זה ברוב המקרים חלק מדג
(כשזה לא חלק מפרה, תרנגולת, אווז).

אני כבר התייאשתי לגמרי...

זה ממש ללכת בין הטיפות בקטע הזה... אני מעדיף לא לאכול גוויות של חיות, אבל לא נמנע מלאכול מאכלים שיש בהם חומרים שאולי בתהליך מסוים הופקו מעצמות של גוויות של חיות. אולי אפשר לנסות להתחיל מאבק מסוים כדי למנוע שימוש בג'לטין? בדיוק כמו המאבק נגד ניסויים בבע"ח?

Neta558

New member
מנטוס - כבר בלי ג'לטין!

בפעם האחרונה שבדקתי, במנטוס הוציאו את הג'לטין מרשימת הרכיבים. שווה לבדוק! (טוב, לא מאד שווה, בסה"כ מנטוס...) נטע

Kettercat

New member
אכן,

כבר חודשים שאני שמה לב שאין שם יותר ג'לטין אבל לא רציתי להסתכן...

beee

New member
אם כבר להיות צדיקים..

אז גם אל תצלמי ותפתחי תמונות
התמיסה שעל גבי הפילים ונייר הצילום (החלק הפעיל) עשוי גם הוא מעצמות של
.. אז לא יהיו לך אלבומים להראות לנכדים.. לא נורא! (גם אם ההודעה נשמע ככה, היא לא נכתבה כדי להעליב או לזלזל, כל הכבוד על היחס, רק רציתי לידע אותך) דרך אגב אני מכירה אותך מאיזה פורום.. אולי מפורום חברים?

Kettercat

New member
אוי אלוהים... ../images/Emo12.gif

זה כבר מזעזע אותי... אני אנסה להימנע אבל כנראה שלא אצליח, לפחות אני לא אוכל את זה
אנשים לא יכולים לפתח דברים בלי תכולה של בעלי חיים? LOL (וד"א -- כן, אני נמצאת גם בפורום חברים, אולי את באמת מכירה אותי משם
היי!)

BLecker

New member
או ש...

אפשר להשתמש במצלמה דיגיטלית ולהדפיס את התמונות(או סתם לשמור אותם על דיסק)

Kettercat

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif

מעריכה מאוד את העזרה
תודה!

ומה עם מילקי?

רשום פשוט ג'לטין.... זה אומר צמחי לא צמחי או מה ואני צריכה לדעת כי לבינתיים אני נמנעת מלאכול את זה אבל אני לא בטוחה שאני אחזיק מעמד הרבה זמן...

vegan

New member
ג'לטין הוא תמיד מהחי

בדרך כלל מעצמות או מעורות של יונקים. בג'לטין מדגים משתמשים עבור כשרות מהדרין. יש רכיבים צמחיים בעלי פעולה דומה, אך הם לא נקראים ג'לטין. לשימוש ביתי ניתן להשיג בחנויות טבע אגר אגר. לשימוש תעשייתי יש אפשרויות נוספות. ג'לטין יכול להופיע ברשימת הרכיבים כג'לטין, E441 או מייצב. במקרה האחרון יש אפשרויות רבות וג'לטין רק אחת מהן. אם רשום מייצב, ניתן לדעת רק על ידי פנייה לחברה. לפעמים רשום מייצב צמחי ואז ברור שזה לא ג'לטין. בעבר אפשר היה להסתמך על כשרות מהדרין, אבל בשנים האחרונות נכנס לשימוש ג'לטין דגים כשר למהדרין, כך שאין לסמוך על זה יותר. אבקת ג'לי יכולה להכיל ג'לטין או מייצב צמחי - לבדוק ברכיבים. סרט צילום של 36 תמונות מכיל כעשירית כפית ג'לטין.

למעלה